Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozdrowienia21

Wsparcia....!

Polecane posty

Gość pozdrowienia21

wItam Was! Mam 18 lat i 4 dni temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, oczywiscie jest to tzw wpadka, chociaz zabezpieczalam sie a ten jeden jedyny raz bez.... zaowocowal. Bylam zalamana, placz ,placz i placz. Najgorsze mysli... naszczescie rodzice mnie nie potepili a powiedzieli ze bedzie dobrze, chloapk jest wrecz zadowolony i twierdzi ze gdyby sie okazalo ze to pomylka to chce zrobic dzidziusia bo sie napialil:) kolezanki w szkole takze daja wielkie wsparcie, ciesza sie... ale ja nie moge sobie sama z tym poradzic. Boje sie, przeraza mnie to .. wiem ze teraz wszystko sie zmieni... ja nie wiem nic na temat ciazy.. boje sie ze sobie nie poradze, ze tylko skrzywdze w jakjis sposob dziecko. oczywiscie za zadne skarby bym go nie usunela. Mam wyrzuty sumienia ze ten jeden jedyny raz sie nie zabezpieczylam ale mysle ze widocznie taki byl Bozy plan... a Was dziewczyny chcialam zapytac czy sa jakies takie mlode przyszle mamy jak ja, lub te ktore w moim wieku takze zaszly w ciaze, napiszice jak dalyscie sobie rade, czy ciezkie jest takie mlode macierzynstwo i wogole co powi9nnam robic... bo ja nawet nie wqiem co moge a czegho nie... wiem tylko ze moge jesc jesc i jeszcze raz jesc... :)

Gość oj kochana
dasz sobie radę :) Najważniejsze, ze rodzice zaakceptowali, chłopak się cieszy, a dziecko Cię zmobilizuje do działania. Zobaczysz. Trzymam kciuki :) Życzę Ci powodzenia, współczuję Ci tylko, że zaraz przyjdą jakieś wredne zołzy i będą bluzgać. Ale nie przejmuj się...dużo tutaj frustratek

Gość szczesciara.....
masz wsparcie rodziny przyjaciol i co najwazniejsze ojca dziecka, naprawde jestes szczesciara, nie zalamuj sie wszytsko bedzie dobrze i dasz rade:))!!, a wszytsko co musisz wiedziec wyjdzie w "praniu":)) poki co dbaj o siebie odzywiaj sie zdrowo i chodz regularnie do lekarza:)) powodzonka

Gość lalala123
tez mialam 18 lat i pierwsze dziecko.Dasz rade :) mlodsze rodza i swietnie sobie radza.

Pewnie, że dasz radę. Zacznij czytać gazety dotyczące dzieci, ok. 20 tygodnia możesz zapisać się do szkoły rodzenia z chłopakiem (dużo pewności daje taka szkoła). A jeść nie możesz serów pleśniowych, surowego mięsa i jajek, sushi, ogranicz picie kawy do 1 dziennie, a wszystko będzie dobrze. Głowa do góry.

Ja urodziłam dziecko w wieku 17 lat. Moje życie stanęło na głowie, ale tak jak ty miałam wsparcie w moim obecnym mężu i mamie. Byłam przerażona opieką nad maluszkiem, ale ze wszystkim sobie razem poradziliśmy. Duzo czytałam prasy dziecięcej itd. Twoje życie już nigdy nie będzie takie samo, wiadomo, ale ja sobie swojego już nie wyobrażam w inny sposób. Mój syn ma teraz 9 lat i jest wspaniale. A teraz oczekujemy przyjścia na świat jego braciszka. Niczego nie żałuję i życzę ci wszystkiego dobrego i dużo pozytywnego myślenia:)

aha. Zapomniałam Ci napisać abyś zaczęła łykać kwas foliowy bo zwykle lekarze zalecają brać 3 miesiące przed ciążą, ale w Twoim przypadku pewnie lekarz zapisze Ci większą dawkę.

Gość pozdrowionka21
Dziekuje Wam, własnie takich słów otuchy potrzebuje. Wiem ze bedzie dobrze bo nie poto Bog mi daje dziecko zebym byla nieszczesliwa. A co do gazetek to chłopak tego samego dnia poelcial do sklepu i kupil wszystkie jakie sa na rynku dla mlodych rodzicow takze juz czytam czytam :D Dziekuje Wam serdecznie... :*