Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

józio

czy trudno jest sie przy posilku poslugiwac paleczkami?

Polecane posty

we wtorek ide na kolacje japońska tradycyjna i się bojam , że bedzie kicha. wstyd i hańba.

Gość Misha...
Kocham Japonię:D Dlaczego będziesz jadł taką kolacje To tylko jednorazowy wypad czy również lubicie ten kraj

lubie bardzo ten Kraj. mam kolege z klasy [razem 4 lata liceum], ktory się ożenił z oryginalna Japonka i Panstwo Ci mnie z moją Płciówka zostalismy zaproszeni na tradycyjna japońska kolacje. pewnie beda pałeczki i tego się boje. ale dobrze , że to sami swoi to wrazie czego zjem ręcamy. i tez bedzie git. wazne , że to piekne Małzenstwo [ wspaniali i wspaniałe dziecuszka maja [ chlopiec i dziewczynka] nas zaprosili . czuje się zaszczycony.

Gość Misha...
Zazdroszczę Ci józio Takich przyjaciół. Żona Twojego przyjaciela na pewno dużo opowiada o Japonii, a ja mogłabym słuchać i słuchać... Może kiedyś będę miała szansę po studiach odwiedzić ten wspaniały kraj. Tymczasem powodzenia, udanego wieczoru z przyjaciółmi:]

bardzo dziekuje. z jednej strony bardzo mi milo , ze kolega po 23 letnim pobycie w Australii po powrocie na stale do Polski wraz z rodziną pamietal o mnie skromnym i biednym sprzataczu,. a z drugiej strony czuje stresa , ze taki chlop jak ja wejde na salony i obciachu naróham. ale mysle , że jakos sobie poradzę wszak w skrzynce na wegiel żem się nie wychowywal.

Gość wydaje mi sie ze to troche
niekulturalne, zeby przy jedzeniu bawic sie swoją pałką, ale moze jestem niedzisiejszy :)

Ja ostatnio byłam w chinskiej restauracji ...owszem były pałeczki ale kelner każdego dyskretnie pytal ...czy podac widelec . Taka kolacja z pałeczkami to naprawde świetna zabawa ...Kiedy doszlismy do deseru prawie wszyscy posługiwali się pałeczkami :D

Oj też kiedyś próbowałem się tego nauczyć.. poniosłem porażkę. Podobno to żaden wstyd poprosić o normalne sztućce.

i tak chyba zrobie. od razu poprosze o normalne sztućce. nie bede \"palil glupa\" i chce się skupic na smakowych doznaniach a nie na tym by jesc poprawnie pałeczkami.