Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zobaczcie kobietki

podpaski wielokrotnego użytku - zobaczcie kobietki co za kretynizm

Polecane posty

Gość Z Każdym Dniem...
o masakra

jestem pewna że zdecydowana większość kobiet wyśmieje ten pomysł... ale to naprawdę eko, przecież zwykłych podpasek nie da się potem przetworzyć i nic z nimi zrobić, a takie materiałowe mogą być kilka razy używane najlepiej aby były z materiału naturalnego żeby mógł się sam rozłożyć

Gość myszzzz
magnolia - a jak to sobie wyobrażasz? Że ja na uczelni zmieniając podpaskę schowam zużytą do woreczka między książki? Ohyda.

gdyby je nawet za darmo rozdawali to ja ich nie chcę:)fuj wolę swoje starodawne poczciwe always zużytą zawijam a papierek i do kosza

wystarczyłoby, aby zaczęli produkować podpaski z materiałów biodegradowalnych - tzn. normalne, jednorazowe, ale żeby się rozkładały w środowisku. bo te, które teraz są, zwłaszcza te z siateczkami naprawdę dość mocno zanieczyszczają środowisko. podpaski do prania to chyba rzeczywiście przesada :D chociaż w gruncie rzeczy może i dałoby się do tego przystosować, pod warunkiem, że dopierałyby się normalnie w pralce, bez jakichś cyrków z gotowaniem itd. w sumie dość ciekawy pomysł.

Gość dzejjjj
ze skrajności w skrajność -.-

Gość myszzzz
Właśnie anyżówko :) Zdaję sobie sprawę z tego jak środki higieniczne zanieczyszczają środowisko, ale może istnieje inna droga - biodegradowalne materiały. Ktoś tam na forum przywołuje obraz naszych babek i prababek, ale pamiętajmy, że po pierwsze: czasy się zmieniły i naprawdę nie usmiecha mi się wracać do średniowiecza, po drugie: kobiety przebywały wtedy głównie w domach, nie pracowały zawodowo, nie studiowały, a i tak pewnie, gdyby miały mozliwość skorzystania z wygodniejszej ochrony, to by to zrobiły. Nikt nie lubi się męczyć, a dla mnie menstruacja jest wystarczającą "męką" samą w sobie.

Gość A ile wody i prądu zużyję
na pranie tych podpasek? Eko? Poza tym, jak już ktoś napisał, jak zechcę być trendy to sobie będę prać bawełniane pieluchy a nie dawać zarobić grinpisom.