Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

józio

czym tak naprawde i właściaie rózni się Chinka od Japonki?

Polecane posty

Wbrew pozorą nie jest trudno odróżnić chinke od japonki czy filipinke lub koreanke. Po spędzeniu kilku tygodni w duzym mieście za oceanem gdzie tych żółtków jest naprawde dużo,potrafiłem ich rozróżniać.Trudno jest to wytłumaczyć,ale po spojrzeniu w twarz już wiedziałem kto jest kto. No np chinki mają wąskie oczy ale długie w poziomie, skośne. Japonki mają małe oczka ale na które zachodza od góry powieki. Nie ,nie wiem dokładnie jak to wytłumaczyć słowami:o

Gość ajt
ja wiem najlepiej - blad. moja najlepsza przyjaciolka jest chinka i sama mowi ze nie potrafi odroznic chinki od japonki.

Jak mieszka w Polsce całe życie i nie ma do czynienia z tak dużą grupą tej nacji,to nie dziwie się,ze ma z tym problem,ale wiekszość moich znajomych których tam poznałem nie mieli z tym problemów.

Większej różnicy nie widziałam a byłam dwa miesiące w Japonii i miesiąc w Chinach. Słowaka czy Czeszki też nie rozpoznam na pierwszy rzut oka.

Słowak, Czeszka czy Polka to uroda słowiańska. Nie ma róznic. ale za to znajdziesz różnicę między polką a niemka, oj znajdziesz róznice. japonka a chinka to też różnica, my tego nie widzimy bo mało kogo to jakos specjalnie interesuje, wiec po co sie zaglebiac. To tak jak francuz pyta sie polaka, czy mamy juz kolorowe telewizory, bo nic o nas nie wie, bo po co? kogo obchodzi obyczajowosc polaków?

oczywiście, że różnice są, ale bardzo subtelne a żeby je zauważyć trzeba by po jednej z każdej nacji obok siebie, bo tak na odległość to trochę ciężko z odróżnieniem. Japonki są ładniejsze, subtelniejsze.