Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

samanta27

Jakie leki na przeziebienie w ciazy?

Polecane posty

hej dziewczyny moze mi ktoras poradzic cos skutecznego na katar bo strasznie cieknie mi z nosa a nie wiem co moge brac bedac w ciazy.

są w aptekach leki homeopatyczne na katar, to na pewno możesz. Nie można za to żadnych kropli typu Nasivin czy coś.

Gość mniejsza
jak byłam w ciąży bardzo sie przeziebilam, lekarz kazal mi brac tylko syrop prawoslazowy i wlasnie krople nasivin, sa dobre tez dla niemowlakow.

woda morska w spraju do nosa, czosnek, miod maliny, cytryna. ja przechorowałam cały pierwszy trymestr:(

ja smarowałam pod nosem maść majerankową, a na przeziębienie lekarka przepisała mi oscilococinum ( nie pamiętam jak się to pisze)

mniejsza, no widzisz a ja właśnie usłyszałam, że krople tego typu sa niewskazane dla kobiet w ciąży. mam akurat przed sobą ulotkę od Oxalinu i tu jest napisane, że u kobiet ciężarnych stosować z zachowaniem ostrożności, gdyż przedawkowanie może powodować zmiany czestości rytmu serca u płodu. Moze wiec chodzi o to, ze jednak w tych kroplach jest ryzyko przedawkowania, jeśli się bardzo nie uważa. A zresztą każdy lekarz powie co innego. generalnie stosuje się zasadę, że uzywa się leków syntetycznych jeżeli korzyści przewyzszaja ryzyko powikłań.

leki homeopatyczne, na ból gardła dostałam Bioparox. Pomaga. a na przeziębienie piję mieszankę: czosnek, cytryna - po 1 łyżce co kilka godzin. tez jest dobre i skuteczne w działaniu, choć niedobre w smaku.

ja biorę rutinoscorbin, bo podobno zapobiega pekaniu naczynek i powstawaniu żylaków a ja niestety mam skłonności do tych ostatnich:( oczywiście biorę go po konsultacji z lekarzem.

Gość xcoov
ja tez biore rutinoscorbina kupuje zazwyczaj na superapteka.pl