Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

top123

macie czas na cokolwiek poza dzieckiem ?

Polecane posty

jak najbardziej. np. na kafe :) jak on sie bawi to ja moge rozne rzeczy porobic. a jak maz zostanie z malym to moge nawet isc na impreze. czemu pytasz?

jak to robi mama dwóch par bliźniaków ?? ja sie \"chowam\" z moim jednym dzieckiem ;)

Pewnie, że jest czas na inne rzeczy, ale mniej go mam niż przed urodzeniem dziecka. To oczywiste.

no właśnie - wszędzie sensacja;) hehe. czasem jest ciężko, ale daję radę. muszę być zorganizowana w 100%. a teraz już zmykam z kafe, bo "mój czas" sie skończył. pozdrówka

heh nie czarujmy się że na wszystko jest czas, jest zwykle coś za coś :P nawet jeśli się człowiek dobrze zorganizuje, musi robić wiele rzeczy w biegu, na wiele innych spraw brakuje już możliwości. W radosne zapewnienia że na wszystko znajduje się czas niespecjalnie wierzę...;):)

No proste mój ma 3 miechy ale juz przesypia calą noc w dzień jak śpi to ja albo siedzę na kafe albo zajmuje się soba i swymi sprawami w to wchodzą obiadki Jak mąz jest to chodzę na fitness no i trzeba przyznać ze mam dużo pomaga Ale to sama od siebie bo nie moze się oderwać od wnuka :)

jeśli jest babcia/dziadek na "podorędziu" to naprawdę względny luz, złapać oddech można, inaczej gdy mąż długo w pracy, a człek sam z dzieckiem/dziećmi

ja jestem sama z synami calusienki dzien,nie pracuje. maz pracuje 12 godzin,ciagle go nie ma,a naprawde mam czas dla siebie,mimo ze moje dzieci do spokojnych nie naleza.

Sylwiaaa chcesz powiedzieć, że możesz np. poleżeć z książką na spokojnie ? ;) zdradź tajemnicę ;)

Oj, tego czasu ciągle mało... jak juz śpią obydwaj, to jeszcze pranie rozwiesić, bądź zdjąć i uprasować... Posprzątać po całym dniu zabaw... A potem to już padam :( Mimo ogromnej pomocy ze strony męża. A co będzie jak wrócę do pracy?

kurczę no właśnie, jak już śpi/śpią to przecież i tak jest co robić i nie są to bynajmniej zajecia relaksujące, chyba że ktoś akurat kocha prasowanie, ścieranie kurzu itp. :P:D jeśli jest ktoś drugi akurat - babcia, mąż to robi się normalniej, bo solo będąc nie ma czasem nawet kiedy iść spokojnie do wc, czy wypić herbaty

chyba najoptymistyczniejsze jest w tym to, że ten stan kiedyś mija :) podobno ;):D

mam czas dla siebie codziennie od 19-6 rano gdy mój maluch śpi, i w dzień ok. 1 h w porywach do dwóch.

a ja wszystko staram sie zrobic wlasnie w dzien,np.pranie- synek pomaga wyciagac i rozwieszc,a drugi bawi sie obok,albo gotowanie-daje im jakies miski plastikowe kubki i sie zajmuja soba(w miare!!!!) wiadomo ze musze odejsc od swoich zajec 20 razy,bo maly probuje chodzic,a ja go ratuje;-)gdy musze umyc np.podloge,to wsadzam do wozka,oczywiscie wtedy zaczyna sie koncert,ale przeciez jak poplacze chwile to nic mu sie nie stanie. no i tym sposobem po polozeniu dzieci spac nie robie juz nic!tylko sie lenie;-)