Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie foremna-no cóż-tak bywa

Czy podobna do tej bedzie odpowiednia?

Polecane posty

167cm wzrostu,waga 69kg,biust D.Czy moge sobie pozwolić na suknie podobna do tej?Chodzi mi dokładnie o ten pas,czy zakryje on zbedny tłuszczyk? [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images49.fotosik.pl/24/9710a78716de5971.jpg[/IMG][/URL]

Gość zdecydowanie TAK
z tego co wiem to wlasnie pasek " w talii" wyszczupla brzuszek:) i tworzy wrazenie wciecia w talii:)

Jak widzisz ta sukienka mocno podkreśla talię i biodra - więc muszą byc bez zarzutu. A piszesz ze ważysz 69 kg i nie jesteś bardzo wysoka.... Więc ????? Poza tym po proporcjach tej modelki widzę, ze ma 185 cm ... Ja osobiście Cię w tym nie widze.... Proponowałabym sukienkę z dekoltem w karo, dopasowaną w biuście, z jakąs kontrą na talii (np poprzeczne upięcie materiału) i spodnicę w kształcie litery A

Ja zdaje sobie sprawę,że tak nie bede wygladać nigdy,chodziło mi tylko o to czy właśnie ten pas bedzie lekko zakrywał brzuszek.Co do dekoldu na duzy biust to czy może być taki..... http://images31.fotosik.pl/389/b3d3cfd5c927e480.jpg

Gość Iza_30
Może powinnac najpierw poprzmierzac rózne fasony....Twója waga wydaje mi się za duza w stosunku do wzrostu...Ja mam 185 cm i waze ok 72 kg i nie należe do anorektyczek. Nawet widze, ze w pewnych miejscach mam za duzo cialka.... Ale na pocieszenie - tez miałam problem z fasonem sukienki do slubu

To ma byc suknia na wesele brata,pozostało mi jeszcze nadmiaru ciała po ciązy.Co do dekoldy to wiem,że na duzy biust powinien być karo.Tylko jaki?Sukienka bedzie szyta,wiec powinnam chociaż troche wiedzieć to proponować krawcowej.

Ale za co?

Gość Iza_30
Za uwagi na temat wagi...

O jaka piękna suknia, aż sobie skopiowałam zdjecie:) Kurcze tylko, że faktycznie tu widzimy ją na modelce, która pewnie ma ze 180cm wzrostu albo więcej i nienaganną figurę. Kolor też jest niesamowity i ciężko bedzie cos talkiego dostać w sklepie. Suknia jest naprawdę bardzo ładna, ale szyjąc ją na wzór na swoją figurę niestety osiągniesz efekt banalności a na dodatek większość kobitek będzie w podobnych kiecuszkach z tym że efekt o wiele gorszy bo gorsze figury i gorsze materiały.

IZA ja bym sie nawet nie pogniewała za uwagi tego typu.Przeciez grubsze dziewczyny tez sie musza ubrać,co nie?Nie przejmuj się,dokładnie takiej samej sukni nie chce bo mam i oczy i lustro.wiem,że wygladałabym w niej jak baleron.Ale chodzi mi om np,Dekold,pas w tali itp.

Wkleje dla przyładu zdjęcie o jaką sukienkę mniej więcej mi chodzi (jest to zdjęcie ślubnej, ale mniej więcej to obrazuje). http://www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=157 Góra - karo, a zapięcie może być na szyi, jeśli masz ładne plecy, jeśli nie to tak jak na zdjęciu Talia - może nie tak strojnie z kwiatem jak na modelce, ale efekt wyszczuplenia talii możesz uzyskac poprzez boczne upięcie materiału Dół -litera A, nie tak rozłożyście jak na zdjęciu Wg mnie dla mnie im prościej to będzie dla Ciebie lepiej, kolor stonowany , może butelowa zieleń, bordo Powinnaś uwdatniać w sobie to, co chcesz pokazac i tuszować mankamenty. Ta druga suknia, którą wkleiłaś jest piękna, ale oko przyciąga ta kokarda w pasie - a modelka na zdjęciu ma co nim podkreślac, bo na moje oko ma tam 55-60 cm pozdrawiam

Gość jsjsjsjsjsjs
a skad bierzesz takie suknieki???? sa super, a ja wlasnie poszukuje czegos takiego. Moglabys dac adres do strony???? Wg tego co piszesz figure masz OK, wiec powinnas dobrze wygladac, ale najlepiej przymierzyc.

mysle, ze ta druga jest bardziej ok bo ma szerszy dol wiec zamaskuje biodra. karo do duzego biustu nie polecam bo wyglada fatalnie, szczegolnie przy grubszych ramionach. dekolt kopertowy albo w serek jest duzo lepszy na duzy biust. jakies dwa lata temu mialam podobne wymiary, nawet wiecej wazylam i wesele poszlam w sukince podobnej do tej. http://www.landybridal.com/pic/08101320463.jpg warto podkreslic duzy biust bo odwraca uwage od reszty wiec mysle ze takie cos jest ok. sukienke mialam ze skosu, pod spodem wyszczuplajace gacie z allegro i slyszlam mnostwo komplemntow jak to wlasnie schudlam. chociaz wcale nie schudlam. no i nie bylo faceta ktory by sie nie obejrzal za mna. aha, jeszcze zapytam co to za miejsce "tajwania". rzedmiotem mojej aukcji sa przepiekne suknie na kazda okazje!!! WYMIARY: Szyjemy suknie na miare lub rozmiarowo (32-52) po wiekszy rozmiar prosze o kontakt. MATERIAL: Uzywamy wysokiej jakosci satyny z Tajwanii, inne materialy ktore uzywamy to Tiul, Szyfon, Organza oraz Koronka.

Każda wasza rada na pewno mi pomoże,dzieki,tez myśle że jednak dekold w serek bedzie odpowiedni