Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkanka bloku

domek na bardzo waskiej działce-11 metrów

Polecane posty

Gość mieszkanka bloku

czy da sie wybudowac dom na działce szerokości 11m?

Gość mieszkanka bloku
napiszcie! Wy tu zawszed wszystko wiecie!

Gość mieszkanka bloku
nie interesuje mnie garaż (chociaz tez) ani szałas.Czy projektant moze zrobić taki projekt?

Gość zzppzzppzzppzpzppz
można! dla lalek :D

Gość zzppzzppzzppzpzppz
może zrobić projekt- jak dasz 'w lapę" to wszystko mozna nawet projekt domku dla lalek

Gość aasdadas
ciężko będzie bo są regulacje ile m od granicy można budować... to tam zależy m.in od tego czy są na ścianie okna i jakichś tam innych rzeczy. poszukaj w googlach zresztą projektant powinien znać prawo które to reguluje i wiedzieć jaki może zaprojektować budynek na takiej działce :P

Gość zzppzzppzzppzpzppz
o albo dom , który ma 11 pięter, ale tylko pol metra szerokości- wtedy wszystkie odstępy są zachowane jakby nie patrzeć ;D :D :D :D

Gość jak to sobie wyobrazasz
skoro dom musi byc oddalony o 3 czy 4 m od granicy działki z każdej strony? musiałby mieć max 5 m szerokości :O

Gość zzppzzppzzppzpzppz
no co nieglupi pomysł,...

Gość zzppzzppzzppzpzppz
do: jak to sobie wyobrazasz przecież da radę !!!!, i jeszcze więcej miejsca zostaje, mozna rzodkiewkę sadzic śmiało

Musisz mieć minimum 4 ary działki, dom można wybudować, ale trzeba się trzymać 4-3 metry od granicy działki. Najlepiej zapytaj w swojej gminie lub odpowiednim Urzędzie. Zawsze można postawić domek rekreacyjny. 🌼

Gość zzppzzppzzppzpzppz
można też j.w. :D

Gość mieszkanka bloku
a jak graniczy z dzialką a nie z budy\nkiem na dzialce-oglądam zabudowę w okolicy i nie wszędzie jest odległośc 3-4 metry od s ąsoedniej dzialki

Ściany domu muszą mieć odległość od granicy działki 3 lub 4 metry, nie pamiętam jak to teraz jest. Zapytaj w odpowiednim urzędzie

Gość mieszkanka bloku
a czy ewentualny sąsiad moze sie zgodzić zeby było bliżej?

Gość mieszkanka bloku
nie byłoby obok domu-bo dom na sąsiedniej dzialce stoi przy drodze a ja mylsłąbym o takim cofniętym w głąb działki.

Gość mieszkanka bloku
hej hej czy ktoś moze mi pwoiedziec cos optymistycznego?

Gość sdasdaads
niestety nawet za zgodą sąsiada jest to niemożliwe. 3 metry i koniec i nie wynika to z widzimisię urzędnika, tylko przepisy. Jeżeli wybudujesz coś takiego to możesz mieć problem z: nadzorem budowlanych wydziałem architektury.

Gość sdasdaads
żeby było jasne - 3 metry od granicy działki.

Gość czyli dom o szerokości
5 metrów? możliwe?

Gość a co pwoiecie na to
3. Sytuowanie ściany budynku w przypadku, o którym mowa w ust. 1 pkt 2, dopuszcza się w odległości 1,5 m od granicy z sąsiednią działką budowlaną lub bezpośrednio przy granicy, jeżeli: 1) wynika to z ustaleń miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego albo 2) nie jest możliwe zachowanie odległości, o której mowa w ust. 1 pkt 2, ze względu na rozmiary działki.

Gość no wiesz zostake ci 4 m na
szerokosc domu. angielskie szeegowce maja wlasnie tyle i jakos sie miesci. mozesz zrobic np 4na 10 czy 11 w rzucie , czyli 40 -44 m , wejscie w srodku, bedzie troche dziwne, ale jesli z 6o-70 m domku ci starczy to ok, dodasz garaz, piwnicę.

Gość a co pwoiecie na to
i do tego piętro , mogłoby sie udać?

Gość no wiesz zostaje ci 4 m na
jesli parter ma 44, to pietro (poddasze) przu spadzistym dachu tak z 25,27. czyli w sumie ponad 60. Do tego piwnica. Ale pamietaj,ze ten dom bedzie raczej nietypowy, a powienien pasowac do reszty zabudowy w okolicy, dlatego moze byc problm z projektem i jego zatwierdzieniem. Mozesz przeciez zrobic i 12 m dlugosci, tez sie da - w srodku na cala szerokosc wejscie z klatka schodową (4x4 m)acha, odejdzie ci na konstrukcje, grubosci sciany , po bokach 2 pomieszczenia po ok 15 m - jedno np salon polaczony z kuchnia, drugie lazienka i malenki pokoik, na gorze 2 malusienkie sypialenki, jedna z lazienka, druga z garderobą. To w wypadku dlugosci 12 m . A na graty piwnica. Jeszcze zalezy, jaka dluga jest ta dzialka.

Gość a co pwoiecie na to
jest długa

Gość a co pwoiecie na to
a czemu piszesz ze długośc 12? ja sobie licz ę ze mógłby być szerszy np 7 metrów

Gość no wiesz zostaje ci 4 m na
ja ci powiem tak: dla mnie projekt takiej kiszki byłby ciekawym wyzwaniem - jestem arch wnetrz, ale nie mam uprawnien budowlamych, a ktos musi taki projekt zatwierdzic . Wiec najlepiej zacznij od tego, czy dostaniesz zgode na budynek w takim ksztalcie. Poza tym wez po uwage, ze bylby to naprawde nietypowy domek ( pomieszczenie w najszerszym miesjcu moze z 3,20),szczerze mowiac malo komfortowy. a koszty wybudowania nie sa mniejsze, niz w normalnym przy tej samej powierzchni. No i nie mozesz korzystac z projektów typowych. Chyba ze masz darmo dzialkę, tania ekipe i nie boisz sie nietypowych rozwiazan (ludzie na mieszkania przerabiali przeciez i wagony kolejowe , a tu proporcje bylyby podobne). To wymaga albo wielkiej odwagi i fantazji, albo desperacji.