Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdhbdhgh

kto madry ?DD sprawdzmy

Polecane posty

Gość fdhbdhgh

Bok rombu ma dlugosc 5 a jego kat ostry ma miare 60stopni.Oblicz pole rombu i promien okregu wpisanego

Gość apple juice
Frajera jak frajera, ale jak juz na 2 topicu jeczysz o to zadanie to masz poczatek: jesli kat ostry ma 60 stopni to ostry 180-60=120 stopni.

Gość fdhbdhgh
ale ja nie mam obliczyc kata, tylko pole i promien

Gość apple juice
prowadzisz przekatna z tego kata 120 i dzielisz go na 2 po 60 stopni. ostrzymyjesz 2 trojkaty w ktorych kato maja po 60 stopni kazdy co oznacza ze to trojkaty rownoboczne, czyli krotsza przekatna =5.

Gość apple juice
fdhbdhgh, ale do tego potrzebny ci kat, "madry" czlowwieku :/

Gość apple juice
pole rombu = 2 * pole trojkata pole trojkata rownobocznego = a pierwiastka kwadrat z trzech przez 4... w naszym trojkacie = 5 do kwadratu pierwiastkow z 3 przez 4 pole rombu=2* 25 pierwiastkow z 3 przez 4 = 25 pierwiastkow z 3 przez 2

Gość apple juice
to jest dobrze: pole rombu = 2 * pole trojkata pole trojkata rownobocznego = a kwadrat pierwiastka z trzech przez 4... w naszym trojkacie = 5 do kwadratu pierwiastkow z 3 przez 4 pole rombu=2* 25 pierwiastkow z 3 przez 4 = 25 pierwiastkow z 3 przez 2

Gość ajrony
pole wynosi 21,65 i teraz głów się, jak to policzyłam :p Powiem tyle, że zadanie jest banalne.

Gość apple juice
19:55 fdhbdhgh oj dobra ty, jak nie chcesz to nie:/ a nie czlowiek ci liczy, pisze a Ty jeszcze fochasz:/