Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narcyzia

bardzo niskie cisnienie, zawroty głowy....proszę poradźcie

Polecane posty

Gość narcyzia

moje objawy: - bardzo niski ciśnienie - bardzo wysoki puls(aż mnie "rzuca" - zawroty głowy - ból w okolicy klatki piersiowej(mialam kiedys zaoalenie miesnia miedzyzebrowego) - mrowienie na języku, lewej ręki - uczucie zimna bardzo proszę o radę do jakiego lekarza mam się zgłosić , co robić, lekarz ostatnio przepisał mi Gutron, jest drogi a pomaga tak jak kawa- krótkotrwale i niezbyt skutecznie. mialam tez Cardiamid ale tez nic nie pomogl....

A może to wysokie ciśnienie?? W każdej przychodni muszą Ci zmierzyć ciśnienie i wtedy będziesz wiedziała na pewno.

Gość narcyzia
nie, właśnie od zawsze mam bardzo niskie, mierzę regularnie...

Ja mam takie objawy ale przy wysokim ciśnieniu. No cóż... pozostaje tylko dobry kardiolog. Powodzenia i zdrówka życzę. 🌼

Gość gosia83
zrob wyniki pod wzgledem tarczycy.skierowanie da ci twoj lekarz albo endokrynolog, jezeli to nie to wart zapoznac sie z opinia kardiologa.

Gość narcyzia
ZlotaAnia- dziękuję:* u endokrynologa byłam i stwierdził, że z tarczycą wszystko jest dobrze. ciśnienie mam 90/60 i mniej. kilka miesięcy temu miałam anemię, może to przez to? że nie wyleczyłam jej

Gość bella1962
ja tez mam zawsze bardzo niskie ciśnienie nawet niższe bo 80/55 średnio nauczyłam sie z tym żyć .najgorzej jest przed burzą wtedy spada najbardziej do omdleń czasami ale wiem kiedy zbliza sie gwaltownie burza. moja córka tez ma niskie po mnie a u Ciebie niepokojący jest ten puls wysoki szukaj przyczyny nie odpuszczaj lekarzom

Gość do niskociśnieniowców
A nie macie tak przypadkiem, że u lekarza zawsze macie wyższe i lekarz twierdzi, ze macie idealne?

Gość narcyzia
wyższe ciśnienie u lekarza to może przez stres... u mnie jak do tej pory omdlenia zdawały się dość rzadko, ale teraz niestety coraz częściej pojawiają się te zawroty ... jeśli to anemia( zaczęła się na początku tego roku), można ją jeszcze wyleczyć? łykałam już żelazo ...nie pomogło

Gość bella1962
tak! u lekarza zawsze wyższe niż codziennie ale w moim przypadku i tak za niskie potrafie mieć 70/40 i jeszcze chodzić. ale niskie podnosi sie np.z nerwów ,mąz już wie i zawsze kiedy trzeba podnosi mi ciśnienie wypróbowane jeśli jestem sama to kropelki i położyć sie płasko pomaga przy gwałtownych spadkach ale sa dni że żyć ciężko dreszcze ,mrowienie w głowie z zimnym potem na czolei brak siły

Gość Andy63
Spruboj kardiamid i kofeina , moja zona ma takie same objawy i czesto musze ja tym ratowac i polozyc sie na kilka chwili, dobrze dziala tez mocna kawa, najlepiej mrozona, chciaz szybciej od kawy dziala Redbull. Unikaj szbkiego wstawania i raczej powinnas unikac wysokich temperatur i nie za cieplo sie ubierac. Cisnienie dobrze podnosza wywary miesne (zupy). Ogolnie wregulacji cisnienia pomaga zielona herbata, unikaj alkocholu, bo on rozszerza zyly i powoduje obnizenie cisnienia. Zdowia.

Gość anemię leczy się długo
A jakiego typu konkretnie masz anemię ??? Samo żelazo rzadko pomaga, anemię czasem leczy się rok, albo dłużej i co 3 miesiące trzeba robić badanie krwi, zaniedbałaś to. Radzę wybrać się ponownie do lekarza, powtórzyć badania i rozpocząć konkretne leczenie.

Gość ............klk..
do do niskocieśnieniowców Wiesz co, ja właśnie jak byłam u lekarza( m.inn. mówiłam że mam często niskie ciśnienie i wysoki puls) to zmierzył ciśnienie....i...no właśnie....ja jak ide do lekarza jakiegokolwiek to się zawsze stresuje:/ a wtedy to miałam trzęsawke na maxa nie wiem dlaczego ale tak mam aż sama sie czułam dziwnie i nieswojo, on też widział i się dziwł co się pani tak stresuje...no ale jakby nie było ciśnienie zmierzył i zamiast tego niskiego które często mam wyszło 140/80 ....no i dupa. A pulsu oczywiście nie zmierzył mimo że mówiłam że mam b.wysoki czasem:/ Na szczęście ostatnio mi się to trochę unormowało,tzn ciśnienie dalej niskie ale w każdym razie ten puls jest normalniejszy co mnie cieszy....ale bądź tu człowieku mądry...jak był puls czasem 112 a lekarz to olewa to coś tu jest z nimi nie tak:/ Aa jeszcze do tych z wysokim pulsem a nawet niskim ciśnieniem radze uważac na te napoje typu redbull bo one przy tym mogą byc b.niebezpieczne.... Może wypróbujcie coś z naturalnych sposobów? Ja np. zawsze do kawy dosypuje odrobine cynamonu bo ponoc podnosi odrobine ciśnienie....bo sama kawa jakoś na mnie za bardzo nie działa ewentualnie krótkotrwale i pije ją chyba w sumie bardziej dla smaku i z przyzwyczajenia

Gość xlol
umierasz

Gość Samotniczkaaona
Na wysoki puls wypróbuj magnez krugera lub inny ale nie w tabletkach tylko w tabsach do rozpuszczenia. Bierz go 3 tabl.na dzień.

Gość tez_niskocisnieniowiec
Ja tez mam bardzo niskie cisnienie i bardzo zle sie przez to czuje. Jedyne rozwiazanie jakie znam, to bardzo czeste uprawianie sportu. Jak czujesz ze ci slabo, to musisz sie intensywnie poruszac. Podczas pracy robic przerwy na kilkuminutowa gimnastyke, po pracy bieganie albo rower.

Gość kolejna z grona
Ja też należę do Waszego grona, a jeszcze teraz z powodu urazu kolana jest unieruchomiona na kilka tygodni. Objawy opisane na samym początku wskazują mi na typowe odwodnienie (3 tygodnie temu sama przechodziłam).

Gość gość
Ja tez mam niskie ciśnienie i na to mam przepisany Gutron żeby brac rano i widze ze dosyć pomaga bo czuje się trochę lepiej ale rewelacji nie ma a cena 22,50 za 20 tabletek uważam ze jest wysoka.Lekarz kazal brac 1 tabl dziennie ale biore pol z oszczednosci.

Gość gość
Tak,GUTRON też mi pomaga, ale biorę go sporadycznie.Leki nasercowe mam dobrze ustawione,a mimo to zdarza się,że spada mi ciśnienie i dosłownie "kładzie"mnie.Bywa też i tak,że pod wpływem stresu potrafi mi podskoczyć (ciśnienie oczywiscie)wówczas biorę LORISTĘ.Będąc w sanatorium pani doktor zaleciła mi jako zabieg na zawroty głowy-TLENOTERAPIĘ.Na początku śmiech mnie ogarnął ,ale w miarę upływu czasu stwierdziłam że nastąpiła poprawa.Po powrocie do domu przyniosłam z piwnicy koncentrator tlenu(stał tam bezużyteczny 5 lat i już go chciałam sprzedać) i od czasu do czasu podłączam kaniulę i się dotleniam.

Gość marek99
Mamy u nas w domu ciśnieniomierz Sanity Senior. Najbardziej mi się w nim wyświetlacz podoba, jest naprawdę duży i zupełnie inny niż w zwykłych ciśnieniomierzach.

Gość martatop
Wygodnie pompuje aparat SmartCardio, to polska produkcja, ma wykrywanie arytmii wgrane. Mankiet się tak nie napręża jak w tych automatach co kiedyś robili gdzie prawie ręka pękała od nacisku.

Gość gość
Można już trochę niezłych ciśnieniomierzy kupić za mniej niż sto złotych. Ja polecam Simple on akurat koło setki może kosztować ale warto – prosty, szybki, z ekranem LCD i pamięcią pomiarów.

Gość quemagda
Prosty w sterowaniu jest mój Easy med, na wyświetlaczu wyniki się podświetlają na konkretne kolory w zależności czy wynik jest okej, niedobry, albo bardzo niedobry – wtedy na czerwono.

Gość sarkanowak
Taki wynalazek jak SmartCardio mi polecano więc kupiłam, wrażenia raczej są na plus – nie ma przewodu, wszystko jakby złączone w jedną całość i mankiet i urządzenie.

Gość alenkaaaxx
Kupowałam z mężem miesiąc temu Smart cardio i cały czas mierzy nam tak samo sprawnie, na plus system montażu do ramienia, nie zajmuje to dużo czasu i nerwów nie kradnie a mój ślubny to wyjątkowy nerwus co do takiej elektroniki zawsze jest ;P

Gość saraulkk
Testowany klinicznie jest na pewno mój Senior, i tutaj co do wyników można być pewnym że są dokładne, bo jednak nie wszystkie automaty mają taki certyfikat.

Gość gość
Dobre mam doświadczenia z marką Geratherm dlatego ciśnieniomierz też od nich brałam, model nazywa się Easy med, bardzo wygodny, poręczny, pamiętam wyniki dla 3 osób w opcji 3 x 30.