Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkjhf

do jakiego wieku kolysaliscie swoje dzieci do snu?

Polecane posty

Moja Mała od początku sama zasypiala w swoim łóżeczku, czasem ja głaskałam po główce ale nigdy nie kołysałam. Nie uważam żeby kołysanie było oznaką miłości a jego brak niekochaniem dziecka. Nigdy nie miała kolek, jak się w nocy budziła to tylko żeby coś zjeść ;D Może spróbuj go głaskać po główce, dać jakąś przytulanke - kocyk?Myślę że z czasem się przywyknie :)

ja przytulam moje dziecko w ciagu dnia ale do snu nie kolysze, zreszta wieczorem jak maly jest zmeczony to zasnie wszedzie czy w lozeczku czy w wozku czy podczas zmiany pampersa :)

Gość Karolina M.
:-D Nasz synek ma 21 miesiecy i jest kolysany. I absolutnie nie zasnie ze zmeczenia....

Ja malego kolysalam jak byl malutki, trwalo to chyba do 3 m-ca ale nie dlatego, ze on plakal, bo inaczej nie mogl zasnac tylko tak poprostu, lubialam to. Nastawialm fajna muzyke i go bujalam na raczkach. Z tym, ze ja moglam poswiecac malemu caly swoj czas, inne mamy niestety wracaja do pracy, dochodza tez inne obowiazki i czasem po ciezkim i meczacym dniu trudno znalezc jeszcze sily na bujanie dziecka, ktore tez ma swoja wage. Dzis moj smyk jest strasznym pieszczochem nie wiem czy dlatego, ze od maluszka wlasnie caly czas go tulilam, czy taki poprostu jest :)

Gość jesieńńńń
Do vsdf czy jak Ci tam! Czemu Ty kobieto jadem siejesz? Przyczepiłaś sie do Princpolo jak rzep do psiego ogona i wymądrzasz się. jakim prawem kogoś oceniasz? nie znasz osoby a wypisujesz głupoty!!! czy ona Ci napisała,że nie wstaje do dziecka jak płacze? że nie kocha dziecka? najpierw naucz się czytać a potem pisz!!! piszesz o kimś, oceniasz go a sama jaką opinię sobie tu wyrobiłaś? jakiejś wariatki-bo nikt normalny i zdrowy emocjonalnie nie napisałby tego txt o mężu-że umarł. Pozatym pouczasz o kolce, piszesz,że lekarka Ci tak powiedziała i uważasz jej słowa za święte-ile lekarzy tyle opinii. Ja też nigdy nie kołysałam, nie kołyszę i nie bęędę kołysać swoich dzieci, czy bujać/nosić na rękach przed snem!!!!!! i nie znaczy to,że nie kocham swojego dziecka!!!! poprostu to jest nawyk który dziecko sobie wyrabia! jakoś nie bujając dziecka nie zauważyłam aby ono miało emocjonalne problemy-jest spokojna, grzeczna, lubi się tulić ale przez chwilę i w dzień a nie przed snem. jak chcesz sobie kołysać dziecko to kołysz bo to twoje dziecko ale nie naskakuj na tych którzy tego nie robią!!!!