Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akaallla

Szczeniak

Polecane posty

Gość akaallla

hej, od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką suni owczarka niemieckiego, ma dwa miesiące. I mój dzień od wczoraj wygląda tak, że albo chodzę z pieskiem na dwór, albo po nim sprzątam. Czy to normalne, że taki maluch siusia co pół godziny>?Kiedy Wasze pieski nauczyły się czystości?

Gość takaaaa
to narmalne 8tyg to stanowczo za mlody min to 10tyg mam nadzieje ze karmisz go 4x dziennie

Gość amoze
ja na początku ze szczeniakiem wychodziłam na dwór co 15 min, po ok. pół roku nauczyła się, że ma siusiać tylko na spacerach i bierze teraz smycz do pyska jak musi szybko na dwór :P

Gość takaaaa
tzn w 10 tydz to minimum gdy mozna szczeniaka od matki zabrac-tak jest najlepiej

Gość akaallla
Karmię, ale serce mi się kraja, bo mała by jadła non stop, karmię go suchą i mokrą karmą, tylko nie bardzo wiem jeszcze ile jej dawać tej karmy.

moj beagle siusial do pol roku no ale ta rasa jest akurat trudna do wychowania :) radze kupic ksiazke o wychowaniu owczarka niemieckiego, znajdziesz tam mnostwo cennych porad i odpowiedzi na Twoje pytania.

Gość amoze
taaak nie prawda, mój wet powiedział, że najlepszy jest 7 tydzień, 8 to już ostateczność bo piesek będzie miał potem trudniej nauczyć się żyć bez matki :) a tak wogóle może chcecie kupić szczeniaki cocker-spaniela??

Gość akaallla
dziękuję za odpowiedzi:-)

Gość akaallla
Masakra będzie jak w czwartek będę musiała pójść do pracy i maluszek będzie musiał przez pięć godzin zostać sam. Nie wiem,co zastanę,jak wrócę. Chyba trzeba będzie zatrudnić jakąś "niańkę"

Gość takaaaa
pracuje w domu w ktorym psy hodowane sa od 30 lat wiec wiem co pisze

Gość akaallla
I dodatkowo jest problem w tym, że kot nie akceptuje pieska i syczy na niego,gdy ten próbuje do niego podejść.

Gość takaaaa
moze tak jest w Polsce ale tu gdzie miedzkam nie mozna sprzedac psa ktory nie ukonczyl 10tyg no ale w Poslce wszystko sie nagina-najwazniejsza kasa

Gość akaallla
Dzięki Lakasta:D

Gość akaallla
Dzięki musztarda:D

Gość amoze
nie wiem czy się nagina, nie spotkałam się z przepisami regulującymi sprzedaż psów :/ a poza tym, gdyby weterynarz powiedział, że nie można sprzedać ich zanim nie ukończą 10 tyg to nie sprzeczałabym się z Tobą, ale chyba facet wie co mówi.

Gość akaallla
No i kolejny problem jak nauczyć piesia chodzić na smyczy...

Gość amoze
wiesz, ja mam huskiego i cocker spaniela (w zasadzie teraz to 9 cocker spanielów) ale huskiego przygarnęliśmy, bo jego właścicielowi się znudził i on nigdy nie był z nim na spacerze. Tydzień czasu zajęło mojemu bratu nauczenie 2 letniego psa chodzenia na smyczy, poprostu regularnie z nim wychodził i co prawda na początku strasznie się rwał, ale teraz chodzi grzecznie. kurde, chyba trochę chaotycznie to napisałam, ale może zrozumiesz.

Gość akaallla
O tak,już chodzi krok w krok, nawet ciężko mi pójść do wc, bo jest pisk.

Gość akaallla
Piszcie kobitki o Waszych pieskach.