Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grundia

Jaki robota kuchenny max 450 zł

Polecane posty

Gość Grundia

Jak w temacie, rozważam zakup takiego urządzenia, ale jeśli mam być szczera nie bardzo się na tym znam :( Górna granica ceny robota kuchennego to max 450-470zł, koleżanka od niedawna posiada "Alicje" firmy MPM i sobie chwali, ja wolałabym jednak zasięgnąć szerszej opinii zanim dokonam zakupu

Gość tylko ZELMER
Sprawdzone, solidne, zakup na wiele lat. I w razie potrzeby nawet po latach masz zapewniony serwis.

Ja mam braun , ale taki mało skomplikowany (mało wymiennych końcówek itd.) Moja mama ma natomiast robota MPM Kasia i ma go już naprawdę wiele lat (ponad 10) i jeszcze nigdy się jej nie zepsuł. Ten Alicja widzę , że jest podobny , tylko ma dodatkowo maszynkę do mielenia mięsa. Podoba mi się , chyba następny jaki kupię to właśnie taki :)

Kupując robot zwróć uwagę, żeby miał dużą moc. To ważne szczególnie przy maszynce do mięsa i malakserze, jeśli chcesz siekać mięso. Za te pieniądze możesz kupić zelmerowski 700 watowy. Ja mam MULTIROBI Zelmera od 7 lat. kupiłam w promocji za 250 złotych, chodzi bez zarzutu. Ma malakserz z dwoma nożami, ubijaczką i tarczami krojącymi, sokowirówkę, wyciskarkę do cytrusów i dodatkowy pojemnik do koktajli.

Gość Wiola+-
Dołączę się do tematu i pytanie do marudella, to MPM ma 10 lat? Zainteresował mnie ten robot o którym piszecie. A jak z funkcjonalnością i z plastikami "Kasi" ? Mam ich suszarkę do grzybów, sprawuje się ok, ale w sumie tam nie ma co się popsuć. Ciekawe jak faktycznie z tym robotem.

Gość Wiola+-
Sorki, miałam na myśli ten robot z maszynką do mięsa, jak napisałeś, chyba "Alicja". Chyba, że "Kasia" też ma tą maszynkę... Przecież nie będę osobno dokupowała.

Wiola, tak ten MPM ma już 10 lat, a raczej nawet więcej. Żaden plastik się nie połamał, nie odbarwił sie , a nożyków w mikserze mama nigdy nawet nie ostrzyła. Co prawda nie używa go codziennie ale jeśli chodzi już tyle lat bez zarzutów, to chyba dobra firma. Nie wiem jak sprawuje sie maszynka do mięsa tej firmy , bo ten robot Kasia jej nie ma .

Gość Selas
Również mogę polecić "Kasię", jakość plastików jak najbardziej w porządku, fakt może nie posiadam go zbyt długo (8 miesięcy), ale do tej pory ani razu mnie nie zawiódł. "Alicja" jest bardziej rozszerzoną wersją, więc jakość wykonania będzie podobna.

Gość Wiola+-
Miłe zaskoczenie, dziękuję za odpowiedź. Skoczę jeszcze przed zakupem do jakiegoś sklepu i zobaczę jak plastiki wyglądają, jak będą porządne, to zamówię może jeszcze dziś przez internet. Pozdrawiam.

Gość Grundia
Dziękuje wszystkim za rady i opinie, zakup dzisiaj dokonany, zdecydowałam się na "Alicję" mam nadzieje, że będzie tak niezawodny jak u was :) Jeszcze raz dzięki za błyskawiczną pomoc.