Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a tak sobie napisze

Odstawiam tabletki po 4 latach - czego się spodziewać?

Polecane posty

Gość a tak sobie napisze

No własnie. Biorę Cilest od ponad 4 lat i stwierdziłyśmy z moją gin., że czas na przerwę tak z 3 m-ce. Jakie moga się pojawić skutki odstawienia? Ktoś może mi coś powie na ten temat :)

Może Ci się trochę cykl rozregulować i tyle,wszystko będzie ok,nie martw się.

Gość gosiaczekrrrrr
ja odstawilam po 6 latach...efekt: bol jajnikow podczas owulacji ze nie moglam chodzic (okolo 4 dni) plamienia przed okresem gdzie tez bolala mnie brzuch jak na okres>>>>>>>>>>> wniosek: nalykalam sie w ciagu miesiaca mnostwo tabletek przeciwbolowych....ale u ciebie wcale nie musi tak byc:) mozna tez miec problemy z nastrojem...bo wiadomo zmnijszy sie ilosc hormonow w ogrganizmie AAAAAAAAAAA no i spodziewaj sie bolacego okresu. tzn ja taki mialam bo prze braniem tabsow tez takie miewalam. okres dostalam po 28dniach...ale podobno mozna dostac o wiele pozniej

Gość tabsówka
trochę dziwne ze gin kazała ci tylko na 3 miesiące odstawic....moja powiedziała ze jak odstawić to na conajmniej pół roku...bo na miesiąc-dwa to tylko się orgazizm rozreguluje i nic więcej...w gazecie tez o tym czytałam...więc sie zastanów czy wogóle robic ta przerwe...ja biore ponad 6 lat i nie robiłam zadnej przerwy....teraz tabsy zawieraja takie małe dawki hormonów ze nie trzeba robić przerw....

Gość cilestowa
po 8 latach odstawiłam i zero problemów, okres bardzo regularny, może odrobinę bardziej obfity, a przed tabletkami miałam bardzo nieregularny, po 6 m-cach od odstawienia spróbowałam zajść w ciążę i od razu się udało!

Gość a tak sobie napisze
tabsówka - przerwa jest stąd, że pojawiły mi się plamienia w trakcie brania tabletek. A że nic innego nie wybadała, kazała mi odstawić tabletki. Te 3 m-ce to minimum, jeśli się nie zdąży uregulować, to dłuższa przerwa będzie.