Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudonimu brak

Problem ze zmywarka

Polecane posty

Gość pseudonimu brak

Witam! Otóż jakiś miesiąc temu została zakupiona do mojego domu zmywarka (wiem że może to troche dziwne że dopiero teraz:) ) No i mamy też taki problem że ta zmywarka trochę nie domywa.. Naczynia zamiast błyszczeć są matowe i brzydkie w plamy. Czy Wy też tak macie? Co prawda nie była to najdroższa z półki, ale Bosha za ok 1400zeta. Jeśli chodzi o tabletki to najpierw używaliśmy Calgonit All in one, a teraz postanowiliśmy wypróbować Calgonit 5 in1. Może po prostu lepiej jest używać oddzielnie wszystkich składników? Błagam o radę:)

Gość ja robie tak
weź wyłącz ten ciulowy program 3in1 zapodaj normalny, nasyp soli i nalej nabłyszczacza. aha i normalnie dawaj te tabletki. ja tak robie i jest ok. nie wierze tym tabletkom mimo wszystko dlatego ta sól i nabłyszczacz. i nie polecam calgonitów bo to syf. lepsze ludwik tabletki albo te z lidla czy z tesco. ja używam rossmannowych i jestem zadowolona. szkoda kasy na calgonity. i sól to podstawa,

Żal mi ciebie . A przypadkiem instrukcji obsługi to nie dołączyli? Przecież tam wszystko jest napisane , czarno na białym.Teraz te matowe naczynia najpierw umyj ręcznie , bo nawet jak zmienisz tabletki do mycia w zmywarce to takie mogą pozostać. Płyn nabłyszczający i sól do zmywarek to właśnie podstawa i nie kieruj się tym,że w kostce do mycia jest wszystko co wymagane jest do prawidłowego funkcjonowania zmywarek, a co za tym idzie dobrego umycia naczyń. Weź instrukcję do ręki. A forum ogólne to nie najlepszy wybór, lepiej wejdź na forum Gotowanie, dom, ogród.