Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

.zakonnica

Zniesławiono mnie- bronić się i wystąpić do sądu czy milczeć???

Polecane posty

Zostałam zniesławiona. Sąsiadka rozpowiedziała sąsiadom, że kiedyś w przeszłości miałam sprawę w sądzie i że byłam karana. To oczywiście jest nie prawdą. Nigdy nie miało miejsca coś takiego. Czuję się z tym źle. Martwi mnie opinia jaką mi zrobiła. Mieszkam w małej wiosce gdzie wszyscy wszystko o wszystkich wiedzą. Wypowiedzcie się na ten temat . Czy powinnam iść do sądu i założyć tej sąsiadce sprawę o zniesławienie mnie? Jaka jest szansa , że wygram? Muszę jakoś udowodnić , że ona to właśnie powiedziała. Czy wystarczy , że ja się to dowiedziałam i czuję się urażona? Proszę o komentarze. Dziękuję.

Gość olllllllllka
starczy ze założysz jej sprawę z w sądzie:) myślę że juz sie przestraszy:) a co do sąsiadow możesz załatić sobioe zaświadczenie o niekaralności:) i pokazać mimochodem sąsiadom jeśli Ci na opinii sąsiadów tak zależy:)

Gość Fąfala
w każdym środowisku są kobiety intrygantki potrzebujące w życiu konfliktów, kłopotów, uwielbiają kogoś niszczyć i manipulują ludzmi słabymi psychicznie.Węszą też spiski, nic sie na to nie poradzi .Ja nauczyłam się je olewać i szkoda czasu i energii.

Dzięki wszystkim za rady. Nie jestem osobą która ma ochotę chodzić po sądach. Tylko szczerze mówiąc chciałabym utrzeć jej nosa bo za dużo sobie pozwala. Obmawia wszystkich w koło. Może jej powiedzieć prosto w oczy , że wiem to od sąsiadów i , że jeśli nie przestanie to zgłoszę tą sprawę w sądzie? Kurcze. Wydaje mi sie to wszystko chore. Jesteśmy dorosłymi kobietami (10 letnie staże małżeńskie) Ona zna mnie 5 lat bo od 5 lat mieszkam w tej wsi i takie rzeczy opowiada??? Nie rozumiem tego. Zachowuje się jak dziewczynka w przedszkolu. Ku czemu to zmierza??? Myślę, że większość z Was rozumie moją sytuację zwłaszcza , że oboje z mężem jesteśmy pracownikami publicznymi i nie ma mowy w naszych zawodach o karaniu czy wyroku .

co do zaświdczenia o niekaralności to w moim i męża zawodzie takie zaśw. jest wystawiane obowiązkowo z urządu co roku. Myślę , że tłumaczyć się nie muszę. Wszyscy wiedzą gdzie pracujemy i jakie są procedury podjęcia pracy w naszych zawodach. Winni się tłumaczą.

Gość Blokowiskoo
To nie tylko na wsi zadzraja sie takie osobniki! Ja mieszkam w blokach i nie raz miałam zrabany humor przez cały dzien bo sasiadom-nierobom cos przeszkadza, a to samochód ze stoi na trawniku

:) widzę , że nie jestem sama z podobnym problemem :) :) No świadek to by się przydał ale nikt się nie zgodzi swiadkować w takiej kwestii. :(

Gość gość
bez ptrzesady, swiadkow tez mozna podwarzyc. szkoda zachodu z takimi blachostkami