Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rvgnrekl

czemu koszty przesyłki na allegro są takie drogie?

Polecane posty

Gość rvgnrekl

normalnie taka pierdółka zmieściła by się w kopertę, nawet jak poleconym to max. 3zł, a na allegro jest po 8zł, po 12itp. dlaczego aż tyle???

Gość twrt
ale chamstwo, co? :/

Gość ciumciurumcia
"normalnie taka pierdółka zmieściła by się w kopertę, nawet jak poleconym to max. 3zł" to wiedz, że najmniejsza pierdółka czyli np 1 kartka papieru poleconym kosztuje 3,55zł :P ale zgadzam się, że niektórzy zarabbiają. Akceptujesz - płacisz ;)

Gość zgadza się tak jest
ja ostatnio kupowałam i przesyłka była liczona 8 zł - a znaczki za 5,30 na kopercie. Czysty zysk :O Chamstwo, ot co.

Gość ciamciaramciaaaaaaaqq
a koperta to co nikt gratis nie dostaje :P

Gość Nikolas Sarkozii
no ok, ale np. płyta cd, a za przesyłkę płacisz 8zł, czepek na basen - przesyłka 10złotych, rozumiem, ze jakieś większe rzeczt, ale kurwa takie coś małego i taka kasa to przesada... :/

Gość kogos zatrudnia
znaczek to nie wszystko, mozliwe ze kogos do tego pakowania zatrudnia to tez musi zapłacić:) pozatym daną rzecz trzeba w cos opakowac, ( folia?!) jakas tasma doobklejenia, czasem pudelko:) troszke sie tego uzbiera"_

Gość majkaol1
zgadzam się ostatnio kupiłam lornetkę i za przesyłkę zapłaciłam 15zł i jak ją odsyłałam bo była nie sprawna to zapłaciłam 6,50 i 2.10 za kopertę bąbelkową i wcale te koperty nie są drogie ja kupiłam największy format jak i był i kosztował tylko 2,10 więc te 15zł to już naprawdę przesadzili a poza tym za niektóre małe rzeczy życzą sobie ok 10 zł za przesyłkę a na poczcie bym zapłaciła 3 zł z koperta więc jest to zdzierstwo jak nie wiem!!!

Gość dzis smutna
bo czasem wartość przedmiotu jest zaniżona - i tak sprzedający nadrabia straty własnie dlatego

Gość nie kupuję na allegro
dlatego w sklepie jest taniej

Gość a czasami
sprzedajacy dolicza za dojazd albo odprowadza vat

Gość majkaol1
ale nikt nie jest głupi i wie ile kosztują przesyłki a poza tym można sprawdzić w necie koszt przesyłki w zależności od wagi na stronie poczty polskiej

Gość wujo
a kto zapłaci prowizję za allegro?

Gość a mi sie
rzygać już chce wyszstkimi, którzy myślą, że wszystko jest za darmo. Prowadzę działalność, zatrudniam ludzi i sprzedaję w sklepie internetowym. Płacę podatki, zusy, środowisko, pensje, opłaty za lokal, za samochód, za reklamę, za transport z hurtowni, itd. Kupuję koperty, kartony, taśmy pakowe, wypełniacze bąbelkowe. Ktoś to wszystko musi spakować, przygotować w programie pocztowym do wysyłki i zawieść na pocztę samochodem. Żeby było bardziej kolorowo nie jeden łoś albo łosica kupuje dla zabawy i potem nie odbiera przesyłki. Przesyłka wraca i płacę kolejne 16zł za zwrot. W sumie ponoszę koszt 32zł, nie zyskując nic i jeszcze mając blokowany towar przez ponad 2 tygodnie. Za 3 zł to mogą sobie wysyłać ci, co nie płacą podatków.... Ludzie, ogarnijcie się trochę i zrozumcie, że nic nie jest za darmo!!!

Gość to proszę koszty dodatkowe
dołączać do wartości towaru-zresztą na alle w regulaminie nowość-tak teraz trzeba robić-nie wolno sztucznie zawyżać przesyłek-cwaniaki sprzedają coś za 1 zł-to w razie reklamacji oddają tylko 1 zł a zysk przesunięty w kosztach przesyłki zostawiają sobie a jelenie dają się robić cwaniakom sprzedawcom!

Gość pierwszy jest super
no wlasnie. koszty wlicza sie w cene produktu a nie przesylki. chyba poczcie sie nie placi dodatkowo za to ze sie cos wysyla.

"a mi się " dobrze pisze ,ludzie naprawde własna działalność to ciężki kawałek chleba . z bluzą A&F przegięcie ,do zgłoszenia allegro.

Gość gość
Temat stary ale się wypowiem, bo teraz jest jeszcze gorzej. "bo czasem wartość przedmiotu jest zaniżona - i tak sprzedający nadrabia straty" - może tak było w 2011 roku, ale teraz większość przedmiotów jest droższa niż w sklepach stacjonarnych. Przykładem może być kamera sportowa która w sklepie stacjonarnym kosztuje 320zł, a na allegro jest po 350zł + 10zł przesyłka. Ja rozumiem że prowizje dla sprzedających podnieśli, ale jeśli produkt wystawia jakaś hurtownia, to nie dość że policzy po detalicznej cenie to jeszcze ją zawyża. Jeszcze trochę to era allegro się skończy. Bo robi się syf... Teraz spotyka się bardzo często aukcje chińskich bubli z aliexpress (też nieraz pokombinowane, bo jeśli towar masz na miejscu w Polsce to ok wystaw drożej, ale jeśli jedynie wypełniasz papierki na aliexpres w imieniu kupującego i na jego dane sprowadzasz dopiero produkt i liczysz sobie za wciśnięcie guziczka KUPUJ na aliexpress, aż 50zł - to niezłe zdzierstwo...)