Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzika róza //////

Dziwna sprawa , przeczytajcie

Polecane posty

Gość dzika róza //////

ostatnia @ mialam 7 wrzesnia , tydzien po opóznieniu 2 zrobilam test wyszedł negatywny, nastepny za tydz powtórzyłam i tez neg , i 3 zrobilam i .. pozytywny ,,,, byłam dzisiaj u gina zrobił mi udg i stwierdził ze on nic nie widzi , przeciez to juz powinna byc 7-8 tyg ciaża ,, cos tam zauwazył ale on nie napisze ze to ciaża bo tyle lat juz pracuje w tym zawodzie i jemu nie wydaje sie zeby to była ciaża badał mnie ginekologicznie i to badanie juz go utwierdziło ze zadnych zmian nie widzi dziewczyny jak myslicie co to moze byc, czy to zmiany hormonalne mogły spowodowac ze ten 3 test wyszedł dodatni , a czy moze jest jedna ciaża tylko bardzo wczesna ze na usg nie widoczna ale pozostaje badanie gin , w którym są juz jakies zmainy powiedzial ze to chyba hormony moze zaszalm w ciaze po terminie spodziewanej @ ___ czy to mozliwe

jeśli powiedział ci to ginekolog to jemu chyba powinnaś ufać. Na forum nikt ci nie powie niestety. Mogę ci jedynie powiedzieć że u mnie widział już 5 tyg ciążę ale to kwestia długości cykli itd więc u każdego może być inaczej:-)

Gość dzika róza //////
tak, wiem ze na forum nikt mi nie powie ale moze słyszalyscie o takim przypadku jak moj , jak wam sie wydaje

Ja mam podobną sytuację - miałam ostatni @ 8 września, testy wychodziły negatywne, dopiero gdy następna @ spóźniała się o 2 tygodnie to test wyszedł pozytywnie. Nazajutrz poszłam do gin, zrobiła USG i zobaczyła pęcherzyk, ale taki malutki - 3mm i stwierdziła, że to ciąża max 2 tyg. (wg moich obliczeń to 4 po poczęciu). Też nie chciała mi wystawić zaświadczenie (a pracuję przy komputerach, drukarkach i oparach farb... Kazała przyjść za miesiąc. Po 2 tygodniach poszłam do innego lekarza (z lepszą reputacją) - policzył, że to będzie 6 tydzień (czyli bliżej prawdy), ale na USG wciąż widać tylko pęcherzyk... A przecież powinno już być widoczne serduszko. Stwierdził, że jest jeszcze za wcześnie. Trochę się martwię. Mam przyjść za 2 tygodnie. Na szczęście u tego lekarza nie było problemu z zaświadczeniem. Dzika różo --> może u Ciebie jest podobnie i też jest jeszcze za wcześnie na stwierdzenie ciąży? Popytaj, może w okolicy jest inny, lepszy lekarz? Albo poczekaj do następnej wizyty.

Gość dzika róza //////
a czy masz jakies objawy ciazowe gin wczoraj nawet glosni powiedzial ze on nie napisze ze to pecherzyk ciazowy ,,, mnie badał ginekologicznie i tez powiedzial ze wszystko pozamykane czy ciebie gin badał jesli tak to co stweirdził ja nie mam zadnych objawów , a czy jesli mam jakies klopoty kobiece to tentest mogł wyjsc na plus prosze o odpowiesz

Gość dzika róza //////

a może poprostu później zaszłyćie w ciążę??? u mnie w 5 tyg nie było widać nawet pęcherzyka, bo okazało się, że do zapłodnienia doszło póżniej - toż to plemniczątko może żyć w nas nawet tydzień, a zanim jajko się zagnieździ to może utrwać kolejny tydzień czyli razem dwa, a dopiero zagnieżdżone jajeczko zaczyna się dzielić i robi się pęcherzyk...idźcie do gina za 2 tyg i na peno będzie wszystko oki

Opowiem Wam mój przypadek. Zrobiłam test wyszedł pozytywnie, a że zaczęło się krwawienie to pojechałam do lekarza (innego niż norm alnie jeżdżę bo mój akurat był poza granicami kraju) a ona powiedziała, że testy czasem dają fałszywe wyniki. Zbadała mnie ginekologicznie i zrobiła usg i nic a wychodziłby to 4 tydzień (poprzednią ciążę ginekolog rozpoznał w 3 tygodniu podczas badania ginekologicznego bo na usg nic jeszcze nie było widać). Kazała przyjechać za tydzień okazało się, że pęcherzyk jest ale jeszcze nie widać serduszka, a co do krwawienia pokazała mi na usg miejsce z którego jest krawienie i że mam się nie przejmować. Po kolejnym tygodniu pojechałam do niej bo krawawienie było nadal i chciałam aby dała mi zwolnienie. Na usg było już wyraźnie widać ciążę i serduszko i miejsce z którego jest krwawienie. Po dwóch dniach na szczęście wrócił mój gin i pojechałam do niego. Nie zgadniecie. Faktycznie serduszko bije, ale to rzekome miejsce, z którego było krwawienie to jest drugie dzieciątko a krwawienie było z innego miejsca bo się kosmówka odkleiła. Wspomniana na początku gin nie jest nowicjuszką. Ja radzę zrób kolejny test a jak wyjdzie pozytywny to zmień lekarza.

Gość salisanka
a u mnie - @ spóźniona o 6 dni, dziś 33 dzień cyklu, test przed chwilą zrobiłam - negatywny, ostatnio działaliśmy 13 października, w ogóle nie czuję się ani @ ani ciążowo, czy to możliwe, że byłabym w ciąży, a test mimo to tego nie wykazał? Po 16 dniach od stosunku?

Gość salisanka
dziewczyny, mam nadzieję, że u Was wszystko będzie w porządku, podnoszę z nadzieją, że ktoś odpowie