Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jrbgoqu3egpr

DLACZEGO NIE WIERZYSZ W BOGA?

Polecane posty

Gość jrbgoqu3egpr

Gość bo nie interesuje mnie wiara
w mityczne/fantastyczne istotki

Gość jrbgoqu3egpr
CZY UWAZASZ ZE COS CO MIALO MIEJSCE W CZASIE KIEDY CIEBIE NIE BYLO NA SWIECIE NIE MA SWOJEJ RACJI BYTU?

Gość jrbgoqu3egpr
uwazasz ze nieistnieje bo TY nie jestes go w stanie ogarnac swoim umyslem na tyle cenisz swoja niedoskonalosc?

a co ma piernik do wiatraka ? i NIE KRZYCZ !!!!!!!!

Gość jrbgoqu3egpr
to ma twoja wypowiedz do Boga

Gość TYRYRYRYRYRYRYRYYRYRYR
JA WIERZE!!:) I STRASZNIE SIE CIESZE TEGO ŻE MAM TAKĄ ŁASKE :) BO NIE WSZYSCY MAJA :(

to pomysl jeszcze raz bo jakos ci nie wychodzi :O myslenie jak widac nie jest twoja mocna strona :O

Gość jrbgoqu3egpr
saam pomysl przyklad wzrok jak wzrok czlowieka jest niedoskonaly jak maly ma zakres i co pewnie bys uwierzyl gdybys zobaczy ale jak tak niedoskonalym zmyslem jak oko czlowieka chcesz zobaczyc doskonalosc to samo sie tyczy umyslu nie ogarniesz nim doskonalosci a inteligencja polega na tym ze niektorzy sa w stanie sie do tego przyznac inni nie

alez oczywiscie ze tak ...przeciez nie urodzilem sie jako pierwszy :) ale do mnie nalezy co przyjac jako pewnik a co wykluczyc .... to jest jak z przyjaznią ....jestes mi przyjacielem tak dlugo jak dlugo nie zawiedziesz :)

Gość Labiosa
Bo wiara nie jest mi do niczego potrzebna ...

'CZY UWAZASZ ZE COS CO MIALO MIEJSCE W CZASIE KIEDY CIEBIE NIE BYLO NA SWIECIE NIE MA SWOJEJ RACJI BYTU?' twoje slowa i swiadcz o tym ze jezeli bog byl to tylko i wylacznie jezus, bo podobno bog jest wszedzie CALY CZAS. wiec albo mowisz o bogu albo o clzowieku ktory zyl kiedys i tylko tak mozna odniesc twoje slowa. wiec jeszcze raz: POMYSL !

oczywiście wzrok jest niedoskonały , słuch tez nie , ale technika go poprawia widzimy atomy i najdalsze miejsca we wszechświecie , a boga ani widu ani słuchu :o doskonałość powiadasz ,trochę to ogólnikowo brzmi .

Gość Maksymilian K
Ja wierzę w Boga Najwyzszego. Tylko nie wiem, czy Bogu o to chodziło co z wiarą wiernych zrobili księżą i inni działający w Jego Imię. Bóg tylko chciał, abyśmy się wzajemnie miłowali "Bóg jest miłością" Przecież jemu nie chodziło o finansową potęgę kościoła ... a niestety teraz tylko do tego to wszystko sprowadza się. Najważniejsze, że ją jeszcze tacy, którzy potrafią odsunąć zachłanność Kościoła i jego przyzwolenia dla księży .... od wiary w Boga Najwyższego.

Gość nie wierze w Boga
bo zabral mi mame, modlilam sie, zeby mi tego nie robil i co? gówno. gdyby naprawde istnial to by wyluchal moich prosb i by mi tego nie zrobil...

Gość jaaa wieerzeee
do : nie wierze w Boga to naprawde przykre i szcerze Ci wspołczuje,ale widzisz...taka jest kolej rzeczy...Bog daje człowiekowi zycie,Bóg je zabiera...i spotka to każdego :) To trudne,ale nie ma na co się naBoga obrażac,kiedyś i tak sie wszyscy spotkamy :)

Gość Maksymilian K
Nie obchodzi mnie to, na jakiej podstawie ktoś orzekł czy Bóg istnieje czy też nie. Powstało wiele hipotez potwierdzajacych istnienie Boga i tyle samo odrzucających Jego istnienie. To tylko Twoja wola, która wersja jest Tobie bliska.

jestem agnostykiem raczej niz ateistka- nie bede sie upierac ze bog jest lub go nie ma, gdyz nie mam takiej pewnosci. ale powiem tyle-gdybym spotkala boga to bym mu chyba w twarz z liscia dala, no nie lubie go:D

Gość Maksymilian K
Rzeczywiście, wytłumacz to Ojcu i Matce , której ludzie ukrzyzowali Syna.

Gość a w ktore powstanie swiata
wierzycie? w te religijne czy geograficzne ?????????

Gość jaaa wieerzeee
do USB : to jest własnie WIARA....:) "Błogosławieni, którzy się smucą, albowiem oni będą pocieszeni."

A było jakieś geograficzne? :/ Teoria ewolucji, a nie geografia... Jeny, jeny...