Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bamse_cook

DLACZEGO WYJECHALISCIE?

Polecane posty

Gość bamse_cook

DLACZEGO WYJECHALISCIE?

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
dlatego, ze: Polska to jedna wielka wioska

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeee
nie ma mowy

Gość bamse_cook
wszystko mi mówi ze moja decyzja jest słuszna. :)widze ze nie jestem odosobnionym przypadkiem. pozdrawiam wszystkich

Gość zeby zobaczyc cos nowego
i zdecydowanie wracam, jednak moj dom to Polska

Gość kayley
Troche dla pieniędzy ,ale przede wszystkim chcialam posmakować nowego życia.Często myśle o powrocie ale niewiem czy bym potrafila przestawic sie na zycie w PL.Polska jest juz dla mnie za mała.....

Gość bbbbbbmmmmbbbnn
"Polska jest juz dla mnie za mała.." mozesz rozwinac? i gdzie w tej chwili mieszkasz ze PL jest dla Ciebie za mala/

Gość bamse_cook
prosze o szczere i powazne wypowiedzi! bardzo mnie to interesuje, jestem w trakcie przygotowan do wyjazdu z PL. z ogromnym zainteresowaniem sledzie wypowiedzi na forum. dziekuje

Gość 54kgkgkgkgkg
Witaj ! ja wyjechalam, bo poszlam za glosem serca. Zostawilam wszystko - dom, rodzine, psa, samochod. Akurat bylam po skonczonych studiach i w planie mialam i tak wyprowadzke do innego kraju. Wiele podrozowalam i wiem, ze niestety nie chce zostac w Pl. Chcialam mieszkac w Hiszpanii, mieszkam w Australii. Jestem ogromnie szczesliwa ze zaryzykowalam, postawilam wszystko na 1 karte. Moze to dziwne, ale nie tesknie. Z rodzina widze sie na skype, niedlugo jade do Pl na swieta. Powodzenia!!!!

Gość bamse_cook
dziekuje za odp. z zaciekawieniem sledze wszystkie wypowiedzi. pozdrawiam cie

Ja wyjechalam z ciekawosci, najpierw jako au-pairka na rok do Hiszpanii. Potem z Hiszpanii przyjechalam prosto do UK, zeby poduczyc sie jezyka, no i tak tu juz siedze ponad 3 lata. Na poczatku byla to dla mnie przygoda, ale takie dlugie siedzenie w 1 panstwie stalo sie dla mnie meczace (zwlaszcza w UK, gdzie ani pogoda ani jedzenie nie sa rewelacyjne). Ale zaczelam tu studia i musze posiedziec jeszcze z 3 lata. Potem wracam do Polski, no, moze jeszcze na rok do Hiszpanii jak mi sie bedzie chcialo.

Ja wyjechalam, poniewaz nie moglam wytrzymac w Polsce. Raczej duzo podrozowalam, zwiedzalam zanim wyjechalam na stale. Znalam obce jezyki, inne kultury, wiedzialam jak jest na swiecie. To, co poznalam to ze mna zostalo. A w Polsce? Nic, czym bylabym zainteresowana, a juz na pewno nie mentalnosc nas, Polakow. No i sytuacja gospodarcza tez miala na to wplyw, na pewno takze finanse, mozliwosci rozwoju, praca. Obecnie z synem jestesmy w UK, ale bardzo mi sie tutaj nie podoba, mysle o Canadzie lub Australii lub Stanach.

Ja wyjechalam, poniewaz nie moglam wytrzymac w Polsce. Raczej duzo podrozowalam, zwiedzalam zanim wyjechalam na stale. Znalam obce jezyki, inne kultury, wiedzialam jak jest na swiecie. To, co poznalam to ze mna zostalo. A w Polsce? Nic, czym bylabym zainteresowana, a juz na pewno nie mentalnosc nas, Polakow. No i sytuacja gospodarcza tez miala na to wplyw, na pewno takze finanse, mozliwosci rozwoju, praca. Obecnie z synem jestesmy w UK, ale bardzo mi sie tutaj nie podoba, mysle o Canadzie lub Australii lub Stanach.

Ja wyjechalam po maturze do Niemiec na 6 miesiecy, bo nie wiedzialam co chce robic w zyciu. Nie podobalo mi sie i bylam bardzo nieszczesliwa wiec wrocilam do Polski na miesiac a pozniej wyjechalam do Oslo na 4 miesiace. Wrocilam posiedzialam kilka miesiecy w Polsce i wyjechalam do Irlandii.Po dwoch miesiacach poznalam faceta. Jestem tu juz prawie 3 lata i najprawdopodobniej juz tu zostane, bo sie zareczylismy. W tym roku zaczelam college. Zeby sie w pelni wykwalifikowac bede potrzebowala minimum 4 lata. Jestem w komfortowej sytuacji, bo mieszkam z moim narzeczonym i moimi siostrami. Mamy duzy dom wiec moim bracia spedzili tu dwa miesiace w czasie wakacji. Teraz moja mama i babcia przyjezdzaja na dwa tygodnie, dlatego prblem samotnosci i tesknoty za rodzina w moim przypadku odpada. Jezdze do Polski co kilka miesiecy, ale po tygodniu juz tesknie za Dublinem. Juz sie przyzwyczaila do bycia i zycia tutaj. Tu jest moje zycie, moj narzeczony, moja szkola, moi przyjaciele. W Polsce starzy znajomi powyjezdzali na studia albo juz maja swoje zajete zycie. Nie mowie, ze NIGDY nie wroce do Polski, ale wiem,ze trudno by mi bylo sie znowu przyzwyczaic do polskich warunkow. Tutaj podoba mi sie, ze ludzie sie do siebie usmiechaja , sa dla siebie mili i uprzejmi. W Polsce jest inaczej, nie twierdze, ze ludzie sa ,,gorsi,, sa inni.

Gość lorna27
ja po studiach wyjechalam na rok do Holandii...sytuacjia w Pl nie sprzyjala szukaniu pracy, wiec wyjazd byl dobrym wyjsciem,po roku wrocilam do kraju, popracowalam 3 lata i znow mnie gdzies ciagnelo:) przez znajomego zalatwilam sobie prace w UK w hotelu w recepcji i....mialam wyjechac tylko podszkolic jezyk a tu juz mila 4 lata.Poznalam tu faceta, wyszlam za maz...i...nadal nie wiem, gdzie zagrzejemy miejsce, ale juz razem:)

Gość regfgthf
up

przyjechalam do owczesnego chlopaka ( najpierw tylko w odwiedziny) , ktorego poznalam na wakacjach w zupelnie innym kraju,w Polsce mialam w planach studia podyplomowe, nie wyszlo;) te odwiedziny zamienily sie juz w 6 lat a chlopak w meza;)

ja wyjechalam dorobic troche do wesela mialo byc ze 3 czy 4 miesiace a wyszlo juz prawie 3 lata, czasami chcialabym wrocic do Polski ale tylko ze wzgledu na rodzine, ale niestety w moim miasteczku jak i w okolicach nie ma pracy zadnej normalnie nic, a trzeba z czegos jednak zyc.

do Uk wyjechalam 5,5 lat temu po 3 miesiace maturze. Zgodnie z planem dostalam sie na dobra, panstwowa uczelnie w PL, mialam prace, zakwaterowanie u cioci i wujka w pieknym ich domu ;wszystko robilam zgodnie z planem ustalonym odkad skonczylam 11 lat. Ale dla jaj za namowa cioci wyslalam papiery na studia w UK, w ostatniej chwili. Pierwszego dnia wrzesnia na miesieca przed rozpoczeciem roku akademickiego dostalam tel ze dostalam sie na studia. I nagle zrozumialam ze musze sprobowac, ze moze jest cos ciekawszego co moze mi sie przytrafic niz realizowanie wielkiego planu 15 letniego:-P 2 tyg pozniej bylam juz w UK. Bez pieniedzy (tylko na depozyt) bez wczesniej zalatwionego mieszkania, nawet bez potwierdzenia na pismie ze jestem studenka (poza tel nic innego nie dostalam). Ale za to z dobra znajomoscia jezyka i mysle ze to a takze fakt ze nigdy sie nie poddaje uratowaly mi tylek. Poltorej roku temy wyjechalam do USA, za mezem (poznanym w UK) bo robi w Stanach doktorat.Pomylka ( w sensie zawodowym dla mnie) wracam do UK pod koniec maja.

Gość bylam na wakacjach
wyjechalam z Polski poniewaz poznalam mojego obecnego narzeczonego

Gość jak tam traz jest
ludzie jak ja wam zazdroszzce :(

czego zazdroscisz? wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. w polsce tez jest dobrze. w kazdym kraju sa plusy i minusy

Gość jiuhiu
Niech mi ktos wytlumaczy...jak osoba, ktora ma mature moze pisac "poltorEJ roku temu", 5.5 LAT temu?:O Nie wstyd ci?

Nie, nie wstyd, nie mysle ci sie spowiadac z tego czemu pisze tak a nie inaczej. P.S Poza matura mam licencjat+ jestem laureatka kilku olimpiad polonistycznych (miedzywojewodzkich) i konkursow literackich. BITE ME :-D

Gość Ty sobie zartujesz chyba
Laureatka:D ty się doucz dziecko hahahahaha- półtorej roku:D dobre to.

Gość sossssssssssssssssssss
jak mnie wkurwiaja tacy madrzy ludzie co niby umieja pisac a tak naprawde gowno umieja i sie wymadrzaja,,jak kolezanka skonczyla licencjat to niech sobie pisze jak chce.co to kurw kogo obchodzi kto jak pize

Gość jołłłłłłłłłłłłłłłł
hehe

Gość taniocha