Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

córka pijaka

MÓJ OJCIEC PIJE

Polecane posty

strasznie mi źle.moj ojciec chleje codziennie i zycie mojej rodziny polega tylko na ciagłym strachu, czy znow bedzie awantura, czy znow bedzie bicie mamy, czy znow beda tabletki na sen!! mam dosc - pomóżcie Co robić by przestał pic???????????????????????????? :( wywalili mnie z pracy bo nie moge juz myslec o niczym innym, nie potrafie sie skncentrowac, jest mi tak strasznie zle.... moje rodzenstwo tez juz nie daje rady, jeden zwalil studia, drugi prawo jazdy, trzeci leczy sie na nerwice, nie wspomne juz o mamie która jest na wykonczeniu przez tego jednego terroryste w naszym domu :(:(:(:(

Gość lepiej za wczesnie niz za pozn
a mój tyje...ale nie wiem co gorsze:o

Gość thhhhhhhomasmorgenstern
anianiołek@ dasz rade

moj ojciec tez pil,dlugo, przestal niedawno, palil oczywiscie tez duzo,okazalo sie ze ma cos z plucami,musial brac antybiotyki, i nie mogl wtedy pic, teraz juz zupelnie przestal chce nawet robic prawo jazdy:) jestem z niego dumna bo przed tym nie pamietam kiedy ostatni raz widzialam go trzezwego...

A dlaczego mama nie odejdzie od pijaka? Dlaczego pozwala torturowac siebie i dzieci? Moj ojciec byl pijakiem, a matka cierpietnica nalogowa.. Wspolczuje ci bardzo, ale jedyne wyjscie to ucieczka od tak chorej rodziny.. .. Im dalej tym lepiej... Trzymaj sie i wiej..

ja zwieje, rodzenstwo tez a mama gdzie ma isc? to jest równiez jej dom, gdzie w tym wieku znajdzie prace?przeciez nie mozna uciekac od problemow, tylko trzeba je rozwiazac.Ja prosze o porady co zrobic zeby nie pił

Gość syn pijaka
mam to samo.. :(

Gość córka rybaka
a mój mnie molestuje

Gość syn pijaka
A mój ojciec chce nas wyrzucic z własnego domu :( co my mamy zrobic?!

Gość Rafaello rocznik 1987 ........
posłuchaj : a ile ty masz lat i rodzeństwo ? Jak można pozwolić aby czwórka dorosłych dzieci pozwoliła się bić staremu facetowi ? Masz trzech braci , tak ? Piszesz że jeden student , drugi robi prawo . no żal... Postawcie konkretny opór i to wy zacznijcie rządzić !!!!!!!!!!! Ojca ustawić i już !!!! Małe dzieci już nie jesteście !

Syn pijaka : ile masz lat , pracujesz już może ?

student na pierwszym roku drugi robi prawo jadzy w sredniej szkole a ja mam 17 lat dopiero zaczynamy pracowac dorabiac sie ..dla ciebie to zenada bo wszystko dali ci rodzice

"wróci i nas pobije na amen " Pięciu na jednego daje sobie w kaszę dmuchać :D No sorry ale to jest śmieszne ! To co ? Tylko on zarabia w waszym domu ? Boicie się że jak postawicie opór to was wyrzuci z domu i będzie cie z głodu umierać ?

Gość ja moge cie przygarnąc

Gość krysiunia
Obawiam się że ciężko bedzie znaleźć odpowiedź na Twoje pytanie. Podejrzewa że rozmowa z nim nie pomoże chociaż mozesz spróbować ( mój tata zawsze obiecywał że przestanie, ale nadal pije). Może poszukaj klubu AA. Oni tez pomagaja rodzinom alkoholików. A może uda Ci się namówić tatę. Powodzenia

córka pijaka :::::::: ja takiego problemu nie mam jak ty ale to nie jest katastrofa ! Katastrofą byłoby gdybyś była jedynaczką i miała 11 lat. Wtedy rozumiem że sama byś sobie nie pomogła ale skoro jesteście w miarę dorośli to powinniście zacząć stawiać opór ojcu !

ja studiuje poza domem i braci tez w domu nie ma czesto.Tu chodzi o to ze gdybym byla egoistka pieprzylabym wszystko nie przyjezdzalabym do domu.Aly my mamy jeszcze mame.Zaraz ktos powie zabierz ja ze soba.Proste tylko ze ja sama musze zarobic na czynsz zebym mogla studiowac i nie jestem jedyna osoba której mama pomaga.a nam pomaga jak moze Tu jest zasadnicze pytanie-co zrobic zeby on nie pił????????

Gość dziewczyno idz dzielnicowej
komisji alkoholowej, sama lub z matka i zgloscie ojca na leczenie odwykowe, jesli sie nie podda leczeniu to dostanie eksmisje z mieszkania. Zawszw gdy sie awanturuje wzywaj policje i niech zabieraja go na wytrzezwialke, rob cos, nie stoj w miejscu i nie czekaj az dojdzie do tragedii.

Gość a jakim cudem
masz 17 lat i studiujesz??

Gość polecam srodek
ubezwlasnowolnic ojca-wyslac na leczenie a dla was terapia...dda...psycholog

rozmowe nie jedna z nim preprowadzilam, obiecywal ze juz nie bedzie i przepraszal po czym szedł pić.. policja juz nieraz w domu byla bo sie awanturowal tez nic to nie dalo do AA nie pojdzie za chiny bo on uwaza ze nie jest alkoholikiem

jak ubezwlasnowolnic ??? przeciez na sile sie nie da go zabrac zreszta go nie przyjma juz pytalam.jesli sam nie bedzie chcial sobie pomoc oni na sile go nie wezma

Gość polecam srodek
on nie musi chceic -ubezwlasnowolnienie i przymusowe leczenie