Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość that girl

ile wam trzyma bateria w laptopie??

Polecane posty

Gość unattainable
prosze Was pomozcie! mnie bateria w laptopie trzyma tylko 45 min bez ladowania! laptop nie jest stary, ma niespelna 2 lata (Toshiba Satellite L300-20W). przeciez to niedorzeczne zebym juz musiala kupic nowa baterie! wiecie moze czy jest jakis inny sposob na przdluzenie zywotnosci bateri?

Gość 5yy
Zazwyczaj większość laptopów wytrzymuje do 2godzin jak mój za którego dałem 3000zł acera

mój trzyma... uwaga... jakieś 2 minuty!!

Gość justyna19
ja mam toshibe trzyma mi okolo 2h a nawet chyba troszke wiecej

mi trzyma kilka minut.... gdzie to pisze ,ze powinno sie wyjmowac baterie albo w ogole gdzie to pisze jak uzytkowac batrie? ja nic takiego nie mialam jak kupilam swojego laptopa...

Gość moj laptop ma ponad 4 lata
kosztowal 3.500 zl. na poszatku trzymal chyba 3h z tego, co pamietam. teraz w ogole nei dziala jesli nie podlaczy sie zasilania :O laptop toshiba. pieknie chodzi, nie zacina sie, idealny, nie ma takich zwiech, z jakimi spotkalam sie w innych komputerach, ale ta bateria mnie zalamuje. musze chyba kupic nowa. :O

Gość bonso
od 2 miesiecy posiadam asusa k53sv. bateria trzyma mi srednio ok 3 godzin, jesli przeglądam net itp... właściwie to ile trzyma wam bateria zalezy od wykonywanej pracy na laptopie i tego jaki macie "PLAN" ustawiony na lapku. np podczas planu battery saving moge pracowac ok 5,5 h ale wtedy laptop oszczędza na wszystkim... np przyciemnia sie ekran na maxa itp... natomiast jesli wezme program high performance bateria trzyma jakies 2 h... wiec zwracajcie na to uwage jesli zalezy wam na tym aby dlugo pracowac na baterii... i nie dziwcie sie jesli np gracie w dosc wymagajace gry a bateria po godzinie jest pusta... wtedy nasz lapek musi utrzymywac stala temp zeby sie nie przegrzać... i wiatraki chodzą najszyciej jak sie da... wiec to ile wam trzyma bateria zalezy od waszego planu i tego jaka prace w danej chwili wykonujecie

Gość mariusz1986s
Witam. Posiadam laptopa Sony Vaio FW seri (kosztował ok 5000zł w 2008r). Mam go już 3 lata i bateria wytymuje ponad 2,5h czyli sracila przez te 3 lata z 20minut z żywotności! Bateria u mnie jest ładowana codziennie z tym że mam ustawione w opcjach że jest ładowana do 80% max aby wydłuzyc jej żywotność poniewaz wiekszość czasu trzymam na zasilaniu z sieci (można jeszcze ustawić na 50%). Nie wiem po co wyjmujecie baterie skoro jak jest na zasilaniu i gdy naładuje sie do pełna to nie jest doładowywana tylko zasilanie jest brane z sieci. Bateria doładowywana jest tylko w tedy kiedy wyjmie sie wtyczke zasilania na kilka minut (bo wyjecie na chwilke) nie powoduje że bateria sie doładuje aby chronic żywotność - przynajmniej ja tak mam w laptopie i dlatego tyle trzyma po 3 latach. U znajomych w innych laptopach już po roku, po wyjeciu wtyczki z sieci odrazu laptop się wyłanczał. Niestety w tanich laptopach sa słabe baterie nie ma się co oszukiwać, dobra bateria kosztuje 1000zł a jak ma sie laptopa za 2000zł to nie ma na co liczyć że po dłużym czasie bateria pada szybko.

Gość Ekhem .
Mi pisze , że jakieś 5 godzin trzyma , ale nie wiem czy przy użytkowaniu czy nie .

Gość krowka-mu
ja mam netbooka hp, ma już jakieś 3 albo 4 lata, bez baterii trzyma 3-4 godziny, ale ja go często od kabla odpinam, więc bateria "pracuje", a nie jest ciągle podpięta do prądu.

Gość gość
Nie ważne jakiej marki bo i tak z jednej z chinskich fabryk :> To jest tak samo jak z samochodami, ten sam model, ale są różne silniki, inne spalanie bedzie z silnikiem 1, 5 litra a inne 5 litrowy. Inne splanie będzie gdy będzie to model z lekkim nadwoziem, z alufelgami, a inne z ciężkimi szerokimi felami, z ciężkim wyposarzeniem z wygłuszeniem itd. Tu mamy to samo, wirujące dyski, wentylatory, napedy dvd, ogromne LCD lub LED na to potrzeba energii, a chyba niewielu by się zdecydowało na laptopa doczepionego do ogromnej baterii. Nie bez znaczenia jest też windowowa rozżutność w przydzielaniu energii. Można trochę wydłużyć czas działania wymieniając dysk na SSD, ja tak zrobiłem w PowerMac Pro, odpiołem też naped DVD bo nigdy z niego nie kożystałem. Gdy potrzebuję mobilnego urządzenia z długo wytrzymującą baerią to mam Asus transformer, zero wirujących urządzeń, wytrzymuje do 14 godzin pracy non stop, www, office, filmy YT. Bez szczegolnego oszczędzania. No ale to już nie windows

Gość gość
moj 4 latek Lenovo trzyma 3 h

Gość Zetka36
Tylko pozazdrościć :) Ja dużo korzystam z laptopa na baterii w związku z tym już po 3 latach trzymała nie dłużej niż 15 min. Za krótko jak dla mnie. Dlatego kupiłem taki zamiennik http://www.ebaterie.pl/baterie-laptopow-c-31_68.html i jak na razie trzyma tyle ile oryginał gdy był nowy czyli około 3h.

Gość mateusz8686a
To zależy. Kiedyś bateria trzymała mi bardzo krótko. Moment i koniec. Terz za namową koleżanki wybrałem baterię marki LUPO i jest świetnie. Wytrzymała bateria i gwarancję dostałem :)

Gość gość
Witam, posiadam nowego (jak na razie) laptopa hp u mnie tzrma spokojnie 5h także 1,5h to nie jest ich standard. pozdrawiam:)

Gość gość
Lepiej kupować oryginalne i w sprawdzonych sklepach. Ja właśnie przymierzam się do kupna bo moja trzyma max 30 minut po pełnym naładowaniu lapka. Na electro.pl widziałam sporo takich baterii. Zastanawiam się tylko jaką pojemność wybrać..

Gość gość
Wiesz co najgorzej jak za mało trzyma ta bateria to wtedy jest rzeczywiście problem. Mi ostatnio padała tak, zę nie wiedziałąm co się dzieje i zawiozłam lapka do serwisu. o tutaj: http://enter-serwis.com/ na szczęscie w serwisie szybko obczaili co jest nie tak.

Do tej pory śmigałem na oryginalnej ASUS'owej baterii, ale na stronie MaxForPower.pl znalazłem trochę tańsze, a znacznie wydajniejsze baterie. Odkąd mam ją zamontowaną czas pracy znacznie się wydłużył. Jeżeli jesteście zwolennikami oszczędzania na zakupach sprzętu, który jest równie dobry ja te oryginalne to powinniście zajrzec 🙂

Gość lenuaa
Dnia 18.12.2018 o 09:02, szakuro napisał:

Do tej pory śmigałem na oryginalnej ASUS'owej baterii, ale na stronie MaxForPower.pl znalazłem trochę tańsze, a znacznie wydajniejsze baterie. Odkąd mam ją zamontowaną czas pracy znacznie się wydłużył. Jeżeli jesteście zwolennikami oszczędzania na zakupach sprzętu, który jest równie dobry ja te oryginalne to powinniście zajrzec 🙂

Cześć, ja też kupiłam z maxforpower.pl baterię , taką PREMIUM, która przedłuża czas pracy o około 30%. Fakt, takie baterie są tanie i moim zdaniem zdecydowanie warto kupić bo te fabryczne w laptopach są bardzo słabe.

Gość PatrickK
Dnia 9.01.2019 o 11:54, Gość lenuaa napisał:

Cześć, ja też kupiłam z maxforpower.pl baterię , taką PREMIUM, która przedłuża czas pracy o około 30%. Fakt, takie baterie są tanie i moim zdaniem zdecydowanie warto kupić bo te fabryczne w laptopach są bardzo słabe.

Mają dobre ogniwa, dlatego dłużej można pracować na lapku bez ładowania 😉 też mam baterię z Maxfopower już od dawna, zdecydowanie lepsza opcja niż praca na normalnej baterii fabrycznej.