Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooo cooo chodzi

czy MOŻNA w dwa tygodnie po cc wrócić do stanu sprzed ciąży?

Polecane posty

Gość fagottino
chyba raczej trudno ale słyszy się czasem że ktoś wyszedł ze szpitala w spodniach sprzed ciąży

Gość elaaaaaaaaaaaaa
Życze powodzenia np z założeniem obcisłych czy dopasowanych jeansów, weź pod uwage rane pooperacyjną. Mi nawet dopasowane majtki przeszkadzały, i przez pierwszy miesiąc najlepszym przyjacielem był dres.

Gość lalka a ile przytyłas w ciazy
?

Gość lalka a ile przytyłas w ciazy
a czym się tak stresowałaś?

Gość oviesse
ja jestem trzy tygodnie po cc i nie moge powiedzieć że wskoczyłam w rurki sprzed ciąży sama sie zastanawiam ile czasu srednio trzeba zeby wrocic do figury sprzed ciazy

ja od razu mogłam wejść w ciuchy z przed ciąży, tylko rana bolała i nie szło w nich chodzić. co prawda skóra mi jeszcze wisi na brzuchu ale to kwestia ćwiczeń i systematyczności a z tym u mnie, no cóż :-o

Można. Przytyłam w czasie ciąży 14 kg, następnego dnia po porodzie cc miałam 16 kg mniej i wyglądałam jak chodzące ząbi. W każdym razie wyglądałam ochydnie. Nawet zdjęcia z tego okresu chowam głęboko. W ciągu 2 tygodni waga cały czas spadała, oczywiście nabawiłam się anemi, oczywiście jadłam regularnie ale to nic nie dawało, byłam nie wyspana, zmęczona, mały miał na okrągło kolki itd. Wychodząc ze szpitala byłam w obcisłych dżinsach o rozmiarze 36 jedynie co faktycznie mnie denerwowało podczas chodzenia to ocieranie o ranę dlatego nosiłam wysoką bieliznę i cięcie zaklejałam plastrem z gazą. Moja waga zaczęła powracać do normy gdy dziecko osiągnęło 8 miesięcy. Nie ćwiczyłam niczego bo nie miałam czasu, brzuch włonął się na 3 dobę. Mój przypadek to raczej geny, moja mama po 3 cesarkach nadal wygląda jak nastolatka i waży 48 kg :). Pozdrawiam

wychodziłam ze szpitala w spodniach z przed ciąży ale nie można tego nazwać powrotem do formy

Gość Kaszyna89
ja jestem prowie 3 tyg po cc w ciąży przytyłam 17 kg a już zrzuciłam 13kg ale ochydnie duży brzuch został mi jeszcze co zrobić dziewczyny żeby go stracić??

Gość grthrthrtg
Do wagi sprzed ciąży można wrócić,ale nie do formy sprzed niej.

Gość w sprawie mleka
ja dwa tygodnie po cesarskim cięciu ważyłam już 14kg mniej niż w okresie ost dni ciąży, oprocz tego rana jeszcze bolala tak ze nie mozna bylo szybko podniesc sie z lozka, najbardziej bolala jak w nocy nagle wstawalam do dziecka, ale mozna bylo juz wszystko robic. No do stanu sprzed ciazy wrocilam po 2 miesiacach od porodu - chodzi o wagę.

Gość w sprawie mleka
a jesli chodzi o brzuch to 2 tyg po cieciu byl nadal lekko wystaajacy tak ze o zalozeniu obcislej bluzki nie mialam co marzyc,ale jak zalozylam pas to ok. No i rozstępy zostały czerwone na brzuchu

Gość czzarnula
hej wszyscy piszecie o wadze i jak ja stracic dnieta itp ale napiszcie mi jak mam stracic ten wiszacy brzuch ja jeste 4 tygodnie po cc i nadal mam brzuch jagbym polknela pilke zauwazylam ze robi mi sie z niego pomarszcczony flaczek co mam zrobic zeby tej opony nie bylo moze jakis pas po porodowy czy ktos wiec na ich temam czy dzialaja i jakie sa najl;epsze

Gość nie da się
Do konca zostaje się flakiem, który wypluł waginą zakrwawiony płód

Gość a ja sie jej nie dziwie
dziewczyny taka nasz natura, jedna szybciej dochodzi do siebie inna dluzej a jeszcze inna wcale. Nie ma na to sposobu. Po pierwsze to geny a po drugie brzuch po ciąży to indywidualna sprawa kazdej kobiety. Przeciez macica potrzebuje czasu by sie obkurczyc, rozciągala sie przez 40 tyg wiec trudno zeby w dwa tyg wrociala do formy a ten duzy brzuch to najczesciej wlasnie ta macica i jeszcze rozciągnięta skora! po porodzie sn mozna szybko wskoczyc w jakis pas itd a gorzej juz z cc jest blizna swieza rana ktora musi oddychac i raczej dla wlasnego bezpieczenstwa niczym nie powinno sie brzucha sciskac do czasu wygojenia sie rany. Wiem ze to traumatyczne dla niektorych z nas ale coz... ja jeszcze nie tak dawno sama borykalam sie z obwislym brzuchem i kiedy w koncu sie zmobilizowalam wzielam za siebie wykupilam karnet na silownie zaczelam cwiczyc i ladnie chudnąć okazalo sie ze ... ZNOW JESTEM W CIĄŻY! Rodze za 2 tyg i juz mnie przeraza wyglad mego ciala i brzucha. Nielatwo mi bylo dojsc do wagi po pierwszej ciązy wiec wiem ze teraz tez lekko nie bedzie. Ale coz wazne by wszystko robilo sie z glową.

Gość orza23
witajcie dziewczyny ja jestem 8 dni po cesarce i tez jestem załamana moim brzuchem mój synus który ma 4 latka powiedział mi jak wyszłam ze szpitala mamus ty masz dalej taki brzuszek oni chyba zapomnieli wyciągnąć jeszcze jakiegoś dzidziusia właśnie szukam dla siebie majtek wyszczuplających potem napisze czy coś to pomogło pamiętam moją pierwszą cesarkę miałam idealny brzusio a teraz płakac mi się chce pozdrawiam was dzielne kobietki

ja wróciłam do wagi w tydzien. Ale rodziłam sn. Ogólnie po porodzie zeszczuplałam w porównaniu do wagi z przed ciaży

Gość ewax21
Ja przytyłam w ciąży 16 kg i po 2 tyg po urodzeniu wróciłam do wagi przed ciąży czyli do 48 kg. Ale ja z natury jestem bardzo szczupła i nawet chciałam aby pare kg zostało żeby nie wyglądać jak szkielet. Wogule nie widać że urodziłam dziecko. Więc dziewczyny głowa do góry nie ma się co martwić na zapas

Gość ale o co chodzi z tymi
ale o co chodzi z tymi cesarkami ? Ze niby po cc szybko się chudnie ?

...nikt nie stwierdził, ze po cc sie szybciej chudnie, bo nie ma na to żadnej reguły, to zależy od róznych czynników...ja w ciazy przytyłam 14 kg, w 2 tyg zleciało mi 12 kg...a w sumie w 1,5 m-ca 25 kg...a nigdy nie byłam chudzielcem...173/72 przed ciaza a po 3 latach od cc 66-68 kg...wracanie do formy po cc a do swojej wagi do dwie różne sprawy, to , ze szybko schudłam nie znaczy ze juz czułam sie śwetnie..rana często szczypała, była pogrubiona, drażniła mnie bielizna...dopiero po ponad 2 latach jest juz płaska i nietwarda...

Gość ale o co chodzi z tymi
no ja wałśninie tak zrozumiała Ktoś moze zapytał o forme w sensie samopoczucie ,wstawanie , robienie przy dziecku ,forma jako powrót do zdrowie a temat poszedł w kierunku czy "zmiesciłam sie w jeansy czy nie" :-0 To moze i lepeij ,ze nie o to chodziło , bo te wszystkie zwolenniczki kupowania cc ( jeszcze przed pierwszym porodem) miały by dodatkowy powód

Gość Igzabella
Mi pomogły przepisy z "Twój przepis na zdrowie" z IMP, nie zrzuciłam wszystkiego w 2 tygodnie ale wystarczyły 4 m-ce

Gość ja wrocilam
do stanu sprzed ciazy w 2 lata-wagowo-ale mam to w dupie, co inni mysla i ten wyscig mamusiek, zeby najpierw jak najmniej przytyc w ciazy a potem jak najszybciej zrzucic kilogramy pociazowe. Jesli chodzi o sprawnosc, to juz na 3 dzien po cc wyszlam ze szpitala i zajelam sie obowiazkami na przemian z mezem-moze wolniej mi szlo, ale nie powalilam sie do wyra i nie robilam z siebie wielce umeczonej (zanim zrobili mi cc to 10 godz sie meczylam, zeby urodzic sn).

pewnie nikt nie uwierzy ale ja wyszłam ze szpitala na 3 dzień po porodzie w ciuchach sprzed ciąży.Wiedziałam,że będą dobre,po prostu wiedziałam.Przytyłam 9 kg,prawie 4 kg to dziecko,wody,łożysko plus jeszcze te 2 dni głodówki bo sam kleik...a po tygodniu to w ogóle jakbym nigdy w ciązy nie była.