Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ciam__

Allegro Help !!

Polecane posty

własnie wygrałam licytacje na allegro ;D Co teraz muszę zrobic ? dostałam mejla coby sie skontaktować ze sprzedawcą . Co napisać w mejlu do nigo ??

Gość kdfjhlkdfhgkdfhg
??

podaj swój adres jesli jest inny niż w Twoim profilu, a jeśli jest taki sam - napisz że adres jest jak w profilu...no i to zalezy co dostalas w tej wiadomosci...?musisz napisac pewnie jaka forme platnosci wybierasz itd...

Gość kdfjhlkdfhgkdfhg
A nic nie pisz. W mailu od allegro masz jego dane numer konta, na aukcji napisane ile za przesylke zaplacic, dolicz to do ceny produktu wplac kolesiowi na konto i czekaj.

No to jak wpłacę np. juto z rana i nie napiszę nic teraz to bedzie ok ? Ja siem nie znam to sie gupio pytam xdd

Gość kdfjhlkdfhgkdfhg
Ja tam nigdy nie pisze jaka forme platnosci wybieram jesli nie jest to konieczne, no chyba ze wybierasz pobranie to musisz mu napisac wtedy (jesli opcja pobrania u tego sprzedajacego w ogole istnieje). A jesli nie to po co zasmiecac komus skrzynke, oni tam maja 10000 takich jak ty kupujacych, jakby kazdy im maila pisał.... :O

Gość kdfjhlkdfhgkdfhg
Ciem, najwazniejsze zeby wplata doszla do 7 dni. Jak nie dojdzie to on sam sie upomni :P

Gość CHYBA7777
piszesz tak: Witam! Potwierdzam zakup na kwotę.... Pieniążki wpłacę ....(tutaj dzień) Jak wpłacę to jeszcze potwierdzę. Pozdrawiam...(tutaj Twoj nick) i to zrob z odp, od tej wiadomosci co dostałaś

To ja czesto trafiam na takich od których dostaję wiadomość, że mam napisać w mailu czy adres sie nie zmienił i jaką formę płatności wybieram, a dopiero potem mi odpisuje ,że wyliczył że mam zapłacic tyle i tyle i wtedy dopiero podaje nr konta... ale fakt, jesli nie wymagają to też nie pisze tych bzdur tylko wpłacam i czekam...

Gość w końcu jeden porządny
weź przykład z CHYBA7777, później się szerzy brak kultury na Alegro, jeżeli płacisz w ten sam dzień albo następnego dnia, to tylko napisz mejla, jak już wpłacisz, że pieniądze wysłane, a jeśli z jakiegoś powodu płacisz później, to napisz kiedy zamierasz zapłacić dla tych co nie piszą mejli, ja bym wam najwyżej neutralny komentarz wystawiła :P

Gość CHYBA7777
a zawsze zachowuje sie tak jak ja bym chcial ,zeby ktos sie zachowal sie w stosunku do mnie ;) wiec trzeba troche kultury , bo taka krotka wiadomosc przynajmniej okresla wszystko i bez zadnych stresow i nieporozumien sie dokonuje transakcji.

Gość ludzie nienormalni jestescie
ja sprzedaje na allegro i mamy po 100 maili dziennie bzdetnych, co nic nie wnosza. A trzeba czytac wszystko, niestety. Jakby nie te durne maile ile pracy by mniej bylo!!