Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blondyna.d

co na Mikołaja

Polecane posty

Gość SHINEeee
dokladnie sikorka ma racje- dla 6 latki lalka to prezent wysniony- moja corka wozi lalki w zowku , kladzie je do lozeczka , spiewa im piosenki etc etc.

A jesli chodzi o wiare w Mikolaja to moja juz od kilku lat nie wierzy ale nie mowi tego glosno.Kiedys jak miala chyba z 6 lat to dowiedziala sie od kolezanki ze Mikolaja nie ma na co jej powiedzialam ze jak ktos nie wierzy w Mikolaja to do niego nie przychodzi.No i do dzis pisze listy i kladzie pod poduszke;)

Nie wiem, czasy się pewnie zmieniły, ale u mnie zawsze na Mikołaja były skromne prezenty, bo to nie gwiazdka. Przedw wszystkim słodycze. i wiem, że najbardziej ciesyzłam się z kalenndarzy adwentowych, ale muszą być dobrej firmy, z ładnym obrazkiem. Taki baron np, ma tą czekoladę do niczego (powinna być błyszcząca). Moje ulubione to były oryginalne niemieckie z takim Gwiazdorem jak ze starej ryciny. Echhh to były czasy... Do dzisiaj lubię te kalendarze :)

noo z moim urwisem to nie mam problemu - i może głupio się przyznać, ale nasz Syn dostaje zabawki jedynie na konkretne okazje - urodziny, święta, dzień dziecka - i tego się staramy trzymać. poza kolejnością to kupujemy jedynie ciastoline, kredki, bloki. i dzięki temu mam dziecko 2 latnie ale nie mam problemu typu: co mu kupić bo wszystko ma :)

właśnie to jest w tym kalendarzu najlepsze, ze codziennie jedno. Nigdy nie pożerałam całego na raz :)

Gość jgfhfjkgh
ja mam problem-bo musze kupic prezent na mikolajki dla 10 ciomiesieczniaka ,ktory ma mnostwo zabawek!!!!! co kupic? pieluszki?:O

Gość SHINEeee
Hehe....moim zdaniem dzieci powinny wierzyc w Mikolaja...sama pamietam jak bylam mala wraz z moja siostra i kuzynami rodzice i rodzina mowili nam ze teraz musimy isc wygladac gwiazdki i mikolaja bo pewnie bedzie zaraz jechal saniami z prezentami- i my glupuitkie dzieciaczki bieglismy do okien i wygladalismy a w tym czasie rodzinka podkladala prezenty pod choinke i wolali nas- SA PREZENTY Mikolaj musial wejsc drugim oknem- Wigilje zawsze spedzalismy u moich dzadkow- ktorzy maja taki wielki powojenny dom i to bylo wtedy mozliwe ze akurat Mikolaj wszedl innym okien:)))Dzisiaj sie to milo wspomina i sama chcialabym aby moja corka miala wlasnie takie wspomnienia:)))I wiece co sama robie identycznie jak moi rodzice- corka wypatruje Mikolaja a Maz biega z prezentami:))))i wyklada je pod choinke;)))

Gość ale ciekawy temat warty
odpowiedzi wiec radze ........................ nie podawac juz wiecej takich tamatow

Gość SHINEeee
Tak jak tez pamietam ze u mnie w domu na Mikolaja krolowaly slodycze- a kiedys dostac czekolade i pomarancza to bylo naprawde cos- nie to ze dzisiaj dzieci maja wszystko i jak tlumaczylam corce ze kiedys o bananach mozna bylo pomarzyc nie moze uwierzyc.A co Wam sie kojarzy ze Swietami?Bo ja jak poczuje zapach pomaranczy czy mandarynki to zaraz mam obraz Swiat:))) Blondyno- bardzo dobrze wychowujesz swojego synka- potem dziecko naprawde sie cieszy z otrzymanego preznetu-dla mnie beznadziejne jets jak niektorzy kupuja raz w tygodniu dziecku zabawke bo np sprzata swoj pokoj....mozna kupic lizaka , czekolade ale nie zaraz domek dla lalek o wartosci 300zl.

Gość SHINEeee
A co Ci sie tamet nie podoba?To tu nie zagladaj:))))U Ciebie pewnie w ogole nie ma prezentow i wszystko jest nie tak jak powinno prawda?Stad do glupie stwierdzenie?Pozdrrawiam

Gość SHINEeee
NI nie i jeszcze raz nie jesli chcecie miec spokojne Mikolajki , Swieta etc etc- przeciez takie cos to najgorsze co mozna podarowac dziekcu- moja tescowa kupila malej kiedys podobny badziew i to firmowuy i potem leczylam dziecko bo jakiejs alergii dostalo:(((

Gość monka322
a swoim męzom co bedziecie kupowały???

Gość SHINEeee
Ja swojemu w zeszlym roku kupilam dwie gry ktore bardzo chcial czyli Wiedzmin i Call of Duty 4 oraz perfumy- a w tym roku to mam problem:((Moze kupie mu jakis fajny sweter- moze oklepane ale moj maz kocha ciuchy:)i lubi dobrze wygladac wiec mysle ze mu sie spodoba:)

Gość katka bb
ja kupowalam w zeszlym roku bluzy i koszulki, a w tym roku nie mam pomysłu

A tak wam powiem że rodzice sami nakręcają spiralę prezentów a potem się dziwią, ze na komunię muszą dać laptopa (chociaż teraz hitem są ponoć quady). Jak byłam mała to prezent za dzisiejsze 100 zł to dostałam może na gwiazdkę, ale nie Mikołaja. A tu co jedna propozycja to droższa, a to zwykłe Mikołajki. Na Gwiazdkę będzie wypas za kilka stów, na urodziny jeszcze wiecej a na komunię to już obowiązkowo kilka tysiaków... I sami tak dzieci uczycie. A dla mnie nie liczy się tyle wartość prezentu co atmosfera świąt i prezent sam w sobie, taka niespodzianka. Dzisiaj dzieci nie potrafią już tak się cieszyć z tego co dostają bo maja wszystko co tylko chcą.

Gość katka bb
chyba kobietom jest latwiej cos kupic niz męzczyznom -tak mi sie wydaje

Gość a ja pojecia nie mam co kupic
ani na Mikolaja ani pod choinke a do tego jeszcze 23 grudnia corcia ma 5 urodziny no i moze siostra z bracmi u mnie zagoszcza na swieta chyba najwyzsza pora sie zastanowic nad ta kwestia :D

kobieta to ucieszy się z ciuszka, biżuterii, perfum - nawet jeżeli ma tego pełną szafę. Facetowi zdecydowanie trudniej, chociaż oni pewnie twierdzą co innego ;) Ja już mam obmyślony prezent dla mojego, ale że jest z nim nieco zachodu i muszą zaangażować kilka osób do pomocy to nie napiszę zeby nie zapeszać. Jak się uda to wiem, ze będzie zadowolony :)

Gość katka bb
pamietam jak mojemu tacie to co rok kupowalam mu piżame.hahha

Gość a mysle ze kupie whisky
whisky i jakąs bluze adidasa ,albo t-shirt

Gość kkkkkkkk
właśnie u nas tez kupujemy prezenty na okazje, bo chce dziecko nauczyc cieszyc sie z tego co ma a nie wybrzydzac... hehhe a kalendarze tez pamietam mimo ze ja je jeszcze dostawałam pare lat temu to mama i babcia pilnowaly własnie zeby na mikolaja były ;-) ja juz wybrałam prezenty dla mojej siostry(5lat) - piesek interaktywny(jak sie go czxesze zmienia kolor) brat(9lat) - klocki Lego ( juz 2 lata temu powiedzial ze on na kazdo okazje chce klocki lego, wiadomo co roku wychodza jakies nowe serie itd. a on łączy sobie kilka kompletów i naprawde robi cuda z tych klocków) Dla męża - pewnie jakas bluza, karnet na siłownie i maszynkę gillette fusion ( z mężem umówilismy sie ze kupujemy sobie praktyczne prezenty) dla córeczki(11 miesięcy)- jeszcze mysle, szukam, oglądam :) dla mamy - niewiem ale chyba kupię jej jakis dobry czajnik, bo kupuję te w marketach po 30-40zł i co 2 miesiące jej sie psują :P najgorzej mam z chrzesniakiem mojego męza ... on ma kupe zabawek ... ale chodzi o to ze jego rodzice wychodza z zalozenia ze lepiej kupic ze 3 samochody byle jakie niz jeden poządny i chlopak ma ich tyle i sie wogle nei bawi jak kupilam mu na urodziny taki fajny samochód z czesciami które mozna wymieniac itd. nie byl wcale tani ... to tylko powiedzial kolejny samochód ... i mimo ze ma 6 lat to nei potrafi sie bawic rodzice nigdy nei maja dla niego czasu albo siedzi godzinami przed komputerem albo psoci .... więc kompletnie nie wiem co takiemu dziecku kupic :O no jeszcze zostaje mi tesc tesciowa babcia ciocia i brat cioteczny :P troche sie nazbierało :)

Gość kkkkkkkk
ale tak dla tescia to jakis alkohol, dla tesciowej to niewiem:P, dla cioci jakis kosmetyk dla brata ciotecz. tak samo, dla babcia musze znalezc cos szczególnego, i zostają mi jeszcze 2 dziewczynki 11 i 14 lat

Nie wiem czy was to zainteresuje, ale są teraz fajne cyfrowe ramki na zdjęcia. Ja np. mojemu tacie kupię w tym roku ale nie na Mikołaja tylko pod choinkę. I nie taką dużą tylko tą małą z budzikiem chyba, bo on zawsze gdzieś nasze zdjęcia gubi i potem mówi, że nie ma heh. Więc mu kilka wgramy i będzie miał wszystkie w jednym. Dla teściów chciałam kupić taką właśnie dużą ramkę, bo jeszcze nie mają, tylko że u nas to jest co roku w rodzinie u męża losowanie i każdy losuje tylko jedną osobę i robi jej prezent ( w tym roku za 50 zł około). I muszę wyczaić kto wylosował teścia, bo ja wylosowałam teściową to się może zamienimy i kupię wspólny prezent tą ramkę:)

Gość kkkkkkk
z tym losowaniem fajny pomysl troche jak w szkole ale czasem jak sie ma dosyc duzą rodzine to jest to naprwde dobry pomysl:)

u nas na mikołaja to jedynie dzieci dostają prezenty, a dorośli to w jak już w parach mąż - żona :) niby jeszcze sporo czasu ale ja mam teraz jeszcze przeprowadzke na głowie więc latanie po sklepach dziecięcych nie wchodzi w grę, a że kompletuje jeszcze dodatki do mieszkania to wszystko biorę przez allegro, to i prezenty w tym roku też tak kupię :)

głupio się przyznać, mam Syna ale jakoś mi się tak powoli zapomina ten okres niemowlęcy :( na mikołaja mała będzie miała 5,5 msc, co wybrać 1. MATA http://www.allegro.pl/item471443179_fisher_price_mata_edukacyjna_biedronka_h8096_od_ss.html 2. BĘBENKI http://www.allegro.pl/item466776944_fisher_price_muzyczne_bebenki_ze_swiatelkami_ss.html 3.KLOCKI http://www.allegro.pl/item461669016_fisher_price_aktywne_klocki.html