Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna Emilka

Przezycia studentki pedagogiki - najtrudniejszego kierunku studiow

Polecane posty

Gość Smutna Emilka

Jest mi bardzo ciezko, czasami musze sie nawet uczyc w weekend. Jestem juz niby na drugim roku, ale caly czas jest ciezko. Jeden z wykladowcow nawet kazal przeczytac 3 ksiazki na egzamin. Nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradze. Bardzo ciezko bylo sie tu dostac, a teraz sa jeszcze problemy, zeby sie utrzymac

Gość Smutna Emilka
nawet nie mam czasu zrobić loda swojemu alfonsowi

Gość przestancieee
szydzic z pedagogiki :/ żałosne..

Gość ilovebaby
Popieram. To nie są takie łatwe i przyjemne studia - niektórym się wydaje ze to banalne studia...

Gość ilovebaby
ee :D widzę że się bawicie. JEsteście żałośni O!

Gość nnnaaannnaaa
he he, maja racje, pedagogika to studia dla przegrancow i tych 4% ktorzy poszli tam z powolania :P

Gość ilovebaby
nie uważam się za osobe przegraną!

Gość ale życie cię zweryfikuje

Gość przestancieee
na pedagogice nie zawsze jest lightowo, nie wiecie to sie nei wypowiadajce.. dlaczego nikt nie jedzie po takiej administracji, ktora ma 1/3 ilosci przedmiotow co na pedagogice i dostaje sie tam 300 osob na rok:/

Gość jest wiecej kierunkow
po ktorych mozna sie przejechac, a ciekawe, co studiuje autorka?

Gość przestancieee
własnie, co studiuje w rzeczywistosci Smutna Emilka??????????

Gość ilovebaby
ja studiuje pedagogike! I na każdych studiach są łatwiejsze i trudniejsze przedmioty. Znam wiele innych kierunków dla OFIAR! Każdy idzie na to co lubi!

Gość przestancieee
Autorko odpowiedz co studiujesz??

Gość dobra i tak wiadomo
ej ktoś tu porównuje administracje do pedagogiki - weź sie dziewczyno trochę ogarnij, mieszkam z dziwczyną z administracji i z dziewczyną z peadagogiki - róznica jest taka, ze ta pierwsza non stop jest na zajeciach, a potem czyta ustawy i kodeksy bez opamietania. A ta druga gotuje sobie obiadki i chodzi na ploty, a na zajecia nosi kocyk ?!!!!! no blagam,!!! aha - i jeszcze coś - obydwie mają stypendium - ta z administracji jest najlepszna na roku i ma srednią 4,6 (stypa 350zł), a ta druga ma srednią 4,9 i jest któraś tam z kolei na roku (stypa ponad 400 zł). WNisoki nasuwają sie same. to raczej Ty nie pojeżdzaj po administracji

Gość przestancieee
hehehe a popatrz bo ja akurat rowniez mieszkam z kims z administracji, ten ktos ma zajecia 3 dni w tygodniu po zaledwie kilka godzin podczas gdy ja mam od pn do pt w tym 3 razy w tyg zajecia od 8 do 18 :) acha, i na biezaco musze przygotowywac sie na cwiczenia, wspolokator rowniez aczkolwiek on tych cwiczen ma o wiele mniej co za tym idzie to ona ma mnostwo czasu wolnego ;)

Gość buahahahaha hahahaha
pedagogika to najtrudniejsze studia ---- ahahahahahaah dobre, ale jaja jak kule car puszki

Gość seriously
3 książki na egzamin???? smiech na sali Ja jak mam 10, jestem wniebowzięta

Gość przestancieee
ludzie spokojnie, to przeciez prowokacja jest...

"musze sie NAWET uczyc w weekend" hahaha, ale poswiecenie. A ja zapieprzam swiatek, piatek czy niedziela. :-O I nie narzekam.

może pedagogika nie należy do najtrudniejszych kierunków. Studia są bardzo wszechstronne i ciekawe! Są przedmioty łatwe i trudniejsze - ale tak jest wszędzie. Pozdrawiam

Gość przestancieee
no i autorke wywiało a ciekawa jestem co ona studiuje...

Gość pedagogiczna ignorantko
A co mają na medycynie czy prawie powiedzieć? Niewspminam też o ścisłych kierunkach gdzie mózg wypala juz na starcie............ A może się panna nigdzie nie dostała i na pedagogikę poszla? Jak nie lubisz czytać i masz słaba pamięc to niestety trzeba troche trudu sobie zadać!

zapraszam na prawo; może wtedy się dopiero dowiesz, co oznacza termin "ciężkie studia".... P.S Małowiarygodna ta prowokacja :classic_cool:

Gość olllllllllka
ja tygodniowo spokojnie 3 książki czytam,a nie skonczyłam pedagogiki)

Gość ex studentka pedagogiki
ja na pedagogice miałam bardzo dużo przedmiotów co semestr. Lubiłam to studiować, więc nie sprawiało mi to trudności, choć czasami miałam głupie i nudne przedmioty. Co semestr miałam po 5 i 6 egzaminów, a także zaliczenia konwersatoriów, czy też samych ćwiczeń, a dopiero wykładów. Studia niby lajtowe, ale było sporo nauki. A wszystko zależny od wykładowców. Ja studiowałam na UZ, a w Poznaniu na UAM mieli mniej przedmiotów na semestr niż ja.

Gość ex studentka pedagogiki
Zresztą nie uważam, aby pedagogika była trudna, a nauka swoją drogą! Są o wiele trudniejsze studia!

Gość ludzie po co ta
dyskusja ? Wszystko zależy kto jest czym zainteresowany i ile się z tych czy innych studiów wyniesie w głowie .Ilość przedmiotów nic jeszcze nie powie jakiego człowieka wypuści w świat uczelnia i ile będzie z niego pożytku.Nie wiem czemu ma służyć niemądry prowokacyjny temat ? W zadziorny,często obrażliwy sposób licytowanie się kto lepszy nie ma sensu.Wystarczy pójść do banku czy innego urzędu i przekonać się na własnej skórze ile nauczyli się niektórzy na tych "trudniejszych" kierunkach.Pewnie musieli przeczytać więcej niż te przysłowiowe trzy książki i nie mając na to czasu nie przeczytali żadnej.

Gość To oczywiście marna
prowokacja jednak prawda jest taka, że po pedagogidze trudno o pracę. W zeszłym roku studia na tym kierunku rozpoczęło najwięcej osób spośród wszystkixh kierunków...