Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugaguga

karmienie czas zaczac

Polecane posty

Gość gugaguga

kiedy podajecie swoim malcom juz cos innego niz mleko?? moj skonczyl 3 miesiace i ma naprawde bardzo dobry apetyt,wiec mleko juz mu nie wystarczalo tak mi sie wydaje. Daje mu juz kszke manna na gesto z lyzeczki i robie juz zupki sama w domu z marchwi i ziemniaka. No i czasem kupuje soczek od 4 miesiacy. A czy wy sie stosujecie do karmienia wylacznie mlekiem do 4-5 miesiaca???czy wprowadzacie wczesniej nowosci??dodam ze ja karmilam piersia 2 miesiace, a potem juz tylko butelka

Gość NIE WIEM CZY DOBRZE ROBISZ
BO MALENSTWO MA DELIKATNY BRZUSZEK I NALEZY WSZYSTKO STOPNIOWO WPROWADZAC . MOJA CORCIA SKONCZYLA 4 MC PARE DNI TEMU A DOPIERO TERAZ ZACZELAM PODAWAC JEJ DESERKI , I TO W MINIMALNYCH ILOSCIACH . JAK NA RAZEI WCZORAJ DALAM POŁ ŁYZECZKI JABŁUSZKA A DZIS 2 ŁYZECZKI . NIE SPIESZ SIE Z WPROWADZENIEM NOWYCH PRODUKTOW . JA DAJE MALEJ MLECZKO BEBIKO 1 I NIE ZAGESZCZAM NIE WIDZE POTRZEBY , JEDYNIE NA NOC ( DOPIERO WCZROAJ PODALAM PIERWSZY RAZ ) BEBIKO 2 SMACZNY SEN ( MLEKO LEKKO ZAGESZCZONE ) JAK TWOJ SIE NIE NAJADA DODAWAJ DO MLECZKA KLEIKU - TO ZEGESCI MLECZKO I MALUSZEK BEDZIE SYTY .

NIE PRZEKARMIAJ DZIECKA ZA BARDZO - ZBYT GESTE KASZKI PROWADZA TYLKO DO OTYŁOSCI . DOBRZE ZE MALUSZEK MA DOBRY APETYT ALE NIE MOZNA PRZSADZAC . WIEM CO MOWIE BO MOJA PIERWSZA CORCIE TEZ KARMILAM ILE SIE DALO A ONA ZAWSZE MIALA DOBRY APETYT I WSZYSTKO ZJADALA NIE WAZNE ILE ZROBILAM . ( ALE DESERKI PODAWALAM PO 4 MC A OBIADKI PO 6 MC ) TYLKO TO MLEKO ZAGESZCZALAM I EFEKT BYL TAKI ZE ZROBILA SIE Z NIEJ CIEZKA KLUSKA NO I CZESTO NAM CHOROWALAM . NA SZCZESCIE JAK ZACZELA CHODZIC TO ZRZUCIALA NADMIAR KG . WIEC NAJPIERW SPRAWDZ CZY MALEMU CZASEM ZAMIAST JESC NIE CHCE SIE NP. PIC ? DUZO DAJESZ TEGO MLEKA ILE ML ?

Gość gugaguga
wlasnie chodzi o to, ze staram sie go nie przekarmiac, jezeli zje 100ml mleka z checia to juz mu nie dorabiam wiecej i nast. karmienie za ok 3 godziny, po drzemce. A karmienie wyglada tak< rano po przebudzeniu mleko, potem drzemka i ok 9 kaszka manna na mleku na gesto, potem drzemka i ok 13 zupki ok 80ml, czasem jeszcze troszke mleka, potem drzemka i ok 16mleko, a na sen mleko zageszczone kaszka ok godz 18. No i miedzy czasie oczywiscie piciu, nawet staram sie czesto zamiast jedzenia poda wode jesli chce. No i oczywiscie w nocy mleko, ok co 2 godz po 50 ml. Maly wazy 6,5 klo ale nie jest kluska, jest po prostu dlugi

TO JESZCZE JA MOJA 4 MC CORCIA JE TAK : O 9 RANO 150 ML MLEKA BEBIKO 1 , O 12 TROCHE DESERKU ( DOPIERO WPROWADZAM STOPINIOWO ) I 15O ML MLEKA , O 15 I O 18 ROWNIEZ 150 ML A NA NOC OKOŁO 21.00 120 ML MLEKA SMACZNY SEN 2( MLEKO JEST SAMO W SOBIE TROCHE ZAGESZCZEONE ALE BARDZO MINIMALNIE - WIECEJ NIE DA RADY ZJESC ) . DODAM ZE TO ZE ZROBIE JEJ 150 ML MLEKA WCALE NIE OZNACZA ZE ZJE DO KONCA CZASAMI ZJE TYLKO 120 ML A NAWET TYLKO 100 ML TO ZALEZY OD DNIA .DO TEGO PODAJE JEJ PICIE ( ZWYKLA PRZEGOTOWANA - SKORO TAKA LUBI STWIERDZIALAM ZE NIE BEDE SPECJALNIE DODAWAC GLUKOZY DO PICA ) ZWYLKE 150- 200ML NA DOBE . NAPISALAM TAK DLA POROWNANIA - ALE WIADOMO ZE KAZDE DZIECKO MA INNY APTETYT . A Z OBIADKAMI SIE WSTRZYMAM POCZEKAM JAK SKONCZY 6 MC .POZDRAWIAM.

Gość znajoma karmi dziecko
które ukończyło 5 miesięcy naleśnikiem nawet i on wszystko je.

NALESNIKIEM ? NO NIE WIEM CZY TAK MALEMU DZIECKU WYJDZIE NA ZDROWIE , MA PRZECIEZ TAKI DELIKATNY ZOŁADECZEK . TO ZE KTOS TAK ROBI NIE ZNACZY ZE TRZEBA SIE TYM CHWALIC .ZRESZTA WIADOMO JAK SIE ROBI NALESNIKA - MLEKO KROWIE NIE JEST WSKAZANE DLA TAKIEGO MALUSZKA BO OBCIAZA NRERCZKI , A JAJKO POZNIEJ SIE WPROWADZA NO I NIE WIEM CZY TA ZNAMOJA TE NALESNIKI SMAZY NA OLEJU - BOZE TAKI TLUSZCZ DLA TAKIEGO MALUSZKA - ZGROZA ! NA PEWNO ZNAJDZIE SIE NIE JEDNA KTORA POCHWALI SIE ZE JUZ PODAWALA DZIECKU KIELBASE . NO NIE WIEM CZY TO JEST SMIESZNE - RACZEJ SMUTNE MOZNA TYLLKO ZASZKODZIC DZIECKU !

Gość kwiatuszek ...
no kazdy robi jak uwaza, ale mnie dziwi ten fakt, ze kiedys 3 tygodniowemu dziecku zalecano podawa juz soki owocowe, no i potem juz zupki i jabluszka, a dzieci przeciez wtedy takie same jak dzisiaj. Ja tak bylam karmiona przez mame i jak widac zyje, jestem zdrowa i nigdy powazniej nie chorowalam. ateraz trzeba czekac 6 miesiecy zeby podac troszke startego jablka, dla mnie troche bezsens, no ale nie wiem, moze sie nie znam

JABLUSZKO MOZNA PODAC JUZ JAK DZIECKO SKONCZY 4 MC A CO DO NALESNIKA TO DZIECKO MUSI GO POGRYZC A WIADOMO ZE 5 MC DZIECKO NAWET JESTLI MA KILKA ZABKOW TO I TAK ZA MALO ZEBY DOBRZE POGRYZC . PEWNIE DZIECKO POŁYKALA NIEDOGRYZIONEGO NALESNIAKA !

Gość kwiatuszek ...
nooo, z tym nalesnikem to juz przesada, tylko wspolczuc tak nierozsadnej matki