Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja.25.

KOŁYSANKI DO SPANIA, MELODIE, PIOSENKI wyciszające - co polecacie, kto ma?

Polecane posty

Gość mmmmmmmma
moje dziecko najlepiej zasypiało i uspokajało się przy kolędach, nasz sezon kolędowy trawal nieco dłużej , no i wkrótce się znowu rozpocznie :-)

Co prawda dzidzia już dawno śpi, ale temat podciągnę gdyż mnie interesuje bardzo:) Póki co śpiewałam mu dwie kołysanki które znam i ściągnęłam kilka utworów muzyki klasycznej (Bach, Vivaldi, Mozart). I na tym kończy się moja wiedza i pomysły. Chciałabym tytuły jakichś słodkich, wyciszających pioseneczek-kołysanek:)

Gość to juz bylo ma forum
muzyka bobasa

Gość To co mi wpada do głowy
Ja pamiętam ze swojego dzieciństwa kilka kołysanek i wciąż są żywe w mojej rodzinie i pewnie w wielu innych. "Z popielnika na Wojtusia" "Był sobie król, był sobie paź.." "Rolnik sam w dolinie" Wierszyk "Idzie niebo ciemną nocą" (Ulubiony wierszyk mojego dzieciństwa, później zapomniany, a gdy natknęłam się na niego w wieku dwudziestu paru lat -potrafiłam go wyrecytować bez zająknięcia-małe dzieci chowają gdzieś głęboko melodie i słowa z dzieciństwa. )

Gość To co mi wpada do głowy
aaa zapomniałam jeszcze o kołysance "ach, śpij kochanie"

Gość a ja wszystkim dzieciakom
z którymi nan do czynienia zawsze spiewam piosenki z przedszkola o jamniczku:D popatrzcie na jamniczka. wszyscy się jej ode mnie nauczyli i śpiewają. i odkryłam ze dobrze na dzieci pod wzgledem spania działa refren wsiąść do pociągu:D

ja zawsze nuce aaa kotki dwa szare bure obydwa - w kolko te sama melodie:) na moje dziecko dziala niesamowicie takie powtarzanie:) a ostatnio hitem jest panie janie - mala zna to juz na pamiec;)