Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola678

poród tuż tuż...

Polecane posty

Gość karola678

cześć termin porodu mam za tydzień i boje się że spanikuje jak się zacznie i choć to moja druga ciąża to boje sie bólu porodowego!!czy za drugim razem równie mocno boli???

Gość sylwiaaaa
mnie za drugim razem bolalo mniej,ale nie sugeruj sie tym,bo co kobieta to inny porod,moja kolezanka ktora ma dzieci w wieku moich drugi porod wspomina o wiele gorzej i byl duzo dluzszy niz pierwszy. powodzenia

Gość karola678
słyszałam wiele na temat znieczulenia i jakoś niejestem za:( !!!zresztą wole wpełni przeżyc poród!!niepamiętam jakie są objawy porodu rzebym była gotowa na to chociaż dzień wcześniej!!czy to się wie że to już niedługo????

ja mam termin za 3 dni ale sie nie boje:) tez rodzilam wczesniej bez znieczulenia, nie chcialabym ZZO. No ale kazda kobieta inaczej znosi bol powodzenia!

Gość sylwiaaaa
pierwszy porod mialam wywolywany,wiec nie moge nic powiedziec o przeczuciach,natomiast drugiego synka urodzilam dwa dni przed terminem i czulam ze to bedzie juz,po pierwsze :noc wczesniej mialam takie niewielkie skurcze przepowiadajace,a po drugie: podswiadomie to sie jakos czuje,choc nie mialam sie na czym oprzec bo 1 byl wywolywany.

Gość sylwiaaaa
ja oba porody przezylam bez znieczulenia i tez moge powiedziec ze byly piekne(moze dlatego ze dosc krotkie)

Gość karola678
ma to swoje plusy ale jak żle mi się wkują i uszkadza rdzeń kręgowy a różnie bywa!!!

ja mam skurcze od jakis 3 mcy wiec one mi nic nie mowia..mysle ze jednak jeszcze z tydzien sie pokulam:) ja sie balam ZZO ze wzgledu na to ze istnieje wieksze ryzyko uzycia kleszczy lub proznociagu...a to mnie przerazalo bardziej niz bol. 2 porod zwykle jest krótszy, choc pewnie sa wyjatki.

Mysle jednak ze jesli kobieta panicznie boi sie bolu i jest malo wytrzymala to moze lepiej zeby rodzila ze znieczuleniem....

Gość karola678
mam nadzieje że intuicja również mnie niezawiedzie i też będe wiedziała że to już niedługo chociaż przez to że niemoge się już doczekać to ciągle sobie wmawiam że to chyba już:)!!!

Gość karola678
ja mam termin na 1 listopada a starszą córke urodziłam w terminie i mam nadzieje że urodze przed czasem bo to Wszystkich Św.i ulice będa pozamykanie i korki wszędzie a niechciała bym w taxówce urodzić!!:)

Gość sylwiaaaa
gdy to bedzie naprawde juz,to poczujesz to inaczej.... ja od rana cos przeczuwalam(urodzilam o 23.05)choc odrzucalam to od siebie bo poprostu balam sie bolu i staralam sie o tym nie myslec,ale to wracalo,no i wykapalam sie,ogolilam nogi i c****,choc w tygodniu jakos tego nigdy nie robilam(bo juz brzuszek byl za duzy),wtedy mnie tak natchnelo,no i dobrze zrobilam,bo po pewnym czasie zaczely sie skurcze i po 3 godzinach synek byl na swiecie:-)

Gość karola678
ja to po kąpieli wieczornej nawet włosy musze mieć zrobione bo niemoge jechać rozczochrana bo codziennie sobie mówie a może to już dzisia...:)w domu się śmieja że powinnam peruke sobie jakąś kupić i jak się zacznie to sobie poprostu ją ubiore:)!!!a może jakieś sposoby na przyspieszenie???

a ja przy poprzednim porodzie nic nie przeczuwalam.Trafilam do szpitala tydzien po terminie, poniewaz nie spalam ostatnie 2 noce wiec szykowalam sie do popoludniowej drzemki kiedy zaczely sie skurcze:) urodzilam wieczorem. Jeszze tego samego dnia rano uslyszalam po badaniu ze na porod sie nie zapowiada. Wiec nigdy nie wiadomo:)

Gość karola678
no kedyś ta dzidzia musi wyjść!!!słyszałam że chłopców często się przenosi a ja właśnie spodziewam się chłopca!!!ale juz bym chciała tulić go w ramionach!!!

Gość karola678
za to ja już usłyszałam od lekarza trzy tyg.temu że już niedługo urodze...i co nadal się kulam!!podobno małemu się spieszyło na ten świat ale najwyrazniej zmienił zdanie:)!!wkońcu niema jak u mamy:)