Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kumka

kurs norweskiego

Polecane posty

Gość kumka

Witam, Wlasnie zaczelam nauke tego jezyka i prosze o pomoc w znaleznieu materialow dla poziomu podstawowego: ksiazek, kursow multimedialnych itp. czy ktos z was posiada takie materialy i podzieli sie nimi, ewentualnie poradzi gdzie szukac. Dzieki

Gość heya norge
Norweska języka trudna języka. Sama z siebie tak się uczysz, czy jest jakiś inny powód że chcesz opanować ten język zgrzytów i zachrypień ?

Gość heya norge
Va eg var ad fatta ad thid i sveitinni erud oll a thorrabloti! Merkileg tilfinning. Annars veit eg ad thad er alveg hundleidinlegt hja ykkur, Breidvikingar med skemmtiatridin og adal studboltarnir systurnar fra Votalaek ekki a stadnum, thid hafid mina samud.

Gość kumka
tak sie zlozylo. dluga historia :) plan jest taki ze spedze w tym kraju kilka nastepnych lat. Wiec chce sie porozumiewac w tym jezyku. Moze ktos z was ma jakies multimedialne kursy?

Gość heya norge
Dla mnie norweski był językiem zbyt trudnym do nauki, nawet przy paroletnim pobycie. O wiele łatwiej było mi się dogadać z Norwegami po angielsku, Tym bardziej, że dla dużej części społeczeństwa fluent english nie jest problemem.

Gość kumka
ja na razie jestem nakrecona na ten jezyk. po powrocie chce zostac tlumaczem.

Gość kumka
o tym,ze swobodnie porozumiewaja sie po angielsku przekonalam sie podczas mojego pobytu w danii. Domyslam sie,ze w norwegii to samo.