Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobija mnie to juz

Co zrobić żeby rzadziej sikać?

Polecane posty

Gość dobija mnie to juz

Nie wiem czy to choroba (jesli tak to ma tylko ten 1 objaw)czy taka moja uroda.Mimo że nie piję duzo,sikam bardzo często i nie mogę długo trzymać,bo czuję straszne parcie,mimo że pecherz nie jest pełny.To strasznie uciażliwe,szczególnie jak jestem poza domem,w podrózy czy na imprezie :O Można cos z tym zrobic?

Gość nocnamaraaa
Poziom cukru badałaś?

ja sikam co 1,5 godziny ale w ciąży jestem :) a od dawna tak masz? jeśli pojawilo się niedawno to pewnie zapalenie pęcherza a jeśli masz to od dawna to może jakaś wada? tak czy siak przydałoby się badanie ogólne moczu i usg jamy brzusznej

Gość tezzzzzzzzzzzzzzz
tez tak mam a najgorzej jak trzeba faceta w lozku zostawic i leciec do WC

Gość dobija mnie to juz
Sama nie wiem od kiedy,chyba od jakichś 7 lat,kiedy to nie wiem jakim cudem posikałam sie w łózko,od tego czasu nabrałam manii,że przed snem po kilka razy latałam do WC żeby sie upewnic czy aby na pewno mam pusty pecherz.A jakieś 3 lata temu chorowałam na pecherz i juz od tego czasu to mi zostało w takim stopniu

to sprawdz sobie nerki i pęcherz na usg no i badanie moczu zrób bo to nie jest normalne

Gość dobija mnie to juz
A czy jakieś tabetki bez recepty.np Prouro mogą pomóc?

Gość WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
zapalenie pęcherza? nie zawsze musi piec i bolec.

Gość dobija mnie to juz
Ale tyle czasu bez objawów to chyba niemozliwe....

Gość im mniej pijesz tym wiecej
sikasz bo mocz się zagęszcza,w pęcherzu wytwarzają się kryształy kwasu moczowego ,które drażnią pęcherz, dlatego czujesz parcie mimo ,że sikasz mało. Przy małej ilości pzyjmowanych płynów możesz nabawić się choroby poważnej

Gość dobija mnie to juz
Nie piję malo,źle sie wyraziłam.Po prostu nie na tyle duzo żeby aż tak sikać,zreszta nieważne,jednego dnia pije duzo bo np jest upał,a drugiego normalnie-i tak sikam denerwujaco często

Gość im mniej pijesz tym wiecej
pijasz ok 2 litry dziennie?

Gość dobija mnie to juz
Latem tak,teraz raczej mniej

trzeba zrobić badanie moczu i zwrocic uwagę na cięzar właściwy i obecośc lekocytów w moczu oraz innych nieprawidłowych składników. Jeśli to juz tyle lat trwa to tabletki ziolowe nie pomogą raczej. Moze też masz to na tle psychicznym...

Gość jhhhhh
Przyzwyczaiłaś pęcherz do częstego opróżniania i teraz jak tylko zbierze się kropelka to czujesz, że chce Ci sie siku. Postaraj się chwilę dłużej przetrzymać (tylko bez przesady). Gdzieś czytałam, że po częsci takie chodzenie bez przerwy do łazienki ma swoje podłoże psychologiczne.

Gość dobija mnie to juz
To by sie u mnie zgadzało,ale czuję takie silne parcie,że nie daję rady przetrzymywać :(

Gość gość
Drodzy forumowicze Częste oddawanie moczu to może być początek kamieni . Wtedy do apteki idziemy i kupujemy na rozbicie kamieni tabletki Ja czasem biorę sprawdzone już tabletki Rovetinex Są też inne ,ale nie sprawdzane prze zemnie . Przy takim stanie należy też sporo pić .Dobra też jest woda JANA . Na te przypadłości..............

Gość gość
Mam to samo co ty spowodowane kamieniem na nerce idz do lekarza i zrob badanie moczu i usg nerek