Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zabka1690

Biegunka??

Polecane posty

Gość Zabka1690

Mój 4miesięczny synek niedawno wylądował w szpitalu z silną gorączką i biegunka... potem okazało się że ma nadodatek zapalenie płuc .Gd mieliśmy już wyjść znowu dostal gorączke i biegunkę... Mial dietkę bez mleczną tylko sam kleik. Gdy wszystko się uspokoiło wyszliśmy do domu niedoczytałam że ma dostawać tylko 3 miarki mleka a resztę kleiku i jak zwykle dałam mu 5 miarek.... Na wieczór znów dostał biegunkę tylko bez gorączki. Niewiem co to może byc, byłam u lekarza ale kazała mu podawać smekte i znowu bez mleka. Na twarzy często robią mu się czerwone rumieńce ani gorące ani nie zimne.... a potem schną mimo czestego natłuszczania skóry. proszę o radę czy któreś z waszych dzieci miały podobne objawy.... aha to nie taka zwykła zielona biegunka tylko żółte luźne stolce ze śluzem i badzo częste wczoraj 6 razy...

Gość Zabka1690
????? Proszę o pomoc

Kurczę nie brzmi to dobrze. Moje dziecko nie miało podobnego problemu. Ale może to kwestia mleka? Może warto byłoby zmienić to mleko na jakies inne? Ale wszystko lepiej skonsultować z lekarzem. Jeśli maluch ma długo biegunkę to się może odwodnić. Na razie stosuj się do zaleceń lekarza- nie dawaj więcej mleka. A czy smecta chociaż trochę pomogła? Jeżeli nic się nie zmienia pomimo stosowania się do zaleceń lekarza i podawania tej smecty to idż z małym jeszcze raz do lekarza.

Gość Zabka1690
Kupuje Bebiko zwykłe. Miał kiedyś ha i nic mu nie było.... Ale długo już je zwykłe jedynkę lub 2 i nic mu nie było tak dopiero od 3 tygodni są takie problemy. Dodam że przez dłuższy czas jadl antybiotyki

Gość justa76.1976
Objawy wskazują na skazę białkowa policzki u dziecka wyglądają wtedy jak,, polakierowane\".A po biegunkach może wystąpić nietolerancja na mleko może potrwać zanim jelita wrócą do normy można podać dziecku sinlac lub inny preparat mlekozastępczy :) i powinno być lepiej .Z moimi córkami przeżyłam już chyba wszystko jeżeli chodzi o biegunki i wymioty z wiekiem jest lepiej

Gość justa76.1976
Antybiotyki też na pewno zawiniły :(