Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna...

emmm... 5 kg

Polecane posty

Gość martyna...

no więc... chciałabym zrzucić 5 kg. nie za bardzo zależy mi na czasie... choć tak zadowalająco by było do świąt :) problem w tym, że nie wiem jaką wybrać dietę i jakie ćwiczenia robić :( zawsze lepiej jest się odchudzać z jakimś jadłospisem, bo wiem po sobie, że jak sie go nie ma, to się tylko jakieś 2/3 dni panuje nad sobą (przynajmniej ja tak miałam:(( ) chciała bym Was prosić o pomoc i może ktoś chetny by się znalazł do zrzucenia razem ze mną 5 kg... ;) zaczynamy w pon. :)

cześć:) więc ja się do Ciebie przyłączam;) ja chciałabym te 5kg zrzucić gdzieś w miesiąc, troszkę więcej, ponoć w miesiąc można dokonać takiego cudu ;) zamierzam rzucić słodycze i jeść mniejsze porcje, bo będąc szczera p prostu za dużo sobie pozwalam.

cześć:) więc ja się do Ciebie przyłączam;) ja chciałabym te 5kg zrzucić gdzieś w miesiąc, troszkę więcej, ponoć w miesiąc można dokonać takiego cudu ;) zamierzam rzucić słodycze i jeść mniejsze porcje, bo będąc szczera p prostu za dużo sobie pozwalam.

Najlpierw wylicz swoje dzienne, zeby wiedziec ile na dzien mozesz jesc kalorii. Pomocny bedzie post Somełana "Wylicz swoje dzienne zapotrzebowanie" - wyszukiwarka. Mozesz jesc "wszystko" jesli dostosujesz ilosc i jakosc kcal do przewidywanej aktywnosci.

Gość martyna...
cześć :* jak dobrze , że się przyłączysz :) ja startuje z wagi 54 kg i chce miec 49 :) oby sie udało :) razem zawsze raźniej :) moze ja tez.. tak nie jeść od 18... ale jakie ćwiczenia? :(

Gość martyna...
Dr. Szpec- wyszło mi, że jakieś 2300 ... no to ile mogę jeść kcal żeby schudnąć tak średnio szybko te 5 kg? ;>

ja z 52, jak będzie 47 to super! ale chciałabym 45 jestem mała mam tylko 156cm wzrostu:O po 18 nie jem już od wielu lat tylko co z tego skoro lubię sobie zjeść. moja zmorą są słodycze:( muszę się nauczyć je ograniczać. jesli chodzi o ćwiczenia to u mnie zazwyczaj taniec czy bieg w miejscu ale rzadko znajduje na nie czas:O ale teraz zacznę się starać poświęcać temu więcej czau

ja już kiedyś liczyłam i też mi wyszły kosmiczne liczby coś ponad 2tys:O gdybym tyle jadła wyglądałabym jak słoń, 1500 to zalecana maks dawka, a już za dużo dla mojego organizmu:(

Gość martyna...
tak, tylko ze ja jeszcze w-f :) codziennie.. bo się jeszcze uczę :) takze nie wiem... moze 1000 kcal? :)

proponuję 1000- ewentualnie 1200:) i myslę, ze ważne jest to, abyśmy się do tego dobrze nastawiły. Musimy być cierpliwe i pamiętać, że zmieniamy nasze nawyki zywienieowe i dążymy do celu, więc nie wolno nam, robić sobie 'wolnego', bo wtedy wola osłabnie i wszystko zazwyczaj się sypie:(

tak :) bedzie problem ze słodyczami, ale damy rade :* codziennie na forum bede pisac co zjadłam.. szczerze :) wiec do poniedziałku :) pozdrawiam :*

martyna - startuj z 2000kcal, chcesz chyba schudnac skutecznie? Czy moze walczyc z kg cale zycie?

witaj :) widzę że nie ma żadnych wpisów. ja dziś na śniadanie: płatki z mlekiem maks 300kcal 2śnaidanie: kanapka(2kromki + plasterek kiełbasy i ogórek zielony) maks300kcal + duże jabłko maks 60kcal teraz zajadam ciemną bułkę z wędliną twarożkiem i ogórkiem maks 300kcal nie orientuje się dokładanie starałam się zaokrąglać w górę myślę że nawet nie będzie 1000kcal:) i to na tyle;)

Duze jablko ma min. 100kcal. Uwazaj, bo nie bedzie 1000 a 1020 kcal i bedziesz miala "napad" :P 1000kcal = dieta cud a to znaczy, ze kazdy po niej tyje. Jesli bedziesz nabierala wagi to przynajmniej staraj sie jesc weglowodany zlozone, dzieki czemu nabierzesz tez troche "masy" a nie sam tluszcz.

ja dziś... mało :( na śniadanie bułka z serem topionym (200 kcal) 2 parówki i troszkę serka topionego (300 kcal) lizak (30 kcal) i muszę się przyznać, że zjadłam 3 czekoladki ;(( (200 kcal) no ale to i tak mój dzień to około 800 kcal... (może gdzieś źle policzyłam...) wstydze sie za te słodycze :(( ale już teraz musi być coraz lepiej! jutro postaram się zjeść mniej słodkiego.. :) a teraz przede mną brzuszki i ćwiczenia na nogi ;)

dziś było jakieś 1000 kcal :) tylko , że mam problem ze słodyczami xDD bo to moja zmora :((

Przestan juz sie zalic, daje dobre rady a Ty swoje. Bedziesz miala mega jojo i bedzie to wylacznie Twoja zasluga ... a na 100% sie pojawi. \"Dieta\" idiotyczna, wybacz za stwierdzenie, ale taka jest prawda. Zadnych wartosci odzywczych w produktach. Serek topiony i parowki na diecie? Lizak? Czekoladki :o MASAKRA. Nie chodzi o same produkty, ale przeanalizowac je w polaczeniu z iloscia dostarczanych kcal to wtedy wychodzi MEGA MASAKRA :D Spalisz miesnie - bo masz masakrycznie duzy ujemny bilans, spowolnisz przemiane materii a tluszcz ciagle bedzie!!!! A o jojo juz nie wspominam, bo bedzie tak ogromne, ze szkoda gadac :( Mam tylko nadzieje, ze potrafisz uczyc sie na bledach i nastepne podejscie bedzie juz lepsze (marzenie ... wiem, ze zrobisz dokladnie to samo :o i bedziesz tyla i chudla na zmiane przez cale swoje zycie). P.S. jesli taki ton wypowiedzi Tobie nie pomoze to moge napisac to samo w \"milszej wersji\" :)

SZPEC! napisz coś proszę więcej, jakieś rady, masz rację, że jojo będzie, tylko tak to jest jak się chce szybkich efektów:O ale może poradź coś jeszcze, ja jestem gotowa się poświęcić i chudnąć dłużej a skuteczniej, tylko nie pisz żeby zacząć od 2000kcal...:O po tym jestem pewna że utyję, na tyle znam swój organizm. Masz jakieś pomysły jak rozpędzić przemianę materii???

Gość bolerko
tryt tyrytka!!! ehhe jaki szok jestem Twojego wzrostu i mam taka wage jak ty ;) i na dodatek chce schudnac tyle co ty do 45 kg no ostatecznie do 43 ale jeszcze nie wiem;] przyłączam się do was. w sumie już dzisiaj zaczęłam zjadłam ok 1000kcal ale jeszcze nei ćwiczyłam chcę pojeździć 0,5h n arowerku stacjonarnym i porobić 60 półbrzuszków. no i miałam nie jeść po 18 ale zjadłam pół h temu jabłko..;]

Gość bolerko
ja uważam, że po każdej diecie ma jojo jak się odrazu "rzuci" na jedzenie hhe. chodzi o to żeby po schudnięciu stopniowo zwiększać il kcal np 100kcal tygodniowo więcej. no ale zgadzam się z jednym jak już się je 1000kcal to muszą być to naprawdę wartościowe rzeczy ciemne pieczywo owoce warzywa niestety nie słodycze. no ale pewnei czasmi sobie podjem ocs slodkiego w ramach tych 1000/1200 kcal nie ma cudu;] ważne żeby nie robić tego zbyt często

bolerko przyłączaj się;) może jestes mym sobowtórem:D:P prawda że jak się rzuci na jedzenie to jojo jest, ale jednak chciałabym spróbować rozsądnej diety, moja siła woli jest już nieźle nadszarpnięta. w związku z tm utrzymuję jakoś dietę ale często zamienia posiłki na słodycze, co jest złe:O może faktycznie szpec poradzi coś dobrego tylko czy się tu jeszcze pojawi...

tak. wczoraj było tak, bo to pierwsza diet ai nie wiem jak się zabrać i jaką. i to nie moja wina! moze cos doradz? a nie ze tylko 2000 kcal i bez słodyczy... ja nie wiem jak sie za diete zabrac, ale na codzien nie jem 2000 kcal :O bym była jeszcze grubsza niż jestem.. :/

własnie martynko ja tez bym ni mogła jeść 2000kcal, ale myślę że Szpec mógłby/mogłaby coś doradzić, pisze dość wiarygodnie. Mam dośc ciągłego chudnięci i tycia, chche raz na zawsze zmeinić sposób odzywiania się na zdrowy, chce nad tym panować i nie chce odchudzać przez całe życie

dokładnie! ja chce tylko zrzucić 5 kg! :( ale nie moge jakoś się z tymi łodyczami przełamac :(( a ile macie wzrostu??

156cm:O i właśnie to jest problem że nie jestem gruba tylko mam tłuszczyk tu i tam i to najtrudniej jest zrzucić, a o słodyczach nawet mi nie mów, są dni że nie kontroluję się zupełnie:O😡

rozumiem... u mne by było ok, jakby rodzice ich nie kupowali :P bo jak nie ma ich w domu to jakoś nie mam ochoty, ale ja widze takie ciasteczka to jakoś jedno muszę wziąć :/ ale i tak, że się hamuje, bo teraz kończy się na 2/3 a kiedyś to hoho :D ale ja wierze, że damy radę!! :) musi nam się udać :)))

pewnie, że damy! wiara to podstawa! no ni rozsądku trochę nie zaszkodzi;) ja jestem nadal ciekawa co podpowie szpec jeśli zechce, więc będę czekać;)