Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotana tym wszystkim

Uplawy...jak stosowac lek

Polecane posty

Bylam dzisiaj u gina i powiedzial mi, ze mam uplawy. ( Bylam bardzo zdziwiona poniewaz nic mnie nie pieklo ani nie swedzilo, no moze czasami mialam bardziej gesty bialy sluz) Przepisal mi Pimafucin, nystatyne i flumycon ( 200mg, 7 tabletek) - co do dawkowania dwoch pierwszych wszystko uslyszalam, ale tego ostatniego nie za bardzo pamietam. Czy jesli wezme raz dziennie po 1 tabletce przez 7 dni to cos moze sie stac? Czy leki te wplywaja na skutecznosc pigulek anty?????

Gość nowaZuzia
masz grzybice wnisokuje z lekow pimafucin 3 tabl nystatyna chyba 10 tabl...pamietasz jak je brac bo one sa do pochwy a flumycon sie lyka dosusstnie

Gość bierzmowanieOKtak
nie mzoesz do niego zadzwonic i sie zapytac?????????

Gość flflflflfllllllllll
Szczerze mowiąc, na twoim miejscu dobrze bym się zastanowiła, nim zaczęła stosować te leki. Lekarz powinien je aplikować na podstawie wymazu z pochwy (czystość pochwy) a nie na oko, tym bardziej, że nic ci nie jest.

wiem,ze doustnie flumycon. Ale nie jestem pewna jego dawkowania? na recepcie mam napisane 1*1tabl. w blistrze jest 7 tabletek. Ale nie wiem czy moge to stosowac codziennie przez 7 dni czy z jakas przerwa? Kurcze trzeba bylo poprosic gina zeby powtorzyl mi jak mam to stosowac. A teraz problem gotowy;(

z dzwonieniem nie za bardzo gdyz nie jest to lekarz prywatny

Gość nowaZuzia
mialam kiedys flumycon...ale to bylo daaaaaaaaaaaaaaaaaaaawno, a co masz na ulotce???? mi sie wydaje ze chyba 1 tabl na noc

ja juz jestem jakas slepa mam flumycon 100mg 7 tabletek

flumycon 200mg to jednorazowa dawka i w takiej ilości nie wpływa na tabletki antykoncepcyjne słyszalam też o dawkowaniu 1, 3 i 14 dnia, ale na to wygląda, że lekarze różnie te dawki ustalają :O aha, w ilosci 200mg dziennie przez dłuższy okres czasu - ma wpływ na tabletki antykoncepcyjne dokup sobie jeszcze lacibios femina, bo chyba lekarz zapomnial jeszcze o mikroflorze a to blad