Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olej ja 589

co potzrba do rozwodu?

Polecane posty

Gość olej ja 589

jakie dokumenty itp gdzie sie sklada

Gość lakjdasdias
odpis aktu małżeństwa- oryginał, nie kopia odpis aktu urodzenia dziecka/i, jeśli masz dzieci sąd wezwie Was do przedstawienia sytuacji rodzinnej i materialnej, przygotuj więc także zaświadczenia o wysokości zarobków, albo zaświadczenie o tym, ze jesteś bezrobotny, decyzje o przyznanych zasiłkach i świadczeniach z opieki społecznej; jeśli masz dzieci i o­ne chodzą do szkoły, to także warto mieć zaświadczenia ze szkoły/przedszkola; jeśli starasz się o zwolnienie od kosztów sądowych- stosowny wniosek, ewentualnie wraz z wnioskiem o przyznanie adwokata z urzędu. Ponadto, w Twoim interesie jest, aby udowodnić wszelkie okoliczności mające wpływ na sprawę. Dlatego też trzeba będzie przygotować na etapie składania pozwu o rozwód, albo w późniejszym czasie takie dokumenty jak: odpisy wyroków sądów np. jeśli wcześniej miałeś zasądzone alimenty ; odpis wyroku sąd u karnego, jeśli np. Twój mąż -żona był-była karany za przemoc w rodzinie, czy inne przestępstwa na Twoją szkodę; niebieskie karty, jeśli były prowadzone przez Policję w związku z przemocą ze strony Twojej żony-męża, obdukcje lekarskie, jeśli Twoja żona-mąż pobił Cię; jeśli w pozwie o rozwód/separację dochodzisz też zabezpieczenia alimentów, warto przygotować faktury za zakupy oraz wydatki na utrzymanie domu; wszelkie inne dokumenty, które świadczą o Twojej racji. Za każdym razem, jak coś starasz się udowodnić, to warto mieć na to dokument- zaświadczenie, dokument prywatne listy .Pozdrawiam

Gość dori87
idz do jakiegos adwokata opowiedz wszystko o swoim malrzenstwie.Adwokat napisze za ciebie pozew i zlorzy w sadzie.nic niemusisz zalatwiac sama.ja 2 lata temu zaplacilam 100 zl.za to.potem czekasz na rozprawe

Gość olej ja 589
acha dzieki za info