Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaceprka antonowka

pierwsza wizyta u ginekologa-jak to jest z wlosami na lonie?

Polecane posty

Gość kaceprka antonowka

Mam 16 lat i nie bylam jeszcze u ginekologa. Musze isc bo bardzo bolesnie miesiaczkuje. Wspolzyje juz z chlopakiem i to tez w sumie powod mojej wizyty bo chce zaczac sie zabezpieczac pigulkami wiec wpierw chce miec badania czy moge itd. Wiem, ze glupie pytanie ale przyznam, ze wstydze sie tej pierwszej wizyty i rozmyslam na jej temat duzo. W zasadzie jak do tej pory "tam" widzial mnie tylko moj chlopak i przed nim sie nie krepuje bo to co innego ale jak pomysle, ze mam polozyc sie na tym fotelu z rozwartymi nogami to boje sie bardzo a raczej wstydze juz na sama mysl. Pozatym nie wiem czy nie zostane okrzyczana przez ginekologa, ze nie wiem np wczesnie zaczelam wspolzyc albo, ze jestem tam wydepilowana do naga bo to nie zdrowe albo cos. Jak to jest z tymi wlosami? Jesli pokaze sie u lekarza na lyso to nie bedzie to jakas wpadka albo cos.. albo jak bede miec jaka fryzurke? Czy lepiej poczekac az mi odrosna wlosy? Prosze nie smiejcie sie ze mnie i odpowiedzcie mi jak to jest bo nie mam z kim o tym pogadac a nurtuje mnie to bardzo.

:P ladnie, 16 lat i pipke na lyso juz goli :P wiesz jakie bedziesz miala grube wlosy w wieku np. 20? 22? :P a tak powaznie, to zaden lekarz nie ma prawa nawet uwagi zwrocic na twoja fryzurke, a co dopiero cos o niej powiedziec :/ no cos ty! niewazne, czy jestes zarosnieta, czy wygolona, lekarz to lekarz. pomysl, ze ten lekarz oglada dziennie setki pipek... twoja nie jest wcale wyjatkowa :/ oprocz dla ciebie samej, dlatego tak sie martwisz :) zobaczysz, jak pojdziesz, to sie przekonasz, ze nie ma sie czym przejmowac :) na poczatek jak chcesz wybierz sie do kobiety ginekologa, a najlepiej sprobuj sie dowiedziec, gdzie przyjmuje fajny ginekolog :) nie zaluj kasy na prywatna wizyte! :) pozdro!

Gość kaceprka antonowka
Dziekuje za odpowiedz :) troche jakos mi lzej ale i tak stresuje a w zasadzie wstydze pokazywac ja komus wiecej anizeli mojemu facetowi chociaz wiem, ze to konsekwencje stawania sie dorosla osoba, w koncu do wspolzycia tez trzeba dorosnac a skoro juz zaczelam to wypadaloby dalej isc w kierunku doroslosci. Boje sie tez, ze bedzie mnie bolalo moze nie samo badanie ginekologiczne ale to usg do pochwy bo przeciez to co innego niz stosunek, wtedy jestem rozluzniona i nawilzona a tutaj uh nie wyobrazam sobie tego. Pozatym na pewno sie zrobie na maksa czerwona jak juz sie poloze na tym fotelu. Najchetniejposzlabym ze swoim chlopakiem do gabinetu ale chyba tak nie mozna albo moze ginekolog sobie by tego nie zyczyl ale zarowno ja jak i moj chlopak chcielibysmy byc razem w tym trudnym dla mnie momencie.

Gość pani magister
Ja bym ci właśnie radziła pójść do faceta. Lekarka, zwłaszcza starsza, moze ci mamuśkować i prawić morały, ze za młoda jesteś na seks. W ogóle to nie wiem, jak to jest z wiekiem, byc może lekarz ma prawo odprawic cie ze słowami, że nieletnie mają przychodzić z rodzicami. Nie jestem pewna. Ale tak ogólnie - ty jestes pacjentka, oni tam sa dla ciebie, a nie odwrotnie, wiec jak cie ktokolwiek zacznie opieprzać, to odpyskuj, bo nikt nie ma prawa po tobie jexdzić. Włosy to też twoja sprawa, ja tam zawsze golę wcześniej, bo nie chcę, żeby lekarz myslał, ze to dla niego się odpicowałam :P Usg nie boli, bo na sondę nakłada sie żel, więc jest poslizg jak przy stosunku. Jedynie wkładanie wziernika moze byc lekko nieprzyjemne, ale nic strasznego

ehhh, dziwię się dziewczynom, które nie wstydzą się rozebrać przed facetem i współżyć a wstydzą lekarza... lekarz to lekarz: laryngologa się wstydzisz jak zagląda CI do ucha? ;) ginekologa też nie ma się co wstydzić- on ogląda dziesiątki kobiet dziennie: młodziutkich, dojrzałych, starszych, w ciązy, z różnymi chorobami.... obejrzenie jednej więcej - w tym przypadku Ciebie nie będzie dla niego większym przeżyciem a tylko kolejnym etapem pracy... Rozumiem, że się krępujesz ale naprawde nie ma czego... Zastanów się tylko dobrze nad wyborem dobrego, miłego ginekologa - ja raz poszłam do \"pierwszego lepszego\" bo ten mój akurat był na zwolnieniu a miałam problem i trafiłam na takiego chama, że miałam ochotę wyjść i ylko drzwiami trzasnąć (powstrzymało mnie jedynie to, że potrzebowałam leków :S ) eh, strasznie Wam się dziewczyny śpieszy do tego współżycia... 16 lat :S to naprawdę za wcześnie - to moja osobista uwaga... co do samego lekarza, nie zdziw się jak SKOMENTUJE to, że jesteś wygolona - jako lekarz może CI powiedzieć, że nie jest to do końca zdrowe bo nie jest - po coś te włosy tam rosną - po to, żeby chronić (choć ja osobiście też to wiem a depiluję wargo na \"0\" ) i lekarz może CI o tym powiedzieć, przestrzec ale nie będzie to dla niego nowość więc wielce go tą czy inną fryzurą nie zszokujesz - no chyba, że wytniesz sobie króliczka, pofarbujesz go na niebiesko i posypiesz brokarem ;) co do tabletek, zdarza się, że niektórzy lekarze nie chcą przepisać tak młodej dziewczynie tabletek i moim zdaniem mają rację - na Twoim miejscu ja bym ich nie brała - Twój organizm jeszcze się rozwija, masz jeszcze nieustabilizowaną całą \"politykę\" hormonalną a chcesz już ingerować hormonami z tabletek??? może jednak nie warto się tak faszerować hormonami w tak młodym wieku??? wejdź sobie na jakieś forum o skutkach ubocznych tabletek, np \"popularnych\" ostatnio Yasminelle i poczytaj o skutach ubocznych.... a jeżeli już decydujesz się na tabletki to poproś choć o dobre badania przed... dobra, koniec \"morałów\" ;) lekarza się nie bój, o fryzurkę też nie.

Gość pani magister
z tym to sie zgodzę - też uważam, że 16 lat to za młody wiek na hormony, jak człowiek w zasadzie jeszcze rosnie i się rozwija fizycznie

Gość kaceprka antonowka
dziekuje Wam kobiety bardzo :) bardzo mi pomoglyscie ( latwiej mi sie teraz patrzy na ten pierwszyraz, ktory juz niedlugo mam miec u ginekologa ;)

Gość kaceprka antonowka
a co do wieku, no z pewnoscia zapytam sie ginekolog co o tym mysli i jakie sa za a jakie przeciw jesli chodzi o pigulki, sex zaczelam wczesnie to fakt ale mysle, ze bylam juz gotowa psychicznie na to razem z moim partnerem, nie zaluje a nawet moge smialo powiedziec, ze stalam sie bardziej spokojna, opanowana i wszystko latwiej mi teraz przychodzi ( chociazby nauka ) bo zanim zaczelam wspolzyc to "bardzo wariowalam jesli idzie o "chcice" " Teraz czuje sie znacznie lepiej i fizycznie i psychicznie. Zanim zdecydowalismy sie na sex staralam sie panowac nad tym poprzez wysilek fizyczny typu basen, aerobik itd jak i zajmowanie sie literatura itp ale to nic nie dawalo ;)

Gość kafeteriaaaaaaa
ja tez bylam w wieku 16 lat u ginekologa i to juz jako NIE dziewica, dostalam tez tabl.anty. Jako juz 23latka polecam Ci faceta ginekologa, nie ma sie czego wstydzic, ja od poczatku chodze do faceta, tzn na poczatku trafilam na nie milego...ale od 4 lat chodze do super goscia...mozna o wszytsko zapytac, a najwazniejsze jest to ze badanie jest bezbolesne!!!!!!bo faceci sa delikatniejsi...kiedys wpsomnisz te slowa..bo rzadko znlaesc dobra delikatna PANIĄ ginekolog!!!!! dlatego popytaj kolezanek, kogos z rodziny niech ci poleca na pierwsza wizyte kogos milego kto zrobi ci te wszytskie badania delikatnie:)

Gość to ja to ja to jaaaa
"bardzo wariowalam jesli idzie o "chcice" " Teraz czuje sie znacznie lepiej i fizycznie i psychicznie. Zanim zdecydowalismy sie na sex staralam sie panowac nad tym poprzez wysilek fizyczny typu basen, aerobik itd jak i zajmowanie sie literatura itp ale to nic nie dawalo a nie masz sprawnych rak? walisz teksty jak z durnowatego katolickiego poradnika dla nastolatek

Gość gogooo
Faceci ginekolodzy górą!!! - to prawda, są delikatniejsi i milsi. Zawsze przed wizytą golę się na zero i jeszcze nic na ten temat nie usłyszałam od lekarza. USG dopochwowe nie boli - skoro już współżyjesz to masz to za sobą. Rozluźnij się a będzie ok. Na pierwszej wizycie lekarz zada Ci mnóstwo pytań - przygotuj się i odpowiadaj zgodnie z prawdą, wtedy bedzie mógł Ci pomóc (daty miesiączek, choroby w rodzinie, itp.) Sex w tym wieku to nie zbrodnia, lekarz nie powinien tego komentować. Pigułki odradzam - nie okaleczaj swojego młodego organizmu dodatkowymi hormonami. Wstyd schowaj do kieszeni - to lekarz, który ma Ci pomóc.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
jak idziecie do faceta ginekologa to golicie sie cale czy wogole?????????? wiem ze to lekarz ale jednak to krepujace isc nie ogolona:(

Gość Zatoczka
ja przed wizytą ścinam troche włosków ale nigdy na "0" i w przeciwieństwie do moich poprzedniczek wolę kobiety niż facetów. chodze od kilku lat do babki i jest ok,a co dom facetów mam złe wspomnienia

Gość onooo
nie idz do pierwszego lepszego, popytaj wśród koleżanek.też polecam facetów, byłam raz u babki i zdrcydowana róznica.szczerze:lepiej dla Ciebie ze nie jestes dziewica idac na badanie, jest zdecydowanie mniej nieprzyjemnie.

Gość Zatoczka
ja jestem dziewicą, i byłam kilka razy badana przez odbyt i pare razy przez pochwe i powiem ze przez odbyt jest mniej nieprzyjemne

Gość gość
jak się idzie do ginekologa pierwszy raz w wielu 17 lat to trzeba w ogóle golic te włosy w miejscu intywnym ? I czy trzeba je w ogóle zaczynać golic ?