Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama34

szpotowatość stóp/krzywienie kolan

Polecane posty

Gość mama34

Witam, Chciałam zapytać mamy z okolic Sosnowca, których dzieci mają podobna wadę postawy gdzie mozna znaleźć dobrego ortopedę. Chodziłam z moim synem najpierw, jak był 3-5 latkiem do Szpitala Dziecięcego na Zapolskiej (Klimontów), potem jeździłam z nim do Katowic. W pierwszym przypadku lekarz utrzymywał, że syn ma płaskostopie, zalecił żmudne ćwiczenia i buty Memo. W drugim przypadku stwierdzono,że syn ma jedną nogę krótszą(ok.5 -7mm). Lekarz z Katowic stwierdził, że to taka "uroda syna" i zalecił kontrole oraz podkładkę pod krótszą nóżkę. Na jednym z badań szkolnych inny lekarz zdiagozował wadę syna jako szpotowatość stóp. Syn ma już obecnie 10 lat i nie mogę eksperymentować przez kolejne 5 lat. Dodam, że stawia stopy do środka i chodzi od palców a nie od pięty. Liczę, że znajdzie się jakaś mama z podobnym problemem i podpowie, jak poradziła sobie z tym problemem. Pozdrawiam.

Gość Kasia_St
Witaj, spróbuj udać się do salonu Life Plus w Sosnowcu, gdzie także można kupić buciki Memo. Jest tam dość profesjonalna kadra, która może sama Ci pomoże lub poleci jakiegoś dobrego lekarza.