Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkanka bloku

domek na bardzo waskiej działce-11 metrów

Polecane posty

Gość no wiesz zostaje ci 4 m na
Przyjelam 11 minus 2xobowiazujace ok 3,5 od granicy dzialki , zostaje 4m. Z tego musisz odjac jeszcze grubosci scian. Nie zbudujesz domku 4x7 po obrysie, bo to nawet nie kawalerka.

Gość a co pwoiecie na to
3. Sytuowanie ściany budynku w przypadku, o którym mowa w ust. 1 pkt 2, dopuszcza się w odległości 1,5 m od granicy z sąsiednią działką budowlaną lub bezpośrednio przy granicy, jeżeli: 1) wynika to z ustaleń miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego albo 2) nie jest możliwe zachowanie odległości, o której mowa w ust. 1 pkt 2, ze względu na rozmiary działki. wkleiłam jeszcze raz to co znalazłąm w przepisach budowlanych. 11minus 2x 1,5=8 no niech b edzie 7 a długość np 15 -nie mogłoby tak by c?>

Gość no wiesz zostaje ci 4 m na
przepisy przepisami, ale trzeba jeszcze wiedziec, co na to sasiedzi ( zalezy jak sciany ich budynku - o ile juz istnieje- sa daleko od granicy), jaki jest plan zabudowy. W kazdym razie zaczac od ustalen w stosownym urżędzie, ze bynie bylo niespodzianek.

Gość a co pwoiecie na to
dom na sasiedniej dzialce jest przy drodze -z przodu dzialkki, ja mój widziałabym głebiej-cofniety od drogi czyli nie na wysykosci tamtego

Gość sadadsdsa
przede wszystkim jaki jest plan zagospodarowania/warunki na tej działce? Bo wszystko od tego zależy, to jest punkt wyjścia..