Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysza0505

Jakie studia??

Polecane posty

W tym roku zdaję maturę i w ogóle nie wiem jakie studia wybrać :| Macie jakieś fajne pomysły?? lub co wy wybraliście lub jakie macie plany bo moze ktoś razem ze mną bedzie zdawał maturę w tym roku szkolnym :) piszcie :)

brak wyobrazni, zaintresowan? po cholere chcesz cos tsuiowac skoro nie wiesz co chcesz w zyciu robic?

Gość A cóż to znaczy
my mamy mieć pomysły na Twoje życie, panno maturzystko... a może czas wrócić do przedszkola...

Gość STUDENT4rok
PROSTOWANIE DREWNIANYCH GWOŹDZI SPAWANIE KONSTRUKCJI DREWNIANYCH

Gość czcionka
tu Ci nie pomogą, spróbuj na innym forum ...

Gość ja się pod to podpinam
zdaje matme rozszerzoną. zainteresowań brak. ambicje duże. strasznie dużo czasu spędziłam na stronach politechniki i uniwersytetu gdańskiego. Zaden kierunek mnie nie zainteresował. W sumie może tak. Finanse i rachunkowość. Ale rodzice i cała rodzina dopinguje żebym szła na budownictwo. Sama nie wiem co zrobić...

Gość eeeeeeeeeeee
budownictwo to bardzo dobry kierunek,nie ma jak narazie problemów z pracą po tym kierunku

studiuj to co cie interesuje i co lubisz, chyba ze po studiach chcesz zmienic dziedzine, ale wtedy po grzyba sie meczyc i zdawac egzaminy z nudnych przedmiotow

U mnie jest podobnie również chcą mnie wysłać na budownictwo bo po tym jest dobra praca ale boje sie że z mat nie poradze sobie na takich studiach chociaż w sumie w liceum mam 4. Interesuje mnie biologia, również psychologia myślałam o tym aby iść na pedagogike ale te kierunki są bardzo oblegane i ciężko po tym znaleźć prace :|

Gość studencikcze
PCHANIE WÓZKÓW MARKETOWYCH 1rok REAL 2rok CARREFOUR 3rok AUCHAN 4rok INNE POLECAM!

Gość PANOPONA
. . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . ..

Fajnie skoro jesteś takia/ taki mądry/a to pochwal się co Ty studiujesz najlepiej jest krytykować.............. uważam ze kto pyta ten nie blądzi

no właśnie mysza... budownictwo jest teraz na "topie". Wiem, że bym sobie poradziła na budownictwie. Tylko nie wiem czy poradzę sobie w tym stricto męskim świecie inżynierów. Boje się. Rachunkowość bardziej mnie pociąga. Ale tu jest też zasadnicza kwestia: kasa. Koleżanka jest po pedagogice, zawsze o tym marzyła - a teraz nie może znaleźć pracy... Nie chce tak skończyć. Chce że tak powiem żyć na "względnym poziomie".

e tam meskim swieci inzynierow, na budownictwie nie jest tak malo tych dziewczyn srednio 1/3 to wlasnie babki

Gość hihihahahehehe zulugula
nie tylko ty masz problem, ja tez nie wiem co wybrać ale mature zdaje za rok, wybierz to co lubisz i to co ci serce i instynkt podpowiada nie słuchaj sie rodziców bo to ty bedziesz musiała sie potem męczyć w życiu z tym kierunkiem studiów a nie oni!!! w najgorszym wypadku mozesz uczyc matematyki xD, a tak serio to w dzisiejszych czasach jest tyle kierunków ze napewno cos sie da wybrać! głowa do góry trzymam kciuki! mnie też to czeka w przyszłym roku niewiem ja ja sobie poradze, ale tobie rzycze wszytkiego naj! dasz sobie rade! wybierz to co cibie interesuje i patrz relanie zebyś mogła po tym znaleść prace, a pedagogika i psychologia... jeśli lubisz!!! czemu nie!!! to ze jest oblegane, dziś a za 5 lat, niewiadomo co bedzie... tak jak kiedys wszyscy szli na informtyków a dzis psychologia a co jutro... nie wiadomo...

No właśnie to jest problem wybrać studia aby Cię chociaż troche interesowały oraz aby po tym mieć prace dobże płatną

Inżynierię chemiczną i procesową. Najlepiej jest krytykować? No to wymyśl co po biologii będziesz robić? Chyba uczyć dzieci w szkole. Nie chcę być napastliwa, ale taka prawda przeważnie. Chyba, że masz jakiś konkretny pomysł jak to wykorzystać. Jeśli już coś z biologią, to wybierz coś bardziej ukierunkowanego, np. biotechnologia, inżynieria biomedyczna itp.

Moim marzeniem zawsze było uczenie w szkole wiec dla mnie to nie jest problem. Tylko wiem ze jest ciężko znaleźć prace oraz zarobki w szkole też marne

Gość PANOPONA
ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE ŁOROJ POLE

no niby kierunki politechniczne to świetna sprawa. dobra kasa, dobre perspektywy. I pewna robota - po uniwerku trzeba mieć zajebistą osobowość żeby liczyć na dobrą robotę. rozsądek podpowiada mi "budownictwo". serce, żebym zrobiła sobie rok przerwy i jeszcze się zastanowiła. przede wszystkim zastanowiła. mój facet też krytykuje pomysł z rachunkowością. twierdzi że po tym wcale nie będę bizneswoman, tylko sekretarką ;) ech :(. I to pewnie nie ja mam racje. Budownictwo zapewni mi przyszłość. Powinnam wykorzystać to że nie mam problemów z matmą. I chyba tak zrobię... Ludzi radzący mi iść na Politechnikę na pewno nie mówią tego żeby mi zaszkodzić...