Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autyzm a szczepienia dzieci

autyzm a szczepienia dzieci

Polecane posty

Gość wstrętna donosicielka
jutro zaprzeczą temu co pisali wczoraj ,a pojutrze ogłoszą kolejne odkrycie

Gość ja sie boje szczepić

Gość gtjugg
kurcze mam termin na 12 grudnia na sczepeinie mmr i boje sie isc z Mala!

Gość emmmmv
Tak, mamuśki, nie szczepcie dzieci, niech z powrotem szerzą się choroby zakaźne.

Gość ja na pewno nie zaszczepie mmr
wszystkie inne juz przeszlismy

Gość eeeeeeeeeeeeeeeef
a mmr to na co?

Gość świergotek mały
a ja mam przyjść z dzieckiem jak skończy rok, czyli już za tydzień na szczepienie mmr, czyli świnka różyczka i odra, bardzo sie boję tego autyzmu innych powikłań, czytałam o tym w necie, najchetniej zaszczepiłabym go tlyko na odrę ale nie wiem czy taka szczepionka jeszcze istnieje, bo chyba juz wycofali i jest tylko ta potrójna, moim zdaniem odra powinn być obowiązkowa a reszta do wyboru, matka powinnw mieć wybó , a oni każą zaszczepić na trzy od razu, czy wy bedziecie szczepić?bo ja chyba jednak sie nie odważę, mam zdrowego slicznego synka nie wybaczyłabym sobie gdyby przez jedna szczepionkę (którą pewnie za kilka lat wycofają) stał sie autystyczny:(:(

Gość jjjjjjjjhgfff
moj maly brat po szczepionkach dziwnie sie zachowywal-goraczka, NONO STOP placz (do 2,5 roku zycia) plakal.Nie szlo go uspac, byl nerwowy, gryzl sutki podczas karmienia-a teraz ma pieknego Aspergera...

Gość jjjjjjjjhgfff
Polska bierze tansze szczepionki ,ktore w innym kraju sa juz zakazane, badz niesprawdzone.

Gość jjjjjjjjhgfff
jesli chodzi o moja rodzine to nie.

Gość świergotek mały
uważam że nawet jesli piszą ze autyzm występuje u jednego dziecka na 3 miliony po tej szczepionce (a pewnie jest tak ze u większej ilosći dzieci) to powinni ją wycofać albo dać rodzicom wybó, ja sie strasznie boje tym zaszczepić:(

Gość Haneczkkkkka
Czytałam w prasie ostatnio właśnie o tej szczepionce mmrII, dlaczego nie powiedzą otwarcie co ona powoduje, i dlaczego ją każą stosować skoro tyle skutków ubocznych ma??? czy ktoś szczepił i dziecku nic nie było?napiszcie proszę

Gość polt
ja szczepiłam córeczkę 2 lata temu, moje koleżanki szczepiły swoje dzieci i nikomu nic się nie stało.

Gość dziewczyny dajcie spokój
Szczepionka nie ma nic wspólnego z autyzmem TO JAKIEŚ BZDURY że go wywołuje. Autyzm diagnozuje się właśnie w tym okresie życia Naszych dzieci i dlatego wiekszosć myśli że właśnie od szczepionki on jest. Czy wasi pediatrzy nic Wam nie wyjasnili?????????????? Naprawdę poczytajcie o tym dokładnie a nie wielce boicie sie szczepic dzieci........

U moijej córki nie było żadnych skutków szczepienia..... Normalnie się zachowywała, nie miała gorączki kompletnie nic. Jest cała i zdrowa i Wasze dzieci też napewno będą. Szczepionka nie ma nic wspólnego z AUTYZMEM wiec nie wiem czemu sie boicie szczepić. Autyzm diagnozuję się w wieku od 12-36 mc życia więc pewnie błędne informacje z prasy itp wprowadzają was w błąd. Pogadajcie z lekarzem Waszych dzieci który napewno rozwieje wasze obawy. NIe czytajcie opini i wywodów innych tylko idźcie do źródła.... Mojej małej nie szczepię tylko na OSPĘ... lepiej niech ja przejdzie jako dziecko a jeśli nie zaczhoruje do 15 rż to wtedy zaszczępię.

Gość mnie to jednak zastanawia
pamietajcie ze to co wiemy o szczepionkach i ew. powiekłaniach po nich jest zgodne jedynie z obecnym stanem wiedzy a nie wiadomo jaki stan wiedzy bedzie za 30 lat???? mnie zastanawia fakt że dzieci autystycznych jest coraz wiecej podobnie jak i wykonyanych szczepionek. za naszych "dzieciecych" czasów kalendarz szczepień wygladał nieco inaczej i nie było tylu autystów