Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkhhaa

Zwężenie tętnic szyjnych

Polecane posty

Gość kkhhaa

Co robic, do jakiego specjalisty udac się z wizytą

Gość a skąd wiesz że to masz

Gość kkhhaa
Byłam na USG i lekarz mi napisał i skierował do szpitala. Tam powiedzieli zebym szukała lekarza. Zapisy w poradniach są na następny rok. Co robic?

Gość Prywatnie badanie topplera
Wydasz 100zł. i wiesz na czym stoisz,pozdro!

Gość lepiej idż do lekarza bo....
mozesz dostać udaru muzgu.Zwężone tętnice szyjne odprowadzają mało krwii i tlenu do mózgu a więc jest to bardzo grożne.Niie lekceważ tego

Gość czyżby cholesterol
???????????mowił coś?czy jakas wada?

Gość a jakie masz objawy
tych zwezonych tetnic szyjnych??

Gość kkhhaa
Mieszkam w małym mieście i nie ma u nas takich lekarzy. Może polecicie jakiegoś lekarza z Warszawy, tam mi najłatwiej dojechac. Lekarz powiedział, ze jest to bardzo groźne. Przestraszyłam się ale nie wiem co dalej robic.

Gość kkhhaa
Boli mnie szyja, pulsuje mi w głowie, mam zawroty. BYłam na USG. Lekarz napisał:Zwężenie CCA sin IMT dalszej ściany CCA sin do 28

Gość boli
Mnie też dotyczy ten problem. Jestem starszym człowiekiem, nie wiem gdzie się udac. Lekarz powiedział, żebym udał się do szpitala. W szpitalu w moim mieście mnie zbadali i wypisali do :dalszego leczenia. Gdy zapytałem się co dalej, powiedzieli żebym poszukał szpitala gdzie robią takie zabiegi. Nie wiem co robic. Czy oni nie powinni wskazac mi miejsce gdzie można to zrobic. Bardzo żle się czuje, dochodzi do tego ogromny strach. Pomóżcie proszę

Gość boli
Jestem świadomy tego ,że lada dzień czeka mnie udar. Czy zdązę?

Gość birka87
Powiedzcie, czy ten ból ma związek z czymś czy występuję okresowo, regularnie, niezależnie od sytuacji? Jest podobny do migrenowego, w okolicy skroni,oka? Przechodzi np. po trakcji lub mobilizacji żuchwy?? Odpiszcie proszę, bo nie wiem czy moj narzeczony nie ma tej przypadłości??!!

Gość boli
Jestem starszym człowiekiem, a więc pewnie mam inne objawy jak Twój narzeczony , młody człowiek. Bol mój jest regularny, w olicy skroni i ucha.

Gość starszawy
na poradę to tu nie czekaj. Konieczna weryfikacja poprzez badanie drożności układu. Im szybciej to zrobisz tym dłużej pożyjesz. A swoja drogą to nic nie powstaje z niczego. Jakbyś się inaczej odżywiał.....

Gość boli
Jesteś zbyt surowy w ocenie. Poradż gdzie zrobic takie badanie. W moim szpitalu powiedzieli że mam szukac rady tylko nie wskazali gdzie. Podaj mi dalsza drogę leczenia. Najbliżej mi do Warszawy.

Gość upupup
zjebana polska rzyczywistosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zeby byc zdrowym trzeba zaplacic

Gość jesli chodzi o tetnice szyjne
to jedyny szpital jaki znam to szpital Jana Pawła II w Krakowie i polecam bo moja mame uratowali Zwężene tetnic szyjnych nie jest tylko od diety, moja mama jadła zdrowo, nigdy nie miała wysokiego cholesterolu a ma dwie tetnice szyjne zatkane, jest to wynikiem stanu zapalnego w organiźme itzw choroby takajashu, nie jestem pewna czy tak sie pisze

Gość boli udaj się z tymi dolegliw
dolegliwościami do laryngologa,powinien Ci poóc , bo na pewno masz tez problem ze słuchem,powodzenia!

Gość boli
Dziekuję Wam za zrozumienie. W żadnej przychodni mnie nie przyjęli. Do chirurga naczyniowego nie ma zapisów w tym roku. Muszę jechac prywatnie. Dla mnie starego trudna to wyprawa. Najbliżej do Warszawy, pojadę tam po 1 listopada.

Gość mnie tez boli
boli!!!!!!!!!!!!! Nie zartój sobie.! listopada to nawet skleoy są zamkniete.Idź do laryngologa, a on Ci da jakies skierowanie i zacznie sie cos dziac,pozdrawiam!

Gość boli
Nie mam ochoty na żarty. Napisałem ,że pojadę w listopadzie. Jutro ostatni dzień października, a więc zaraz jadę w następnym tygodniu. Muszę poprosic kogoś by mi znalazł mi lekarza (który przyjmuje prywatnie). Pozdrawiam Was wszystkich.

Gość mnie też boli
boli! ze znalezieniem lekarza za pieniądze nie powinno być problemu.Pozdrawiam i powodzenia zyczę!

Szukam osób z z zatkaną tętnicą szyjną w celu wymiany informacji. Proszę pisać na hall@10g.pl

Gość ich
Takie badania w szybkim tempie/prywatnie/zrobi kazdy radiolog USG,ja wiedzialam juz wszystko w ciagu paru minut,pozdrawiam Ich

Gość ANAVIKI
Witam!!! U mojej mamy stwierdzono rowniez niedrozne tetnice zylne tyle ze u niej jest to bezobjawowe czyli co najwyzej ma czasami zawroty glowy i spadek lub wzrost cisnienia ale leku ale jak lekarz powiedzial ze w jednej rece ma cis.140 a w drugiej 6o to jest niebezpiecznie brac cos na obnizenie(kiedys wogole nie miala pulsu) bylismy w Krakowie u kapucynow tam powiedzieli ze tego nie umia dobrze robic i teraz nas przeslali do J.P W Krakowie bo dodatkowo moja mama niedroznosc pnia ramienno-glowowego a prywatnie powiedzial ze tez tego nikt nie zrobi wiec nie rozumiem????mama ma 65 lat moja poczta anusia.s73@onet.eu