Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziecko mi zachorowało

Dziecko 2 letnie jest chore. Temperatura 39,4. Wymioty od gorączki.

Polecane posty

Bez zastanowienia dałam mu 2 apapy i wit. C. To bylo pol godziny temu. Spadła temp., ale martwie sie ze nie powinam apapow mu dawac. Nie mialam nic inego pod reka. Do przychodni tez sie dzisiaj nie dostane, moze w poniedzialek sie uda.

Ale Apap dla tak małego dziecka ?! A on jest chyba przeciwbólowy .. Daj paracetamol na zbicie gorączki .

Gość ewrwerw
apap jest tez dla dzieci i przeciwgorączkowy bo skład apapu to paracetamol... mamo dziecka! a daczego Ty siedzisz na kafe a nie wsiądziesz z dzieckiem do taksy i nie pojedziesz do szpitala!!!!

Gość nie rozumie......
dziecko takie chore, a ty siedzisz na kafe??? porazka:(

Gość ewrwerw
nie od przychodni TYLKO NA POGOTOWIE!!!!!!!!!!!

Gość ewrwerw
DO PON TO MOZESZ ZNISZCZYć DZIEKO - odwodnić np :O

to prawda, ja nie wiem czy apap da rade. aspiryna na zmniejszenie goraczki jest chyba dobra.polecam tez zimne oklady na czolo.

Spadła mu temp do 38,2 i jest juz zdecydowanie lepiej. Boje sie tylko o te apapy co mu dalam, one sa dla osob powyzej 7 roku zycia, nie dla dzieci. Dla dzieci sa w plynie lagodniejsze srodki. Przeczytalam dopiero pozniej ze apapy od 7 lat. Goraczka wysoka jest naturalna przy przeziebieniach u dzieciach, wiec nie panikowalam bardzo. Teraz juz lepiej.

Gość moja nieboszczka
Ty to lepiej poczytaj o skutkach ubocznych, nienormalna czy co ja bym nie dała! Wiesz ile dzieci rocznie ląduje na pogotowiu właśnie z takich powodów

"aspiryna na zmniejszenie goraczki jest chyba dobra" ja pierdole dla 2 letniego dziecka aspiryne , która podaje sie od 12 roku zycia . Gratulujeeee .

ja swojej 2,5latce daje panadlo dla dzieci w syropie i goraczka jej po tym schodzi,jezeli nie to jade do lekarza.boje sie dawac inne leki na wlasna reke.ty autorko jedz do lekarza i powiedz jak narozrabialas,moze ci cos doradzi.zdrowka dziecku zycze i tobie rozumku ;P ( bez urazy :) )

Dziecko mi zasnelo. Wyglada ze lepiej już się czuje. Ja zaraz pójdę do apteki kupić cos przeciw gorączce dla dzieci. Te 2 apapy jednorazowo mam nadziej że za duzo szkód u dziecka nie zrobią.

Matko dziecka, jesteś przykładem nałogowca internetowego, który zamiast myśleć zdroworozsądkowo woli się poradzić na forum internetowym. 38,2 to bardzo wysoka gorączka dla dziecka, z którą jedzie się na pogotowie! Nie siedź na tej głupiej kafeterii, tylko wsiadaj w auto i jedź do szpitala !

Gość jedz do lekarza
moze to rotawirusowe zakazenie

Gość jedz do lekarza
jak ty moglas podac 2 letniemu dziecki jednorazowo 2 apapy ,durnoto ?:o

Gość jedz do lekarza
i koniecznie powiedz lekarzowi coś narobiła :o zbyt dza dawka srodka przeciwbolowego,w 1 tabletce jest ok 500 mg!!!! do lekarza !! migiem,zrujnujesz dziecku wątrobę :o

rece mi opadly !! Matka durna - 2 apapy ?? Po 1. czemu 2 ????? po 2. Czy dziecko je polknelo ???? Przeciez to dawka dla doroslych konia !! Dla dzieci jest w syropie. Paracetamol = apap = panadol Ludzie : ASPIRYNa To kwas salicylowy, ktory podaje sie od 12 roku zycia ! Grozi smiercia ! nie pieprzcie glupot jak nie macie o tym bladego pojecia !!

38 to nie jest wysoka goraczka. To normalna goraczka powyzej 40 trzeba juz jechac do szpitala. Goraczka nie moze spadac szybko - moze spadac nawet okolo godziny, dwoch. Inaczej moga wystapic drgawki.

Gość jedz do lekarza
aspiryna w tym wieku to smierc,a konkretnie zespół Reye'a :o

jednorazowo (np. po 15 minutach ) po srodkach z paracetamolem mozesz podac inne leki typu Ibufen, Ibuprom, nurofen (oczywiscie nie na raz). Na Twoim miejscu pojechalabym do lekarza. Przedawkowalas DZIECKU LEKI !!

nie wiem, czy to nie prowokacja... jaka matka najpierw dałaby małemu dziecku dwie tablety, a dopiero później czytałaby ulotkę dołączoną do opakowania? :O

ja nie wiem jakie dziecko mogloby to polknac ?! Nie mozna byc az tak glupim.

Gość kaloszka
nie siejcie paniki. 38 to nie jest jeszcze tragedia. Wymioty nie koniecznie od gorączki, aczkolwiek wysoce prawdopodobne. Mimo wymiotów dałabym mimo wszystko dziecku ibufen D w zawiesinie. On się szybko przyswaja. Więc ryzyko zwrócenia go jest mniejsze.

Gość xxr
jesli dziecka ma wysokagoraczke i wymiotuje najlepiej podac np.nurofen lub inny środek w czopkach dla dzieci,moze nie nalezy to do przyjemnosci ale wiemy ze dziecko tego nie zwroci.nawet jesli bedzie wymiotowac lek bedzie działał.

Gość Kaśka ...
a szpitala kurwa w pobliżu nie ma!!!!!!!!!!!