Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra wrozkaaaa

czy test ciazowy moze klamac??

Polecane posty

Gość dobra wrozkaaaa

zrobilam trzy testy i wszystkie wyszly negatywnie a moja miesiaczka trwala tylko jeden dzien:( od kilku dni wymiotuje zwlaszcza wieczorem jak myslicie czy tes sie pomylil?????

Gość dobra wrozkaaaa
po tej "niby miesiaczce" i nic wyszly negaywnie wszytskie trzy czyli raczej nie jestem w ciazy...

Gość no w sumie
test ciążowy może kłamać dlatego warto zrobić kilka testów różnego producenta. ale z tego co wiem wymioty mogą się pojawić dopiero od 6 tyg ciąży...

Gość dobra wrozkaaaa
dlaczego 1,5 tygodnia??????????????????

Gość PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
testy nie kłamią. po prostu czasem nie wykrywają hormonu ciążowego z róznych powodów np. test jest zrobiony za wcześnie

może za wczesnie zrobiłas ja tez tak miałam że robiłam po 2 tyg. od dnia kiedy miałam dostać@

Gość dobra wrozkaaaa
no ale zazwyczaj w dniu spodziewanej miesiaczki powinny wykryc prawda ? a u mnie jest juz po i nie wykryly wiec zastanawiam sie co jest ze mna i skad te wymity ? a jak jest z temperatura , czy w ciazy powinna byc wyzsza????

tak, podwyższona tempka utrzymuje się do 3 miesiąca ciąży, więc jeśli nie masz podwyższonej to spokojnie - w ciąży nie jesteś

Gość dobra wrozkaaaa
podwyzszaona heh mam ja mieirzyc w pochwie? i pewnie przez kilka dni z rzedu? a podwyzszona to jaka?

tempkę mierzy się w pochwie przez 5 minut zaraz po przebudzeniu , ale przed wstaniem z łóżka. Można mierzyć też w odbycie(5 minut) albo w ustach(8 minut).Tylko, żejak nie mierzyłaś nigdy wcześniej to niewiele ci pomoże zmierzenie teraz, bo każdy ma inną tą tempkę. Bo np. można miec 36,3 niepodwyższoną, a 36,5- podwyższoną. A można mieć np. 36,8 niepodwyższoną, a podwyższoną ponad 37. I każdy ma inną, ale jak sobie raz pomierzysz to będziesz wiedziała jaką masz. Niepodwyższona jest od początku cyklu do owulacji, a po owulacji do jednego dnia przed miesiączką jest podwyższona,

Gość ooooooooooooo
u mnie raz test wykrył ciążę dopiero 2 tygodnie po terminie spodziewanej miesiaczki

Gość myszuniaaaaa
to kiedy robic ten test zeby był pewny ?

Gość ooooooooooooo
za parę dni czasem wykryje już w dniu, w którym powinna byc miesiaczka, czasem jeszcze nie

Gość dobra wrozkaaaa
wiecie co szlaenstwo wyszlo:Dzrobilam test wczoraj wieczorem i wyszedl negatywny,a dzis rano wyciagam go z szufladki a tam ledwo ledwo widoczna cienka kreska i druga wyrazna... wiec polecialam do apteki zrobilam jeszcze jeden i..........wyszedl negatywny:( a ja zglupialam kompletnie bo nie wiem jestem w ciazy czy nie?:(

Gość fggdf
Po upływie jakiegoś tam czasu - jest napisane w ulotce, jaki to czas - wynik przestaje byc miarodajny. I druga kreska nie świadczy o ciąży.