Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skrzacik123

czy ja jestem chora

Polecane posty

Gość skrzacik123

witam mam pwewien problem z jedzenie tz od jakiegos roku nic tylko jem i wymiotuje bo to jest tak ze postanowiłam schudnąc i jak jestem bardzo głodna to jem bo niemoge sobie poradzic z głodem przewaznie wtedy wszystko jem kanapki słodycze itp a jak juz sobie pojem to mam wyzuty sumienia i ide do łazienki wymiotowac zaczyna mnie juz to meczyc poniewasz ostatnio juz mnie strasznie zołodek boli od tego wymiotowania codziennie

Gość dlldldllld
To się nazywa bulimia.

Gość skrzacik123
to nie bulimia pozatym ja potrafie nad tym panowac a przynajmniej tak mi sie wydaje bo sa dni ze zjem a niewymiotyje ale to bardzo zadko

Gość dlldldllld
Dziecko, jak to nie bulimia, co ty bredzisz. To są klasyczne obajwy bulimii.

Gość dlldldllld
Tobie się wydaje, że bulimia to co?????

Gość emmmmv
Pannico, bulimia to dokładnie to, co robisz.:(

Gość emmmmv
Typowy mechanizm zaprzeczania. Alkoholik też będzie twierdził, że to nie to, nie uzależnienie i że też potrafi nad tym panować.

Gość trakakaa
Tak, jesteś chora, masz bulimię.

Gość skrzacik123
a przeciez przy bulimi sie po karzdym jedzeniu wymiotuje a ja to tylko jak w domu jestem sama bo jak jest mąż w domu to nie

Gość trakakaa
Dziecko, bardzo mało wiesz, zachowujesz się bardzo typowo. Nie, nie po każdym jedzeniu się rzyga. Rzyga się wtedy, jak można się najeść w samotności a potem w samotności wyrzygać.

Gość skrzacik123
jeszcze chciałam dodac ze sa dni kiedy nic niejem albo przez 2 dni samie jabłka

Gość nie po kazdym
poczatkowo wymiotuje sie raz na jakis czas... pozniej po kazdym posilku ;) u mnie tak bylo

Gość dkaaa
"a ja to tylko jak w domu jestem sama bo jak jest mąż w domu to nie" To dokładnie TAK działa.

Gość reaaay
No dobrze, laska, bulimia ma różny przebieg, można się na przemian odchudzać i nażerać i wymiotować. To, co ci się przydarzyło, to początek bulimii, sorry.

Gość reaaay
"Bulimia choroba związana z silną potrzebą odchudzania się i utraty wagi. Cierpiące na nią dziewczyny obsesyjnie pragną stracić na wadze. Jak najwięcej i jak najszybciej. Często bulimia jest następstwem anoreksji bądź innych zaburzeń związanych z jedzeniem. Chora ma napady obżarstwa, najczęściej kilka razy w tygodniu. Zawsze robi to w samotności, tak, aby nikt tego nie widział. Jest w stanie zjeść nawet do kilkunastu tysięcy kalorii jednorazowo. Po takim napadzie dochodzą potworne wyrzuty sumienia. Chora myśli o sobie w najgorszych kategoriach, obwinia siebie o obżarstwo, przez które przytyje. Ulgę mogą wtedy przynieść tylko wymioty." Pasuje?

Gość reaaay
Kilka razy w tygodniu, to znaczy nie codziennie i nie po każdym posiłki. Dwa, robi to zawsze w samotności.

Gość skrzacik123
na począdku nawet podobało mi sie to wymiotowanie bo schudłam 10 kilo ale teraz mi waga stoi w miejscu

Gość skrzacik123
a jak to sie leczy ja sobie nie wyobrazam powiedziec otym mezowi ze wymiotuje na siłe przeciez on by chyba mnie za....ł bo mi sie wydaje ze jak schudne jeszcze z 5 kg to poprostu skoncze z tym

Gość reaaay
To się leczy u psychologa. Mężowi nie musisz niczego mówić.

Gość skrzacik123
tak tylko zeby isc do psychologa trzeba sie przyznac do choroby a ja jakos niechce mi sie wiezyc zebym chra był a co mi psycholog

a co mnie to obchodzi masz spierdol.ny organizm i tyle. psycholog chooja tu pomoze :)

Gość skrzacik123
a co sie dzieje jak sie nie leczy bulimi