Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadomssska

jak brzmia po angielsku pytania przy odprawie na lotnisku???

Polecane posty

Gość niewiadomssska

chodzi mi o pytanie czy pakowala Pani osobiscie bagaz i czy nie zawiera ostrych przemiotow:)

Gość a ja lubie tylko siebie i
a wybierasz sie na zachod?

Gość niewiadomssska
tak ale tylko w odwiedziny. znam tylko niemiecki i stad moje obawy zeby sie nie zblaznic:)

pytanie czy pakowala sama pani swoj bagaz - celnicy wola sie juz wczesniej zabezpieczyc bo zazwyczaj bywa tak, ze jak cos znajda w bagazu to ludzie sie zawsze tlumacza - nie to nie ja, to nie ja pakowalam tylko moja mama, moja siostra, moj brat, chrzesnik, znjomy itd. Nie mozna do samolotu wnosic: ostrych rzeczy, nozyczek, nozy, i i i i .............i badz zadowolona ze takie sa kontrole a powinne byc jeszcze wieksze z powodu atakow terrorystycznych. Chyba nie chcialabys lecac samolotem byc porwana przez terrorystow albo zginac nie wiadomo za co ?

nikt takich pytan nie zadaje :D puszczasz bagaz podreczny na tasme, (laptopa musisz wyjac i puscic oddzielnie) + wszystko metalowe (uwaga na buty, paski itd - bedziesz musiala zdjac np buty jak beda piszczec)

niewiadomska ty znasz tylko jezyk niemiecki? OK ! ja znam trzy jezyki obce - niemiecki, angielski i hiszpanski. Teraz ucze sie francuskiego. Wiec dla sprwdzenia ciebie bo umiesz jezyk niemiecki - hi ! wie gehts dir?, wann genau willst du deine Reisse machen und wo genau? Bitte Antworte mir !

Gość Kretynizm przoduje tutaj
Dla sprawdzenia, żenada :D Co za ludzie pojebani Pomogłabym Ci ale nie mam pojęcia

A najlepsze ze parasolke mozna :D Ale pytan nikt nie zadaje, wszystko mozna na migi pokazac. W paryzu ostatnio idiota milczal, tylko pokazywal czego chce, a przeciez wiadomo ze po angielsku umie - a najlepsze ze za mna szedl goscio z Czech, z paszportem dyplomatycznym - i do niego normalnie, po angielsku, plynnie. Ale Francuzi juz tak maja, ze angielskiego nie lubia.

do Mav7007 chyba jeszcze nie spotkala ciebie osobista kontrola skoro tak piszesz. Nie wypowiadaj sie jak nie masz pojecia. Zadaja nawet bzdurne pytania celnicy na odprawie lotniskowej co nie znczy ze musi to koniecznie byc. Widac za malo latasz samolotami skoro tak piszesz. A moze latasz tanimi liniami lotniczymi Wizz tylko po Europie - to nie ma sie co dziwic, ze nie masz pojecia o kontroli

Jak sie im przypomnie to zadaja pytania przy odprawie , przy zdawaniu walizki a nie bagazu podrecznego. Na ogol sa tez zawsze przyklejone do pulpitu pytania po polsku wiec sie nie martw.

Gość KRETYNIZM PRZODUJE TUTAJ
dobry nick wybralas lub wybrales sobie - pasuje do ciebie - widzisz ! chcesz sie wypowiedziec a nie potrafisz ! chcesz pomoc a tez nie potrafisz wiec dlaczego sie wogole wypowiadasz jak nic nie potrafisz? .......................TYlko smiac sie mozna z ciebie i nic wiecej

Gość KRETYNIZM PRZODUJE TUTAJ
DO MAV 2007 widac nie masz zielonego pojecia - DYPLOMACI LECA VIP LUB BIZNES KLASS i nie stoja w kolejce chyba cos ci sie snilo ze piszesz tu bzdury i to kompletne bzdury !!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie jak nie macie zielonego pojecia to nie wypowiadajcie sie wogole bo to smiechu warte i przykre ze na swiecie jest az tylu zerowcow

Gość A Wiec MAV
nie wypowiadaj sie bo nie masz pojecia - zreszta polacy byli sa i zawsze beda - ZACOFANI

Gość Eweli z Norvay
popieram - sa zawistni i nic nie wiedza a duzo sie wypowiadaja tak jak tu bzdury pisza Przykre ze rodacy sa tak nie uswiadomieni i nic nie wiedza a duzo chca dyskutowac.

Gość Eweli z Norvay
Mav 2007 NIE PISZ BZDUR BO PEWNIE JESZCZE NIGDY SAMOLOTEM NIE LECIALAS A JESLI LECIALAS TO TYLKO TU U NAS W EUROPIE A NA INNE KONTYNEN_TY A ZWLASZCZA AMERYKA SA ZAOSTZONE KONTROLE I WOGOLE WYPISUJES_Z BZDURY ZE ZA TOBA STAL DYPLOMATA ?!!!!!!!!!!!! BOZE DROGI BO PADNE ! A CZY TY WIESZ CO TO WOGOLE ZNACZY VIP ? - CZYBA NIE !

Gość a ja lubie tylko siebie
nie ma odpowiedzi? pewnie klamalas zalozycielko tego topiku ze znasz jezyk niemiecki bo gdybys znala to zaraz bys odpowiedziala. Po co pisac bzdrury? Pewnie nie spodziewalas sie, ze ktos cie tu zaskoczy bo z regoly to polacy sa glupim narodem i mozna bzdury pocisnac a tu nagle sie okaz taki jak ja zdazyl ktory zaskoczyl cie calkowicie. Przyznaj sie ze gowno znasz anie jezyk niemiecki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Hmm, szczegolnie ze teraz pisze z Shanghaiu - to tak, nie latam poza Europe :P Jesli chodzilo o dyplomate - to tak , stal za mna, bo sie przesiadalismy w Paryzu na lot do Shanghaiu - a wiem ze dyplomata, bo jak wsiadalismy w Warszawie to pokazywal czeski paszport dyplomatyczny (z biletem przy wsiadaniu do samolotu) - i potem szedl za mna, bo tez chyba do chin lecial (siedzial przy F34 - wiec tak jak ja w Paryzu - ale potem go nie widzialem). CO dziwnego ze stal za mna w kolejce? tego nie rozumiem - nie mowie ze go kontrolowali - bo tego nie robili - pokazal paszport, powitali go, powiedzieli gdzie ma isc i koniec. (to byla kolejka tylko do bagazu podrecznego, bo walizki juz byly w samolocie). Jesli chodzi o pytania - tak , nigdy nie mialem takich pytan dlateog sie dziwie. Nigdy tez nie spotkalem sie zeby ktos z moich znajomych mial takie pytania. A latalem juz "kilka razy" wiec cos tam wiem. Zawsze bilet mialem kupiony wczesniej - wiec tylko oddawalem bagaz + odprawa - prosili o ID/paszport (zalezy czy w Schengen czy poza) i koniec - dostawalem bilet, walizka jechala gdzies dalej, czasem jeszcze powiedzieli gdzie jest gate, do ktorego mam sie udac - potem odprawa bagazu osobistego - to juz pisalem - potem czekanie na samolot i wsiadanie (pokazujesz bilet + ID/paszport)

Gość niewiadomssska
zadalam pytanie i nikt z was mi nie odpowiedzial wiec nie widze sensu dalej uczestnieczenia w tym temacie. do mojej przedmowczyni - znam niemiecki poniewaz jest mi potrzebny na co dzien w pracy ale nie widze sensu udawadniania tobie ze tak jest w rzeczywistosci. nie rozumiem po co wogole zabieralas glos w dyskusji nie znajac odpowiedzi.

@ KRETYNIZM PRZODUJE TUTAJ ALe przeciez VIP czy Bizness to jest dokladnie ten sam samolot i tak samo sie wsiada (zazwyczaj (chyba zawsze, ale sa samoloty pietrowe, tam jest inaczej) VIp sa z przodu, roznia sie tym ze maja wygodniejsze siedzenia, obsluge na mniejsza liczbe pasazerow oraz jakies dodatkowe drinki/ jedzenie - za free ) - wiec nie wiem gdzie tu widosz roznice? Latalas kiedys? Jedynie przy odprawie bagazu moga byc oddzielne okienka dla Bizness/VIP - sam nie raz sie tam odprawialem, niczym sie nie rozni (poza tym ze kolejka mniejsza, a czesto nie ma w ogole). W czasie lotu wszyscy siedza w tym samym samolocie - wysiadaja i wsiadaja tym samym wejsciem i tunelem. Aha - latam zazwyczaj StarAllizace (czyli lot i lufthansa) po europie, i francuzami poza nia.

Gość kretynizm przoduje tutaj
Dobrze napisałam, ze kretyni tutaj przoduja, nikt nie pomogl a tylko sie wymadrza, nie wstydze sie tego ze nie potrafie pomoc bo nie znam jeszcze tak dobrze jezyka, to nie jest zaden wstyd, no ale dla was tak, zakompleksione polaczki :)

w Amsterdamie na Schiphol, te pytania sa zdawane przy odprawie biletowej, przy uzyciu tych niebieskich budek (tzw. self service check in), przy odprawie bagazowej nikt juz o nic nie pyta

te pytania wygladaja mniej wiecej tak: Did you accept anything from anyone before boarding your flight? Did you pack your bags yourself? Did your bags ever leave your sight or supervision before they were checked in?

Gość rfweqf
may I see your schoes, please? (w przypadku kozaków i szpilek ) :D lepiej od razu takowe wyłożyć na taśme :P

Gość niewiadomssska
no nareszcie ktos kompetentny.dzieki wielkie:D