Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewiętnasteczka

czy 19 lat??

Polecane posty

Gość gosietta
czesc dziewczyny. w sumie na dziecko niema dobrej pory a jak jest to albo niema sie partnera albo ciagle cos.ja jestem na studiach zaocznych magisterskich rozpoczelam je od pazdziernika i jestem obecnie na stazu.moj mezczyzna mieszka 40 km odemnie i tylko jest na weekendy bo jezdzi tirem bo chce nazbierac troche na mieszkanie.jestesmy ze soba rok czasu i tak mi sie chce dziecka.ale jak jesli niema sie mieszkania szkola w toku.czasem wspomina o slubie.niewiem jak i co to wszystko poukladac w kolejnosc.zawsze mowilam ze najpier slub a potem dziecko.jesli slub by był jak skoncze szkole to zanim dziecko to bede miec 26 lat a wiadomo o dziecko czasem trzeba sie starac i starac.

Gość dziewiętnasteczka
no właśnie, bo każdy wogole mowi zeby pozniej i pozniej i zaplanowac. a jak sie zaplanuje i z tego planowania nici ? i co wtedy ? :( nie wiem Gosiu, a ten Twoj facet to caly czas chce tymi tirami jezdzic ? bo moglibyscie sie postarac ale znowu jak wszystkie czynnosci w dbaniu o niemowlaczka maja na Ciebie spasc... a moze znajdzie bardziej na miejscu jakas prace... 26 lat to tez nie znowu tak duzo, mozna poczekac, mam siostre w Twoim wieku co jest w 3miechu ciaży. ale z drugiej strony los lubi krzyżować i mieszac w życiu i jak bedzie robil jakies problemy z zajsciem ? to chyba lepiej juz miec, bo nie zawsze jest tak jak zaplanujemy

Gość dziewiętnasteczka
moze troche bez ladu i skladu napisalam ale chyba sens da sie odczytac :) :P

Gość gosietta
powiedzial ze jak bedzie dziecko to zmieni prace tylko z takiej pensji ciezko przezucic sie na mniejsza.boje sie by wszystkie obowiazki niespadły na mnie gdyby było dziecko.moj tata nie akceptuje tego związku bo mowi ze bede ciagle sama

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Mam 19 lat i sobie mysle o dziecku....Ty dziewczyno kpisz?Czy to taki żart?A dziecko to co? Zabawka?Psiaczek?Dojrzej,szkołe skończ zebys nie musiała dzieciakowi wafelka odmawiać, bo "mamusia nie ma".

Gość gosietta
nio ale niektóre 19 letnie kobiety dają sobie rade i jesli pomogą im rodzice.

Gość dziewiętnasteczka
tylko jakos jest sporom ludzi co dzieci maja jak Ty to określiłaś /eś w wieku dojrzałam, a zdarza sie czesto ze oni tez muszą dziecku wafelka odmówic, raz na wozie raz po wozem, los krzyżuje plany, tu masz prace, pieniadze a nastepnego dnia nic i co wtedy ? to co lepiej wogole dzieci nie miec ?.... :/

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
To co to za rodzic ktoremu inni musza pomagac?A co zrobi jak zabraknie rodziców?Nie mów mi ze 19 lat to dojrzała emocjonalnie kobieta.Moze z biologii miałaś 5 ale warto sie zainteresowac troszke psychologią.Dziecko kazdy moze zrobic, gorzej z wychowaniem.No ale zawsze ktos pomoze nie?

ojcem sie nie przejmuj-.- takie jest moje zdanie, bo przeciez rodzice nie beda ci zycia ukladac co nie??;p a z ta praca to niezaciekawie, niech zmieni jak najszybciej i wtedy sie zdecydujcie na bobo, bo tatus na odleglosc to nie jest tatus;p

a ja tez bym odradzała..teraz masz czas na imprezowanie a dzieciatko to wszystko ci skróci:(Lepiej sie wyszalej bo przy dziecku juz nie bedziesz miała szans

Gość dziewiętnasteczka
Gosiu, zmiana pracy bylaby chyba najlesza, moze teraz poki jeszcze moze niech jezdzi i zarabia, a jak sie powiekszysz(z jego pomocą) to niech zmienia prace i Wam pomaga jak moze. a jakies pieniazki z tych jego wyjazdow bedziecie zawsze miec

Gość gosietta
nio kazdy mi to tlumaczy.moze niech pojeździ do czasu kiedy skończę szkole poodkłada kase i wtedy sie zdecydujemy

W wieku dojrzałym zdarzają sie rózne sytuacje, o których nie masz pojecia bo za młoda jestes i moze byc sytuacja gdzie odmawia sie wafelka.Ty tu piszesz ze se masz ochote na dziecko, bo co o studiach myslisz, ale moze ze machne dzieciaka, jakos dam rade, nie, rodzice dadzą jak cos?Gdzie tu dojrzałość?

Gość dziewiętnasteczka
tak samo w moim wieku moga sie różne sytuacje wydarzyc, nie uważasz ? ochce dziecko bo o studiach myśle ?! jakby uwaznie czytac studia juz zaczelam. A rodzice( wtedy dziadkowie) jak chca to moga pomagac. nawet tym "dojrzałym" pomagaja

Gość tygrysie ooko
19nastko ile twoj chlopak ma lat?

Dokładnie "dojrzałym" pomagają, dojrzali radza sobie sami.a w ciązy na studiach ma sie luzik, nie?

Gość dziewiętnasteczka
już pisałam, 24

Gość gosietta
moja mama nie jest za tym aby miec dziecko wczesnie ale mowi ze czasem dobrze na studiach urodzic dziecko dziadkowie pomoga zaopiekowac.a nie potem na starosc uzerac sie z dorosłymi dzieciakami a ty masz 55 lat na karku

Gość dziewiętnasteczka
a czy ja mówię że luzik ? a skoro dojrzałym pomagaja to czemu tym młodszym maja nie pomagac ??

Gość gosietta
moja mama ma 58 lat i 4 dzieci najstarszy po 30 i wszyscy w domku i ma dosc czasem mowi ze niema jak to wczesniej urodzic. juz wkurza sie ze faceci nie wypiora a ona chce miec juz czas na wytchnienie nieda sie oszukac zegaru biologicznego

zazdroszcze innym że mają z kim zrobić sobie dziecko bo jestem taka brzydka że nikt mnie nawet kijem nie chce dotknąć :-(

ja w wieku 19-tu lat tez zaszlam w ciaze, tez bylam na studiach-ba dopiero co je rozpoczelam i w 14 tygodniu szpital, nie moglam juz jezdzic na studia (mialam troche ponad 100 km pociagiem) pozniej mialam jeszcze rozne przeboje w ciazy wiec jak sama widzisz nie zawsze ciaza i studia ida w parze poza tym nic nie zaluje :) nie wpadlam w wir pieluch odcinajac sie od swiata zewnetrznego ;)

Gość gosietta
właśnie czasem człowiek myśli o dziecko a niema partnera

hehehehhe niezła podróbka....

Gość gosietta
u mnie na roku byla jedna dziewczyna co urodzila na 2 semestrze i jakos dala rade i to byly dzienne studia

Gość a ja zalujeze
nie zdecydowalam sie wczesniej na dziecko.to znaczy ja bardzo chcialam i to tez szybko,bo mialam chyba z 20 lat-niestety nie mialam wtedy odpowiedniego partnera na ojca dla naszych dzieci.potem poznalam faceta,ktory baaaardzoooo bal sie ojcostwa-kiedy tylko spozniala mi sie@ dostawal bialego koloru cery.w koncu trafilam na odpowiedniego mezczyzne-niestety mialam juz 25 lat,a zaszlam w ciaze( po 4 latach prob zajscia,byly problemy duze!)gdy mialam 29.moje znajome w moim wieku chodza juz na wywiadowki...

Mam męza ku twojemu zdziwieniu, nie każdy ma kija w szafie jak ty.I decyja o dziecku bedzie przemyslana.

Gość gosietta
moim zdaniem nie warto unosic sie honorem ja jestem dorosla wiec sama sie zaopiekuje dzieckiem niz maja pomoc rodzice.a ja bym wolala by pomagali rodzice niz potem miala placic niańka.

Gość dziewiętnasteczka
ja wiem ze zawsze sie moze pogmatfac cos i moga byc przeboje ze studiami, ale wazniejsze zdrowko takiego malenstwa, dla niego nic sie nie zaluje, przeciez... nie wiem moze bede brac tabletki dalej, moze znow niechcacy zapomne i wpadne wtedy wszystko sie samo rozwieja. bo jak wczesniej pisalam takie mysli mam od oststniego czasu czekania na okres. i naprawde celowo ich nie zapominalam. pamietam ze mam wziac, ale zajme sie czyms i mi sie przypomina po dlllluuuuuugim czasie