Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja glupia glowwwwwwwwwwwwwww

uczucie niepelnego wyproznienia, gazy

Polecane posty

Gość moja glupia glowwwwwwwwwwwwwww

sluchajcie przez jakis czas mieszkalam sama i teraz kiedy wrocilam do domu mam problemy z wyproznianiem, nie umiem sie zalatwiac kiedy ktos jest w domu, tzn. zachciewa mi sie ide siadam i juz mi sie nie chce :( przez to wyprozniam sie malymi porcjami (nie mam zaparc stolec jest luzny) a po kolacji a czasem juz po obiedzie mam gazy i wzdecia , lekarz stwierdzil zespol drazliwego jelita....ja juz nie moge im wiecej o tym mysle tym jest gorzej, a najdziwniejsze jest to ze jak troche sie czyms innym zajme to jest lepiej, czasem wyprozniam sie normalnie a potem znow sie pogarsza...co ja mam zrobic? czym sobie pomoc? to wszystko przez ta moja glupia glowe!!! a jak ktors jest w poblizy lazienki to juz w ogole tragedia - o co chodzi??!! wczesniej tak nie mialam!!

Gość poooodddddnnnnnoszeeeeeeeeeeee

Gość blackcat
zmiana diety podobno pomaga :o

Gość upupupupupuppupuu
podnosze

więcej błonnika, wody i dużoooooo relaksu powinno pomóc. Aha i nie przejmuj się, że ktoś usłyszy odgłosy z toalety, przecież ona po to jest :) Lepiej tam, niż przy ludziach nie ;P

Gość strapionna
to powiedzcie,czy ten błonnik pomaga w wypróżnianiu czy nie??

pomaga, ale trzeba go wprowadzać stopnowo, bo na początku moze wprost przeciwnie doprowadzic do zaparć :) Zacznij od pieczywa pełnoziarnistego raz dziennie, co 2-3 dni dołącz 2 porcję, później marchewkę, później pietruszkę(może być ugotowana), por i jabłko. Powinno pomóc. Koper włoski można popijać, też pomaga

Gość sluchajcie ale to nie jest
chyba kwestia diety, stolec jest czasem wrecz luzny, pije siemie lniane itd. tylko do tej pory miesdzkalam sama a miesiac temu wrocilam do rodzinnego domu, cale zyciue tu spedzilam bylo ok, a teraz mi odbilo mam jakas blokade po prostu zachciewa mi sie jak zawsze, ide do kibelka i sie odechciewa bo juz po drodze mysle ze mi sie zaraz odechce:D jak sie tego pozbyc? z czasem powinno minac w koncu sie moze przyzwyczaje ale poki co....