Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i need 2 say

Miłość, seks i całowanie i o tym moje zdanie

Polecane posty

nie ma nic gorszego niż robić rytuały z rzeczy, które powinny być przyjemnością, które powinny umilać życie, sprawiać, że jest ciekawsze, bardziej ekscytujące, pikantne ... Zgodze sie, żę wszystko w granicach rozsądku, ale bez przegięć :) współczuję Ci :)

zwróciłA dla jasności Poza tym przekonana jestem też, że nie warto, ale życie przewrotne bywa.

Gość i need 2 say
Lucky, dzięki za linka. I mam to przemyślane i jestem pewien, że warto :) Piękna, nic co tu piszę nie sugeruje, że myślę "coś ze mną nie tak". Przeciwnie, jestem pewien swego i tylko cieszę się, że mogę wymienić się poglądami. W moim pierwszym poście zaznaczyłem, że irytują mnie ci "prawiczkowie" i "dziewice" o których piszesz Ty i Fajnie. Understand, before you teach ;)

Gość i need 2 say
klaudka, cieszę się, że Twoja droga daje Ci szczęście (?). Jeśli chodzi o współczucie - dzięki, ale są tacy, co potrzebują go bardziej ;) Mnie jest całkiem dobrze. Podobnie jak Ty (?) - nie żałuję swojego wyboru. ;)

tak czytam i czytam i widze ze jednak niewiele masz wspólnego z typem "prawiczek i kropka 1987"..... :) no, moze poza masochistycznym umiłowaniem odbierania sobie przyjemności w życiu :)

"klaudka, cieszę się, że Twoja droga daje Ci szczęście" moja droga??? Ja nie napisałam ani słowa o mojej drodze, to jest pogląd :)

Gość i need 2 say
Piękna, nie wiem czy to komplement czy nie ;) Natomiast co do "odbierania sobie przyjemności', hm... żeby dotrzeć na Rajską Wyspę, trzeba przeżyć trudy podróży ;) Tak ja to widzę :) klaudka, a to była metafora ;)

Gość no ja
Ha! to sa jeszcze tacy mezczyzni?? jak tak to ja sie zglaszam na ochotnika:D Jestem naprawde pelna podziwu:)

ale żeby dotrzeć do tej Rajskiej Wyspy to trzeba nauczyć się pływać...bo naiwnością jest myślenie, że prąd wyrzuci nas akurat tam gdzie chcemy...ale są różne przypadki;)

Gość i need 2 say
no ja, dziękuję Ci :) Skąd jesteś? I nie ma czego podziwiać, jak wszyscy tu mam swoje poglądy i jak wszyscy tu swoich poglądów się trzymam ;) Lucky, zgadzam się :) Rzecz w tym, że mamy odmienny pogląd na to co nazywamy morzem, co pływaniem, a przede wszystkim co Rajską Wyspą ;)

"żeby dotrzeć na Rajską Wyspę, trzeba przeżyć trudy podróży" sęk w tym autorze, ze tam gdzie zmierzasz to wcale nie jest rajsko :) a poniewaz nie doswiadczasz to zyjesz bajką i rozczarowanie bedzie podwójne jak juz dotrzesz na te "wyspe"

Gość i need 2 say
klaudka, to nie była metafora. Lucky nie stworzył tym zdaniem żadnej nowej metafory, tylko posługuje się moją metaforą celem, rozumiem, kontynuowania polemiki ;) Piękna, to samo co do Lucky'ego. Zdaje się, że co innego rozumiemy przez 'Rajską Wyspę' ;)

bo Ty Klaudko myślisz tylko o jednym:O;) może mamy odmienny pogląd,a może wcale nie tak bardzo...tak czy inaczej autorze jeżeli będziesz chciał dotrzeć na tą Twoją wyspę to będziesz zmuszony nauczyć się pływać i moim stylem;)

Gość no ja
Ale znaczna wiekszosc, pod wplywem srodowiska zmienia swoje poglady, a Ty, w czasach gdzie seks po jest wstydem, tak twardo upierasz sie przy swoim. Jesli mowisz prawde to mi naprawde imponujesz:)

Gość i need 2 say
Lucky, hahaha, dobre :D Piękna, przez "Rajską Wyspę" rozumiecie coś w czym Wy macie doświadczenie a ja nie: co zatem masz na myśli? Seks? Bo jeśli tak, to powtarzam - co innego rozumiemy przez 'Rajską Wyspę' :)

Gość i need 2 say
"poza autorem" Hahaha, no właśnie ;) Czas na mnie więc zmykam. Dziękuję bardzo za Wasze posty. Świetni z Was rozmówcy. Było mi b. miło. Pozdrawiam

"będziesz zmuszony nauczyć się pływać i moim stylem" są i tacy, którzy brodzą po dnie. Niby tez dotrą do celu, ale w jakim kiepskim stylu :P

Gość eh ludziska
a ja wciąż powtarzam: złoty środek:)

tia sprowokowałem to pytanie to muszę jakoś wybrnąć;) chodziło Ci oczywiście Klaudko o to samo co mi, czyli że sztuką jest być w związku, w którym obie osoby częściej myślą "chcę" niż "muszę";) btw. niedługo zapisuję się na kurs na ratownika:D jakby nie było powodzenia autorze!

chodzi mi o to że nie podoba mi się sytuacja w której ludzie czekają za wszelką cenę TYLKO do ślubu ani taka w której bzykają się z kim popadnie.........a do autora...dlaczego wyznajesz seks tylko po ślubie a całowanie tylko z osobą którą kochasz, przecież to może być tylko fascynacja, chemia i cóż wtedy, gdy kogoś pocałujesz to nie znaczy od razu że będziesz ojcem jej dzieci:) odpowiednia atmosfera wystarczy, ja uważam że seks z miłości - owszem.....ale całowanie........całowałam się z chłopakami do których czułam tylko pociąg fizyczny i nie mam z tego powodu kaca moralnego. Tylko proszę nie mówi mi że religia ci zabrania....ludzie nie róbmy z seksualności kolejnego sakramentu 'aż ksiądz pierzynę wodą święconą pokropi'