Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikki 25

Chudnę w ciąży.

Polecane posty

Gość nikki 25

Dziewczyny czy to normalne aby waga w ciąży zamiast rosnąć spadała? Jestem w 3miesiącu i przez ten czas schudłam ponad 4kg, zaczynam się strasznie martwić. Byłam u lekarza w tamtym tygodniu i zapomniałam zapytać ale powiedział mi że wszystko jest w porządku i wyniki też mam dobre. Czy spadek wagi może być spowodowany mdłościami i wymiotami, jem o wiele mniej niż przed ciążą gdyż co zjem to zwymiotuje a jak zjem więcej to wręcz umieram. Proszę doradźcie mi.

jeżeli wymiotujesz to normalne, że tracisz na wadze. szkoda że nie powiedziałaś o tym ginekologowi, bo czasami nadmierne wymioty mogą być szkodliwe, mogą spowodować anemię. musisz uważać i przy kolejnej wizycie musisz powiedzieć, albo wybrać się wczesniej. sa specjalne czopki na wymioty i mdłości. na recepte. mi lekarz je przepisał bo strasznie wymiotowałam i tez chudłam, ale ja miałam anemie. badania krwi ja pokazały.

Gość nikki 25
Dziewczyny dostałam czopki Torecan jednak stosuję je sporadycznie kiedy faktycznie już nie daję rady. Ja mam straszne mdłości a wymioty są bardzo rzadko. Mdli mnie jak za dużo zjem albo jak czuję jakiś ostry zapach. Nie toleruję zapachu kawy, otwartej lodówki oraz smażonej cebuli. Pomimo wszystko staram odżywiać się racjonalnie, spożywam dużo owoców i warzyw na jogurty i w ogóle nabiał mam wstręt. Mam nadzieję że to się zmieni.

Gość bananna
ja na poczatku schudlam 5 kg, mimo ze wcale nie wymiotowalam

Gość vicka
a ja miałam takie same mdłości jak Ty i też schudłam w pierwszym trymestrze. To normalne i ciesz się, o niedługo zacznie się tycie :-P