Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 olej ja 589

co potzrba do rozwodu?

Polecane posty

Go艣膰 olej ja 589

jakie dokumenty itp gdzie sie sklada

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lakjdasdias
odpis aktu ma艂偶e艅stwa- orygina艂, nie kopia odpis aktu urodzenia dziecka/i, je艣li masz dzieci s膮d wezwie Was do przedstawienia sytuacji rodzinnej i materialnej, przygotuj wi臋c tak偶e za艣wiadczenia o wysoko艣ci zarobk贸w, albo za艣wiadczenie o tym, ze jeste艣 bezrobotny, decyzje o przyznanych zasi艂kach i 艣wiadczeniach z opieki spo艂ecznej; je艣li masz dzieci i o颅ne chodz膮 do szko艂y, to tak偶e warto mie膰 za艣wiadczenia ze szko艂y/przedszkola; je艣li starasz si臋 o zwolnienie od koszt贸w s膮dowych- stosowny wniosek, ewentualnie wraz z wnioskiem o przyznanie adwokata z urz臋du. Ponadto, w Twoim interesie jest, aby udowodni膰 wszelkie okoliczno艣ci maj膮ce wp艂yw na spraw臋. Dlatego te偶 trzeba b臋dzie przygotowa膰 na etapie sk艂adania pozwu o rozw贸d, albo w p贸藕niejszym czasie takie dokumenty jak: odpisy wyrok贸w s膮d贸w np. je艣li wcze艣niej mia艂e艣 zas膮dzone alimenty ; odpis wyroku s膮d u karnego, je艣li np. Tw贸j m膮偶 -偶ona by艂-by艂a karany za przemoc w rodzinie, czy inne przest臋pstwa na Twoj膮 szkod臋; niebieskie karty, je艣li by艂y prowadzone przez Policj臋 w zwi膮zku z przemoc膮 ze strony Twojej 偶ony-m臋偶a, obdukcje lekarskie, je艣li Twoja 偶ona-m膮偶 pobi艂 Ci臋; je艣li w pozwie o rozw贸d/separacj臋 dochodzisz te偶 zabezpieczenia aliment贸w, warto przygotowa膰 faktury za zakupy oraz wydatki na utrzymanie domu; wszelkie inne dokumenty, kt贸re 艣wiadcz膮 o Twojej racji. Za ka偶dym razem, jak co艣 starasz si臋 udowodni膰, to warto mie膰 na to dokument- za艣wiadczenie, dokument prywatne listy .Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dori87
idz do jakiegos adwokata opowiedz wszystko o swoim malrzenstwie.Adwokat napisze za ciebie pozew i zlorzy w sadzie.nic niemusisz zalatwiac sama.ja 2 lata temu zaplacilam 100 zl.za to.potem czekasz na rozprawe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olej ja 589
acha dzieki za info

Udost臋pnij ten post