Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bumbumbum

bardzo proszę o POMOC !!

Polecane posty

Gość bumbumbum

a więc tak, wczoraj przyjełam pierwsza tabletke anty w zwiazku z tym mam dwa pytania: 1.czy moge zmienic czas brania tabletki z 15 na 20 bez zadnych konsekwencji? 2.czy już od pierwszego opakowania (w moim zyciu) jestem wystarczające zabezpieczona i moge pozwolic parterowi dochodzic we mnie? Proszę, nie krytykujcie mnie, wiem ze pytan tego typu jest duzo, ale bardzo mi zalezy na odpowiedzi. caly rok uzywalismy prezerwatyw, wiec teraz troche sie oję tych tabletek. proszę o odpowiedz

Gość przede wszystkim przeczytaj
ulotkę i zobacz jaka tam tolerancję przewidują. Jesli 12 godzin, to spokojnie możesz czas zmienić. Jesli 1 godzinę w tę czy w tamta, nie możesz zmienić. Teoretycznie zabezpieczona jesteś od pierwszej tabletki, ale jest małe "ale". Nie wiadomo jak twój organizm zareaguje na te tabletki i czy dobrze będziesz je tolerować. Więc żeby to sprawdzic, przez 1 miesiąc na wszelki wypadek zabezpieczaj się dodatkowo. Pozdrawiam

ja od pierwszej tabletki kochałam się normalnie ze swoim facetem, powinnaś być zabezpieczona odpoczątku brania tabletek. Ale jesli bedziesz je zle tolerowac (zwłaszcza wymioty) to powinnas zabezpieczyc sie dodatkowo. Co do godziny brania tabletek chyba spokojnie mozesz ja zmienic ale na wszelki wypadek poczytaj jeszcze ulotke. I koniecznie napisz co bierzesz to pomozemy.

Gość bumbumbum
Dzięki dziewczyny.. Biorę Mercilon ;) jak narazie po tej pierwszej tabletce to zerow wymiotow biegunek czy innych skutkow ubocznych :) poprostu troche sie boje ;) to chyba lezy juz w mojej psychice hehe ;)

Gość bumbumbum
w ulotce napisane jest, żę jezeli czas nie przekracza 12 h, to ochorona jest zachowana.... ;) wiec juz sama nie wiem :D

jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem, to czas 5 hodzin (15-20) nie przekracza 12 godzin :)

Gość bumbumbum
niemozliwe !! ;/ hah....chodzi mi o to czy przez pierwszy miesiac przyjmowania moge juz szalec do konca? :D

o matko, pierwsza tabletka nic nie znaczy, zobacz chociaż z tydzień, czy nie masz biegunki, plamień, nie wymiotujesz. Ale skoro po pierwszej tabletce już wiesz, że dalej tak super będzie i chcesz zaryzykowć - twoja wola. Ja osobiście wstrzymałabym się chociaż kilka dni, ale to twoje ciało, twoja decyzja, więc zrób jak uważasz

Gość ejbisi
Tak, możesz szaleć do końca. Miłej zabawy :P A stres ci minie za jakiś czas jak zobaczysz że tabletki rzeczywiście chronią ;)